CELEBRITIES

Πέτρος Λαγούτης για Μυρτώ Αλικάκη: «Όταν φεύγει από τη μέση το σεξ οι σχέσεις γίνονται καλύτερες»

NDPPHOTO / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ

Συνέντευξη από κοινού παραχώρησαν στην εκπομπή Τετ Α Τετ με τον Τάσο Τρύφωνος ο Πέτρος Λαγούτης και η Μυρτώ Αλικάκη. Το πρώην ζευγάρι, που έχει αποκτήσει μαζί 2 γιους, συμπρωταγωνιστεί στην παράσταση Τέλειοι Ξένοι, που θα παρουσιαστεί στην Κύπρο και με αυτή την αφορμή, μίλησε στον παρουσιαστή για το πώς άλλαξε η δική του σχέση μετά το διαζύγιο, αλλά και τον ρόλο των παιδιών του στο να διαμορφωθεί αυτή και στη νέα της μορφή με αγάπη. Ο Πέτρος Λαγούτης αποδίδει το «μυστικό» για την καλή τους σχέση σήμερα, στο σεξ, ή μάλλον καλύτερα στην απουσία του.

«Έχει αλλάξει το κέντρο βάρος της σχέσης μας, έχει αλλάξει η σχέση μας πρωτίστως οπότε, είναι άλλη η εμπιστοσύνη που πρέπει να κατακτήσεις. Θεωρώ ότι επειδή έχουμε περάσει από 40 κύματα το σημείο που έχουμε φτάσει εδώ και πολλά χρόνια είναι ένα σημείο που δεν κινδυνεύει πια να καταστραφεί. Θεωρώ ότι αυτό που έχουμε καταφέρει να χτίσουμε είναι ένας πολύ ασφαλής χώρος», είπε για τη σχέση τους σήμερα η Μυρτώ Αλικάκη και ο Πέτρος Λαγούτης πήρε τον λόγο και επικαλέστηκε μία φράση της Δήμητρας Παπαδοπούλου περί σχέσεων και σεξ για να εξηγήσει πώς κατάφεραν να έχουν μία καλή σχέση μετά τον χωρισμό τους.

«Είναι πολύ καλή μου φίλη η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Η Δήμητρα λέει μια πολύ ωραία κουβέντα “όταν φεύγει από τη μέση το σεξ οι σχέσεις γίνονται καλύτερες”. Γιατί όταν φεύγει αυτή η κτητικότητα, η απαίτηση να είμαστε ο ένας και μοναδικός στη ζωή του άλλου, ο φόβος μην και δεν είμαστε, αρχίζουν και μένουν τα αγνά συναισθήματα των ανθρώπων και πιστεύω με τη Μυρτώ αυτό έχει συμβεί. Είμαστε 2 άνθρωποι που αγαπιόμαστε, έχουμε δυο παιδιά που τα λατρεύουμε και οι δυο θέλουμε ο ένας το καλό του άλλου. Εγώ νιώθω ότι είναι πιο στέρεη η εμπιστοσύνη», είπε ο Πέτρος Λαγούτης.

Μιλώντας για τα παιδιά τους, το ένα εκ των οποίων σπουδάζει υποκριτική ακολουθώντας τα χνάρια τους, η Μυρτώ Αλικάκη επεσήμανε ότι αν δεν υπήρχαν οι γιοι τους ίσως και να μην μιλιούνταν με τον Πέτρο Λαγούτη μετά το διαζύγιο, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής τους μίλησαν και για το πώς γνωρίστηκαν 24 χρόνια πριν. Το πρώην ζευγάρι σημείωσε ότι υπήρξε πολύ ερωτευμένο. «Η ιστορία απέδειξε ότι ερωτευτήκαμε πολύ και σε μεγάλο βάθος. Ενηλικιωθήκαμε μαζί ο καθένας με τα δικά του τραύματα και τις μαύρες τρύπες του. Είναι πολύ σπουδαίο ότι μετά από 24 χρόνια είμαστε έτσι με αυτή την αγάπη και τον θαυμασμό που έχουμε ο ένας για τον άλλον που δεν τον είχαμε πάντα ο ένας για τον άλλο. Δεν ήταν όλα ρόδινα. Έχουμε περάσει πάρα πολύ δύσκολα μαζί. Σημασία έχει ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό είμαστε δύο φωτεινοί άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά η Μυρτώ Αλικάκη.

