CELEBRITIES

Ο Marilyn Manson, το «γεμάτο αιδοία» διαμέρισμα και το «δωμάτιο για κακά κορίτσια»

@2021 Chris Pizzello/Invision/AP Images

Ο Marilyn Manson, ή Brian Warner όπως είναι το κανονικό του όνομα για χρόνια ήταν μία αγαπημένη, προβοκατόρικη φιγούρα των Media. Κι όπως συμβαίνει με κάθε «αγαπημένη» φιγούρα που αποκαθηλώνεται, έτσι κι ο Manson, ως φαίνεται, ήταν ένα τέρας που «κρυβόταν» σε κοινή θέα. Οι πρώην σύντροφοί του τον κατηγόρησαν για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση μεταξύ άλλων και ξαφνικά, η αληθινή εκδοχή του, αυτή που δεν είχε σχέση με την επί σκηνής περσόνα του, αλλά με το αληθινό σκοτάδι του, έγινε φανερή σε όλους.

Το περιοδικό Rolling Stone δημοσιεύει μία νέα έρευνα βασισμένη σε δικαστικά έγγραφα και περισσότερες από 55 συνεντεύξεις και μας ξεναγεί στον τόπο των βασανιστηρίων των πρώην συντρόφων του Marilyn Manson. Το διαμέρισμά του στο West Hollywood. Αυτό που πέρα από την γκροτέσκα διακόσμησή του περιλάμβανε και το «δωμάτιο για κακά κορίτσια». Ένα ηχομονωμένο κελί, που οι πρώην ιδιοκτήτες του σπιτιού είχαν σχεδιάσει ως mini στούντιο ηχογράφησης, που έγινε το μέρος όπου ο Marilyn Manson έκλεινε τις συντρόφους του όταν τις έκρινε ως «κακές».

Το «δωμάτιο για κακά κορίτσια»

«Πάντα μιλούσε γι’ αυτό με αστείο τόνο σαν να υπερηφανευόταν γι’ αυτό», είπε στο περιοδικό Rolling Stone μία από τις μηνύτριες του Marilyn Manson, η Ashley Walters. Η πρώην βοηθός του Ryan Brown δεν είχε δει ποτέ κάποια γυναίκα μέσα στο δωμάτιο, αλλά επιβεβαιώνει ότι: «Το δωμάτιο για κακά κορίτσια ήταν γνωστό, έτσι το έλεγαν όλοι». Ο Marilyn Manson δεν μπήκε καν στον κόπο να το κρύψει στις συνεντεύξεις του. «Αν κάποιος είναι κακός, μπορώ να τον κλειδώσω μέσα του κι έχει ηχομόνωση», έλεγε σε ένα περιοδικό το 2012.

Marilyn Manson @2021 AP Photo/Christian Palma/ AP Images

«Στην αρχή το έκανε να ακούγεται cool. Αλλά μετά το έκανε να ακούγεται πολύ τιμωρητικό. Ακόμα κι αν ούρλιαζα κανείς δεν θα με άκουγε. Στην αρχή παλεύεις κι εκείνος απολαμβάνει την πάλη. Έμαθα να μην παλέυω για να μην του δίνω αυτό που ήθελε. Πήγαινα απλά κάπου αλλού μέσα στο κεφάλι μου», εξηγεί στο Rolling Stone η Ashley Morgan Smithline, μία από τις μηνύτριες εναντίον του που έχει περάσει πολλές ώρες μέσα σε αυτό το δωμάτιο. Το δωμάτιο δεν ήταν και τόσο δωμάτιο, περισσότερο έμοιαζε σε μέγεθος με δοκιμαστήριο σε κατάστημα ρούχων.

Ο Marilyn Manson και η διεστραμμένη διακόσμηση του σπιτιού του

Μη φανταστείς ότι το υπόλοιπο διαμέρισμα του Marilyn Manson ήταν ο παράδεισος. Το αντίθετο. Η διακόσμηση του διαμερίσματός του περιλάμβανε αίμα, σβάστιγκες και κομμένες φωτογραφίες από πορνογραφικά περιοδικά. «Είχε παντού αιδοία», λέει πηγή που είχε βρεθεί στο διαμέρισμα. Τα χαλιά, τα έπιπλα και όλα τα διακοσμητικά ήταν μαύρα, όπως και οι κουρτίνες. Η θερμοκρασία ήταν πάντα χαμηλή. Αν κάποιος πείραζε τον θερμοστάτη για να ζεσταθεί, ο Manson γινόταν έξαλλος κι έσπαγε τα έπιπλά του.

