CELEBRITIES

Ο Νίκος Βέρτης και οι συνεργάτες του έφτασαν στο Τελ Αβίβ την ώρα που έπεφταν ρουκέτες

Papadakis Press/Έξωτερικός συνεργάτης

Δυο μέρες αποφάσισε ο Νίκος Βέρτης να δώσει συναυλίες στο Τελ Αβίβ και μαζί με την ορχήστρα τους έζησαν την απόλυτη νύχτα τρόμου. Για την ακρίβεια, έφτασαν στο Ισραήλ την ώρα που ήχησαν οι σειρήνες με αποτέλεσμα να μεταφερθούν και να διανυκτερεύσουν σε καταφύγιο του αεροδρομίου.

Πιο συγκεκριμένα, η ατζέντα του τραγουδιστή περιελάμβανε προγραμματισμένες συναυλίες στις 12 και 13 Μαΐου, τη στιγμή που η στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα. Τα νέα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώθηκαν μετά τη βροχή ρουκετών που εκτόξευσε ο ένοπλος βραχίονας της ισλαμιστικής οργάνωσης εναντίον ισραηλινών πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της μητρόπολης Τελ Αβίβ. Τόσο ο Νίκος Βέρτης, όσο και η ομάδα του είναι καλά στην υγεία τους

Ο Νίκος Βέρτης και η ορχήστρα του μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο μετά τη βροχή ρουκετών στο Τελ Αβίβ

Η εκπομπή του ΑΝΤ1, “Το Πρωινό”, εξασφάλισε αποκλειστικό βίντεο τη στιγμή που ο Νίκος Βέρτης μαζί με την ορχήστρα του προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, όταν ξαφνικά αρχίζουν να ηχούν οι σειρήνες του πολέμου.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο, βλέπουμε πλήθος κόσμου τρέχει πανικοβλημένο και κατευθυνόμενο προς το καταφύγιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Τεργιάκη, στις 11 Μαΐου, έπεσαν 110 ρουκέτες. Στη συνέχεια, η εκπομπή επικοινώνησε μέσω βιντεοκλήσης με τη συνεργάτιδα του Νίκου Βέρτη, Έλενα Παπαπαναγιώτου, η οποία έδωσε αποκλειστικές πληροφορίες για το συμβάν.

H περιγραφή του συμβάντος από τη συνεργάτιδα του Νίκου Βέρτη, Έλενα Παπαπαναγιώτου

«Μας βρήκε στο αεροδρόμιο όλη αυτή η κατάσταση. Άρχισαν οι σειρήνες στο αεροδρόμιο. Πανικοβληθήκαμε γιατί πρώτη φορά μας συνέβαινε κάτι τέτοιο. Μας πήγαν σε καταφύγιο του αεροδρομίου και μείναμε 1,5 με 2 ώρες. Μόλις βγήκαμε, μας έφεραν με λεωφορείο στο ξενοδοχείο και μας δώσανε κάποιες οδηγίες, γιατί δεν γνώριζαν αν θα υπάρξει συνέχεια», είπε μεταξύ άλλων η στενή συνεργάτιδα του Νίκου Βέρτη και συνέχισε λέγοντας «Δυστυχώς υπήρξε και συνέχεια. Γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα, ακούσαμε δυο βρόντους. Συναντηθήκαμε πάλι στο καταφύγιο του αεροδρομίου για καμία ώρα περίπου. Εννοείται δεν κλείσαμε μάτι». Όπως ανέφερε η ίδια, ο Νίκος Βέρτης δεν βρίσκονταν στον ίδιο χώρο με τους συνεργάτες του, αλλά είναι καλά στην υγεία του. Στη συνέχεια, ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε την επικοινωνία του με τον τραγουδιστή , ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως είναι καλά, αλλά σε πλήρη αναστάτωση.

Η συναυλία του Νίκου Βέρτη στο Ισραήλ είχε γραφτεί σε δημοσίευμα εφημερίδας

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η Jerusalem Post είχε αναφέρει σε δημοσίευμά της, τη συναυλία του Έλληνα τραγουδιστή. «Ο Νίκος Βέρτης είναι γνωστός ως εκπρόσωπος της ελληνικής μουσικής στο Ισραήλ κι όχι μόνο. Έχει κάνει παραστάσεις στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη. Ο Βέρτης αναμενόταν επίσης να συνοδεύεται από τους Ισραηλινούς τραγουδιστές Sarit Hadad και Eyal Golan στο Bloomfield Stadium του Τελ Αβίβ. Εκεί που στο παρελθόν εμφανίστηκε με την τραγουδίστρια Shlomi Shabbat, Idan Raichel και Itai Levy» αναγραφόταν μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.

Ο Νίκος Βέρτης είναι γενικότερα δημοφιλής στον χώρο της ψυχαγωγίας στο Ισραήλ με τις συναυλίες που πραγματοποιεί κάθε χρόνο να συγκεντρώνουν παραπάνω από 15.000 άτομα, με τις πρώτες θέσεις  να καταλαμβάνονται από την elite του επιχειρηματικού κόσμου, του αθλητισμού και της showbiz της χώρας. Παράλληλα, έχει σημειώσει και αξιόλογες συνεργασίες με ισραηλινούς καλλιτέχνες.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών, ο Νίκος Βέρτης δεν θα διασκεδάσει το κοινό αυτήν τη φορά. H συναυλία που είχε προγραμματιστεί σήμερα, στις 12 Μαΐου, αναβάλλεται. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για το αν αναβληθεί και η αυριανή συναυλία.