«Αν δεν είχαμε τα παιδιά μπορεί να μη μιλιόμασταν τώρα. Τα παιδιά μας υποχρέωσαν να βρούμε έναν τρόπο να συνεννοηθούμε και να βρούμε τρόπο να είμαστε δυνατοί ο καθένας μόνος του και κάπως υγιείς», εξήγησε η Μυρτώ Αλικάκη. Η ίδια είχε νωρίτερα αναφερθεί στην επώδυνη περίοδο του διαζυγίου τους, αλλά και τα πολύτιμα μαθήματα που πήρε από εκείνη.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ τη σημερινή μας σχέση και αυτά είναι τα υπέροχα της ζωής. Φυσικά και άξιζε τον κόσμο ο πόνος Ένιωθα ότι τελειώνει η ζωή μου ότι θα πεθάνω ότι μόνο τα παιδιά μου με κρατάνε στη ζωή γιατί ήταν πολύ καιρό που ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα που παλεύαμε και δεν τα καταφέρναμε», είπε αναφερόμενη στην οδυνηρή εκείνη περίοδο η ηθοποιός. «Εγώ γενικά αγαπάω τον πόνο, όχι να τον προκαλώ. Αλλά όλες οι σημαντικές απώλειες στη ζωή μου είναι αυτές που με έχουν φέρει αντιμέτωπες με τον εαυτό μου, μου έχουν δημιουργήσει τον χώρο να αποδείξω ότι μπορώ να ζήσω, να επιβιώσω και να μετουσιώσω αυτή την εμπειρία σε κάτι άλλο. Τις θεωρώ πολύτιμες», είπε σχετικά η Μυρτώ Αλικάκη, ενώ ο Πέτρος Λαγούτης μίλησε για τις δικές του σκοτεινές στιγμές και τη δύσκολη μάχη του με τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια.

«Η παγίδα που πέφτει ο εθισμένος είναι ότι νομίζει πως, επειδή το θέλει πολύ, θα το καταφέρει περίπου όπως του το λένε. Όχι, δεν έχει περίπου. Οι κανόνες είναι πολύ σκληροί αλλά δεν μπορείς να τους φέρεις στα μέτρα σου. Αν τους φέρεις στα μέτρα σου, θα καταλήξεις εκεί που ξεκίνησες. Δεν έχω το άγχος να μην επιστρέψει αυτό, αν και τίποτα δεν τελειώνει ποτέ οριστικά. Νιώθω όμως ότι έχω καταφέρει κάτι πολύ δύσκολο, το ξέρω, άφησα πάρα πολύ σκοτάδι πίσω μου και κέρδισα πάρα πολύ φως με αυτό που έκανα», είπε ο Πέτρος Λαγούτης, εξηγώντας ότι αφού παρακολούθησε πρόγραμμα απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ, δεν έχει παίξει ξανά τυχερά παιχνίδια εδώ και 7 χρόνια.

«Μια τετραετία ήταν μπλεγμένος με τον τζόγο. Μετά που χωρίσαμε συνέχισε μόνος του αλλά ως μητέρα των παιδιών του είχα άμεση σχέση. Σίγουρα αυτός που είναι δίπλα χρειάζεται να κάνει κάποιες κινήσεις που εγώ δεν τις έκανα, για δικούς μου λόγους δεν πιστεύω ότι έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω δίπλα σε έναν εξαρτημένο άνθρωπο, μετά από χρόνια κατάφερα να είμαι δίπλα του με τον τρόπο που πρέπει», σημείωσε με τη σειρά της η Μυρτώ Αλικάκη.

Η Μυρτώ Αλικάκη και ο Πέτρος Λαγούτης παρέμειναν ζευγάρι για μία δεκαετία. Από αυτά τα 10 χρόνια τα 8 ήταν παντρεμένοι.