@2021 Chris Pizzello/Invision/AP Images

Μία από τις πρώην συντρόφους του χαρακτήρισε το διαμέρισμα «μαύρο ψυγείο», κάποια άλλη «αποθήκη κρεάτων». Εκεί μέσα σε αυτόν τον ζοφερό χώρο, τα θύματά του τον κατηγορούν για επαναλαμβανόμενες πράξεις πνευματικής, σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης που τα έχει αφήσει με ένα κράμα άγχους, κατάθλιψης, κρίσεων πανικού και μετατραυματικού συνδρόμου.

Οι γυναίκες που ενώθηκαν εναντίον του

Ανάμεσά τους η Esmé Bianco που τον κατηγορεί για λεκτική βία, στέρηση τροφής και ύπνου, σωματική βία και βιασμό. Μιλώντας στο Rolling Stone, αναφέρεται στη φορά που ο Marilyn Manson την κυνηγούσε ανοίγοντας τρύπες στους τοίχους με ένα τσεκούρι. Ανάμεσα τους και η Evan Rachel Wood, η Walters, η Smithline, το μοντέλο Sarah McNeilly.

Τον τελευταίο χρόνο περισσότερες από 12 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Marilyn Manson για ψυχολογική ή σεξουαλική βία.4 τον έχουν μηνύσει. Οι κατήγοροί του τονίζουν ότι ο Marilyn Manson είχε καταφέρει μέσα από την περσόνα που δημιούργησε να κρύβει τις κακοποιήσεις του σε κοινή θέα και η μουσική βιομηχανία τον υποστήριζε και κέρδιζε από αυτήν την περσόνα. Ήταν ένας σεξουαλικός predator που έλεγε ότι ήταν έτσι για περισσότερο από 25 χρόνια. Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία. Όπως λέει και στο δικαστήριο μέσω των δικηγόρων του τα φερόμενα ως θύματα «Απελπτισμένα προσπαθούν να συνδυάσουν την εικόνα και την καλλιτεχνική υπόσταση της “shock rock” περσόνας του με κατασκευασμένες κατηγορίες κακοποίησης».

Αυτό ακριβώς για το οποίο μιλούν τα θύματα είναι ότι αυτή η περσόνα, που τόσο ανοιχτά μιλούσε για το «δωμάτιο των κακών κοριτσιών», που σόκαρε εξηγώντας τις σκοτεινές πλευρές του, τον προστάτευε με έναν τρόπο. Όταν όλοι θα έλεγαν ότι το τέρας είναι αληθινό, o Marilyn Manson θα το αρνιόταν ακριβώς με τον τρόπο που το έκανε.

Όταν ο Marilyn Manson σχολίαζε το κίνημα #MeToo

Ο Marilyn Manson, η περσόνα που δημιούργησε ο Brian Warner, επί δεκαετίες απέρριπτε τη συμβατική ηθική. Κάποια στιγμή, υιοθέτησε αυτή την περσόνα ως τον αληθινό εαυτό του. Κάπως έτσι ξεκίνησε να υπερηφανεύεται για το «δωμάτιο βιασμών» του σε μία ανήλικη Phoebe Bridgers που το μοιράστηκε μέσω Twitter. Είχε γίνει ένα με την περσόνα του που καθρεφτιζόταν ολοένα και περισσότερο στις κατηγορίες εναντίον του στην πραγματική ζωή.

Το 2017 κάποιος ρώτησε τον Brian Warner (ή τον Marilyn Manson) για το κίνημα #MeToo. «Αν έχεις κάτι να πεις, το λες στην αστυνομία, όχι στον Τύπο. Αυτό θα έκανα εγώ. Το κίνημα μπορεί να καταστρέψει τις ζωές πολλών ανθρώπων που δεν χρειάζεται να καταστραφούν». Ίσως προέβλεπε το μέλλον. Ίσως για τον ίδιο η ζωή του δεν χρειαζόταν να καταστραφεί. Του αρκούσε να καταστρέφει τις ζωές των γυναικών που βρέθηκαν στο πλευρό του.