EVAN RACHEL WOOD

Evan Rachel Wood: «Το όνομα του κακοποιητή μου είναι Marilyn Manson»

Eric Charbonneau/Getty Images/Ideal Image

Έχει περάσει καιρός από τότε που η Evan Rachel Wood υποστήριξε ότι έχει βιώσει κακοποίηση από έναν πρώην σύντροφό της. Τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ήρθε η δική της ώρα, να μοιραστεί δημόσια την εμπειρία της και να δημοσιοποιήσει το όνομά του. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την κακοποίησή της είναι ο Marilyn Manson.

«Το όνομα του κακοποιητή μου είναι Brian Warner ή όπως είναι γνωστός στον κόσμο “Marilyn Manson”», έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram η Evan Rachel Wood. «Ξεκίνησε να με χειραγωγεί όταν ήμουν έφηβη και με κακοποίησε φρικτά για χρόνια. Είχα υποστεί πλύση εγκεφάλου και χειραγωγήθηκα στην υποταγή. Σταματώ να ζω στον φόβο για αντίποινα, συκοφαντίες ή εκβιασμούς» συνέχισε η ηθοποιός εξηγώντας έπειτα τους λόγους που την έκαναν να μιλήσει επώνυμα τώρα.

«Είμαι εδώ να αποκαλύψω αυτόν τον επικίνδυνο άνδρα και να κατονομάσω τις βιομηχανίες που του επέτρεψαν να το κάνει, προτού καταστρέψει κι άλλες ζωές. Στέκομαι στο πλευρό των θυμάτων που δεν θα σιωπήσουν άλλο», κατέληξε η ανάρτηση της Evan Rachel Wood.

Μετά την Evan Rachel Wood άλλες τρεις γυναίκες μοιράζονται τις εμπειρίες τους με τον Marilyn Manson

Μετά την ανάρτησή της, τρεις ακόμα γυναίκες, ως ένδειξη αλληλεγγύης μοιράστηκαν τις δικές τους καταγγελίες κατά του Marilyn Manson. Αυτές, σύμφωνα με το Vanity Fair περιείχαν λεπτομέρειες περιγραφές εμπειριών όπως σεξουαλικές επιθέσεις, ψυχολογική κακοποίηση και ποικίλες μορφές εκβιασμών, βίας και υποτίμησης (μία τέταρτη γυναίκα διέγραψε την ανάρτησή της λίγη ώρα αφού την δημοσίευσε). Ο Marilyn Manson έχει αρνηθεί παρόμοιες κατηγορίες στο παρελθόν. Οι εκπρόσωποι Τύπου του δεν σχολίασαν κάτι στο Vanity Fair αλλά στο παρελθόν έχουν «αρνηθεί κατηγορηματικά» τέτοιες κατηγορίες.

«Ως αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο μου φέρθηκε, έχω προβλήματα ψυχικής υγείας και μετατραυματικό στρες, που επηρέασε τις προσωπικές και επαγγελματικές μου σχέσεις, τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι την αξία μου και τους προσωπικούς μου στόχους», λέει η Sarah McNeilly. «Έχω νυχτερινό τρόμο, μετατραυματικό στρες, άγχος και τους πιο τρομερούς ιδεοψυχαναγκασμούς», σημείωσε η Ashley Lindsay Morgan για τα κατάλοιπα της σχέσης της με τον Marilyn Manson. Το μετατραυματικό στρες είναι κάτι που επηρεάζει μέχρι σήμερα και μία ακόμα γυναίκα, τη Gabriella που επίσης μοιράστηκε την εμπειρία της μετά την αποκάλυψη της Evan Rachel Wood.

Όσα είχε δηλώσει στο παρελθόν για την κακοποίησή της η ηθοποιός

Η 33χρονη σήμερα Evan Rachel Wood, έχει αποκαλύψει ότι γνώρισε τον Marilyn Manson όταν ήταν 18 ετών κι εκείνος 36. Το 2018 είχε καταθέσει μπροστά σε επιτροπή στο πλαίσιο της προώθησης της τροπολογίας για τους επιζώντες σεξουαλικών επιθέσεων, που πέρασε έκτοτε και στις 50 πολιτείες της Αμερικής.

«Η εμπειρία μου με την ενδοοικογενειακή βία ήταν η εξής: Τοξικά πνευματική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση που ξεκίνησε σταδιακά και κορυφώθηκε μέσα στον χρόνο και περιλάμβανε απειλές κατά της ζωής μου, σοβαρό gaslighting και πλύση εγκεφάλου. Περιλάμβανε το να ξυπνάω δίπλα στον στον άνδρα που υποτίθεται ότι με αγαπούσε, ενώ βίαζε αυτό που νόμιζε ότι ήταν το αναίσθητο σώμα μου», είχε πει τότε χωρίς να κατονομάζει τον θύτη.

«Πίστευα ότι ότι το να είμαι δυνατή σήμαινε ότι δεν επηρεάζομαι. Αλλά τώρα, το να είμαι δυνατή σημαίνει ότι το αφήνω να με επηρεάζει αλλά είμαι ικανή να προχωρήσω Το να βλέπεις τον πόνο, να τον διέρχεσαι, να τον αφήσεις να ρέει μέσα σου και μετά να τον αφήσεις να φύγει. Μπορεί να λυγίσεις κι ακόμα να είσαι δυνατή», σημείωνε σε συνέντευξή της το 2019.

H Evan Rachel Wood και ο Marilyn Manson είχαν αρραβωνιαστεί στο παρελθόν και τελικά χώρισαν το 2010.