ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Παύλος Χαϊκάλης απαντά στην καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης της Ηλιάνας Αραβή: «Ζητάω δημόσια συγγνώμη»

Papadakis Press

Ο Παύλος Χαϊκάλης είναι ο άνθρωπος που κατήγγειλε το Σάββατο 6/2, μιλώντας στο OPEN η ηθοποιός Ηλιάνα Αραβή για σεξουαλική παρενόχληση, όταν ήταν σπουδάστρια στη σχολή και εκείνος ήταν καθηγητής της. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι μιλούσε για εκείνον και έδωσε τη δική του απάντηση μέσω της εκπομπής «Έλα Χαμογέλα».

Παύλος Χαϊκάλης: «Ήμουν ερωτευμένος μαζί της»

Ο ηθοποιός, όπως αποκάλυψε η Σίσσυ Χρηστίδου, κάλεσε ο ίδιος την παρουσιάστρια και ζήτησε να δώσει τη δική του εκδοχή μέσα από την εκπομπή του Open. Να επισημάνουμε εδώ πως η ηθοποιός Ηλιάνα Αραβή ισχυρίστηκε πως σ’ ένα τηλεφώνημά της με τον Παύλο Χαϊκάλη, εκείνος αυτοϊκανοποιούνταν στην άλλη άκρη της γραμμής. Η παράμετρος που θόλωσε ακόμα περισσότερο το τοπίο είναι πως, σύμφωνα με την ηθοποιό, εκείνη ήταν 17μιση ετών όταν γνωρίστηκαν. «Eγώ γνώρισα την Ηλιάνα 19 ετών» ανταπαντά ο Χαϊκάλης.

«Χωρίς να ακυρώσω τα λεγόμενα της Ηλιάνας έρχομαι να διαφωτίσουμε τι ήταν αυτό που την πείραξε και για όπου έχω κάνει λάθος, ζητάω συγγνώμη αν έχω υπερβεί κάποια όρια». Ο ηθοποιός τόνισε ιδιαίτερα πως η ίδια δεν ήταν ανήλικη όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό. Η επιβεβαίωση ήρθε από τη Σίσσυ Χρηστίδου, η οποία πρόσθεσε πως η Ηλιάνα Αραβή συμφωνεί σε αυτό.

«Δεν ακυρώνω τίποτα από όσα λέει, ήμουν ερωτευμένος μαζί της», παραδέχτηκε ο ηθοποιός στην κάμερα του Open και ζήτησε συγγνώμη από την ίδια και τους γονείς της αν ξέφυγε. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση μείωσης της προσωπικότητας, ήταν υπέρμετρη έκφραση αισθησιασμού. Φτάσαμε σε ένα σημείο να μιλάμε στο τηλέφωνο, είχε τελειώσει τότε από τη σχολή -γιατί όσο ήταν στην σχολή δεν την είχα καταπιέσει ή προσβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο».

«Επειδή είμαι αρσενικό παλιάς κοπής -και πιστεύω ότι ξέρω να φέρομαι σε μία γυναίκα- όταν μια γυναίκα μου λέει όχι, όταν θέλω και με ενδιαφέρει, δεν τα παρατάω εύκολα», είπε ο Χαϊκάλης και μας μπέρδεψε κάπως. Επίσης αναφέρθηκε σε προηγούμενες δηλώσεις του που υπερασπίστηκε τα θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών στο χώρο του θεάτρου. Δηλώσεις που πυροδότησαν αρνητικά σχόλια για υποκρισία εκ μέρους του, δίνοντας προηγουμένως το έναυσμα στην Αραβή να κάνει την καταγγελία. «Όταν έλεγα ότι αυτά είναι γνωστά στον χώρο του θέατρου, αναφερόμουν σε γνωστό πρωταγωνιστή, ο οποίος ανέβαζε στον θίασο τις γυναίκες και έλεγε όποια από εσάς δεν έχω πηδήξει να κάνει ένα βήμα μπροστά και δεν έκανε καμία. Ηθοποιούς που έκοβαν τα ρούχα των συμπρωταγωνιστών τους για να μην μπορούν να βγουν στην έναρξη, ηθοποιούς που εξανάγκαζαν συναδέλφους να κάνουν ασελγείς πράξεις με την πόρτα ανοιχτή για να το ακούει άλλος στο διπλανό καμαρίνι και να ερεθίζεται».

Σχετικά με την οντισιόν, στην οποία αναφέρθηκε η Ηλιάνα Αραβή, ο Παύλος Χαϊκάλης είπε: «Δεν της είπα θα αποδεχτεί τις ορέξεις μου για να τη στείλω στην οντισιόν, αυτό θα ήταν εγκληματικό».