CELEBRITIES

Παύλος Χαϊκάλης: Η μη αναμενόμενη (;) ανταπόκριση του κόσμου στην θεατρική του επιστροφή

Papadakis Press/Προκόπης Οικονομόπουλος

Ήταν Νοέμβριος του 2021 όταν ο Παύλος Χαϊκάλης, σε επικοινωνία του με την εκπομπή Super Κατερίνα, μίλησε για την πρόθεσή του να εγκαταλείψει οριστικά τον χώρο του θεάτρου, ύστερα από την ολοκλήρωση της νέας παράστασης που θα κάνει περιοδεία στην Κύπρο. Ήδη από τότε, η είδηση της θεατρικής επιστροφής του ηθοποιού (για τον οποίο οι καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που τον βάρυναν δεν πήραν ποτέ τον δρόμο της δικαιοσύνης, ωστόσο κανείς δεν ξεχνά), είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες του Πρωινού, και πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του παραγωγού της, η παράσταση είχε πουλήσει ήδη 13 χιλιάδες ηλεκτρονικά εισιτήρια.

 

Σχεδόν έναν μήνα αργότερα, λοιπόν, η παράσταση ΝικοΤιτανικός στην οποία πρωταγωνιστεί ο Παύλος Χαϊκάλης, έκανε, τελικά, πρεμιέρα ανήμερα των Χριστουγέννων με ελάχιστους θεατές. Γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τα χιλιάδες εισιτήρια προπώλησης, για τα οποία είχε γίνει λόγος τον προηγούμενο καιρό. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρωινού, αλλά και με πειστήριο τα πλάνα που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, οι θεατές δεν ξεπερνούσαν τους δέκα.

Η εγκατάλειψη της υποκριτικής

«Είχα την εσωτερική ανάγκη να δουλέψω. Είναι όμως, η τελευταία μου δουλειά στο θέατρο και αποχωρώ. Αυτό για να μην έχει πρόβλημα κανένας συνάδελφός μου. Θέλω να είναι όλοι ευχαριστημένοι», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παύλος Χαϊκάλης που μεταξύ άλλων γνωστοποίησε την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την Αθήνα και να εγκατασταθεί μόνιμα στο χωριό του. Η τελευταία αυτή παράσταση, θα του εξασφαλίσει τα χρήματα που θα χρειαστεί για τη μετακόμισή του. Ίσως κι όχι.

Η καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης και οι άντρες παλαιάς κοπής

Υπενθυμίζουμε ότι ο Παύλος Χαϊκάλης ήταν από τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο εδώλιο του κινήματος #MeToo, με δημόσεις καταγγελίες να έχουν γίνει εις βάρος του. Ήδη από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2021, παρουσία του δικηγόρου του, ο ηθοποιός είχε παραλάβει τον φάκελο με τις καταγγελίες εναντίον του. Καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο ΣΕΗ, αλλά δεν έχουν παραπεμφθεί στη δικαστικά έδρανα. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι η καταγγελία της ηθοποιού Ηλιάνας Αραβή, σε τηλεοπτική εκπομπή, για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή της σε δραματική σχολή, αφορούσε τον ίδιο.

Παύλος Χαϊκάλης: «Ήμουν ερωτευμένος μαζί της»

«Χθες άκουσα όσα κατήγγειλε η Ηλιάνα. Την οποία είχα μαθήτρια και δεν ήθελα να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, αλλά ούτε και να ακυρώσω τα λεγόμενά της. Αυτά που παραδέχθηκε είναι σωστά. Δεν ακυρώνω καθόλου τον λόγο της. Τη γνώρισα την Ηλιάνα 19 ετών. Ήμουν ερωτευμένος μαζί της. Τη φλέρταρα διακριτικά στην αρχή, όπως είπε και η ίδια. Της το εξήγησα ευγενικά.

Δεν της είπα θα αποδεχθείς τις ορέξεις μου για να σε στείλω στην οντισιόν. Εκείνη ήταν κυρία. Απέφευγε ευγενικά. Είμαι όμως και αρσενικό παλιάς κοπής. Πιστεύω ότι ξέρω να φέρομαι σε μία γυναίκα. Όταν μια γυναίκα μου λέει το όχι, εγώ επιμένω. Δεν τα παρατάω εύκολα», είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ο Παύλος Χαϊκάλης στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα, ως ανταπάντηση στην καταγγελία της ηθοποιού Ηλιάνας Αραβή εις βάρος του.