CELEBRITIES

Πάυλος Χαϊκάλης σε Φαίη Σκορδά: «Ξέρεις τι σημαίνει άντρας παλαιάς κοπής;»

Papadakis Press Εξωτερικός συνεργάτης

Ο Παύλος Χαϊκάλης ξεκαθάρισε μέσω της εκπομπής Super Κατερίνα, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου ότι πρόκειται να εγκαταλείψει το θέατρο, όταν ολοκληρωθούν οι παραστάσεις της επιθεώρησης ΝικοΤιτανικός που θα ξεκινήσει το θεατρικό του ταξίδι στην Κύπρο. Η ανακοίνωσή του αυτή, αλλά κυριότερα η επιστροφή του στο θέατρο μέσω της τελευταίας αυτής, όπως λέει, παράστασης, προκάλεσε συζητήσεις και αντιδράσεις.

Στην εκπομπή Πρωινό, εμφανίστηκε ο Παύλος Χαϊκάλης σε τηλεφωνική σύνδεση προκειμένου να τοποθετηθεί για το ζήτημα της τελευταίας παράστασης της καριέρας του και τον λόγο που αποφάσισε να εγκαταλείψει την υποκριτική. Υπενθυμίζουμε, όπως έκανε και η Φαίη Σκορδά στον ίδιο, ότι το όνομά του συνδέθηκε, με δική του παραδοχή, με μία καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης από ηθοποιό ή οποία φοιτούσε σε τμήμα του σε δραματική σχολή.

«Όταν λέω η τελευταία παράσταση δεν εννοώ μία παράσταση. Αυτή η δουλειά θα γίνει όταν ολοκληρώσει τον κύκλο της. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής», σημείωσε ο Παύλος Χαϊκάλης.

«Χωρίς να ξέρουν άνθρωποι μιλάνε, δικάζουν, έχουν βγάλει αποφάσεις. Όλο αυτό το πράγμα δεν μπορώ να το διαχειριστώ εγώ. Δεν έχω κανέναν λόγο να συνεχίσω όταν άνθρωποι βγαίνουν και μιλάνε για μένα με τόσες κακίες. Γιατί; Κατηγορούμαι για κάτι; Έχω πάει φυλακή; Έχω κάνει κάτι επιλήψιμο; Ξέρουν τι έχει συμβεί; Ανθρωποφαγία. Θέλουν αίμα. Δεν θα τους κάνω τη χάρη να πεθάνω», τόνισε στη συνέχεια.

Τότε η Φαίη Σκορδά ανέλαβε να του θυμίσει τη φράση του περί άντρα παλαιάς κοπής. «Τη γνώρισα την Ηλιάνα 19 ετών. Ήμουν ερωτευμένος μαζί της. Τη φλέρταρα διακριτικά στην αρχή, όπως είπε και η ίδια. Της το εξήγησα ευγενικά.
Δεν της είπα θα αποδεχθείς τις ορέξεις μου για να σε στείλω στην οντισιόν. Εκείνη ήταν κυρία. Απέφευγε ευγενικά. Είμαι όμως και αρσενικό παλιάς κοπής οπότε, όταν μια γυναίκα μου λέει το όχι, εγώ επιμένω. Δεν τα παρατάω εύκολα», είχε πει την εποχή της καταγγελίας ο Παύλος Χαϊκάλης στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου.

Η φράση αυτή είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. «Αυτό που νομίζω ότι έκανε μεγάλη εντύπωση και σχολιάστηκε και ούτε σε εμένα άρεσε, ήταν το “άντρας παλαιάς κοπής”», είπε η Φαίη Σκορδά κι ακολούθησε ο έντονος διάλογός της με τον Παύλο Χαϊκάλη.

Παύλος Χαϊκάλης: Φαίη μου γνωρίζεις τι σημαίνει άντρας παλαιάς κοπής;

Φαίη Σκορδά: Δεν θέλω να ανοίξουμε αυτή την κουβέντα. Απλώς δεν μπορώ να κλείνω τα μάτια αυτή τη στιγμή κι επειδή είστε στο τηλέφωνο μαζί μας να πω ότι δεν έχουν συμβεί άλλα. Θα το θεωρούσα ανέντιμο από μέρους μου.

Παύλος Χαϊκάλης: Αν έχετε στο νου σας ότι ο άντρας παλαιάς κοπής είναι αυτός της δεκαετίας του 20 που μαστίγωνε τις γυναίκες κι είχε το νόμο με το μέρος του κι ασκούσε εξουσία βία στις γυναίκες, θα σας πω ότι έχετε δίκιο. Αν όμως πάμε σε έναν άντρα που σέβεται τη γυναίκα, της ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου όταν βγαίνει…

Φαίη Σκορδά: Άρα όταν ακούει το «όχι» σταματάει.

Παύλος Χαϊκάλης: Όταν ξέρει να φλερτάρει διά ζώσης, να μη μένει μόνο στα μηνύματα του Facebook, όταν ξέρει να φερθεί και να κάνει μία γυναίκα να φαίνεται διαφορετικά, τότε έχω δίκιο εγώ.

Φαίη Σκορδά: Είναι ωραίο τώρα να πείτε ότι πραγματικά στο πρώτο «όχι» πρέπει να σταματάμε.

Παύλος Χαϊκάλης: Φαίη μου αφού δεν ξέρεις τα γεγονότα, ποιο όχι; Αφού δεν την ξέρετε την υπόθεση ρε παιδιά.

Φαίη Σκορδά: Αν μου επιτρέπετε, έχω μιλήσει με κορίτσια στην Κύπρο, αυτή την ώρα όμως δεν θα ανοίξουμε μια τέτοια κουβέντα.

Παύλος Χαϊκάλης: Έχω δώσει 40 χρόνια συνεντεύξεις με τη θέση μου για τη γυναίκα. Αυτά τα ξεχάσατε.

Η συζήτηση συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους. Ο Γιώργος Λιάγκας υπενθύμισε προς υπεράσπιση του Παύλου Χαϊκάλη πως ήταν ο μόνος που σύνδεσε με δική του πρωτοβουλία το όνομά του με την καταγγελία εναντίον του. «Δεν θέλω να πιαστώ από τίποτα, δεν μπορώ να το προσπεράσω», είπε μεταξύ άλλων στη συνέχεια η Φαίη Σκορδά. Κι αυτή είναι η ουσία. Κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει πλέον, κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια.