CELEBRITIES

Ο Kanye West μηνύθηκε για σεξουαλική παρενόχληση από πρώην σεξεργάτρια του OnlyFans

@2022 Chris Pizzello/Invision/AP, File/AP Images

Ο Kanye West μηνύθηκε για σεξουαλική παρενόχληση, παραβίαση συμβολαίου και καταχρηστική απόλυση από μία γυναίκα που δούλευε ως βοηθός του για 2 χρόνια. Σε μήνυση της η Lauren Pisciotta ισχυρίζεται ότι της έστειλε πρόστυχα μηνύματα και προέβη σε σεξουαλικές πράξεις όσο της μιλούσε στο τηλέφωνο.

Η πρώην βοηθός του Kanye West υποστηρίζει ότι απολύθηκε το 2022, αλλά ότι η αποζημίωσή της ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν καταβλήθηκε ποτέ. Η είδηση έγινε αρχικά γνωστή από το TMZ και αργότερα την επιβεβαίωσαν media όπως το Rolling Stone, The Wrap και Us Weekly. Το τελευταίο Μέσο, έμαθε ότι η κατάθεση της μήνυσης έγινε τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου στις ΗΠΑ. Το BBC πάντως, αναφέρει ότι δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιώσει την κατάθεση της μήνυσης.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, που περιήλθαν στην κατοχή του TMZ, η Lauren Pisciotta, έβγαζε τα προς το ζην μέσα από λογαριασμό που διατηρούσε στο OnlyFans το 2021 όταν γνωρίστηκε με τον Kanye West. Ήταν μία σεξεργάτρια της νέας, σύγχρονης, ψηφιακής εποχής.

Ο Kanye West την προσέλαβε να δουλέψει στην πρώτη χρονιά που λάνσαρε τη συλλογή γυναικείων ρούχων Yeezy και τελικά συνεργάστηκαν και σε 3 κομμάτια του άλμπουμ του με τίτλο Donda, παρόλο που η Pisciotta δεν αναφέρεται στα credits.

Ο Kanye West έπειτα προσέλαβε την Pisciotta ως προσωπική του βοηθό, με ετήσιο μισθό 1 εκατομμύριο δολάρια και με την προϋπόθεση ότι θα ήταν διαθέσιμη για εκείνον 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εκείνη λέει ότι συμφώνησε με τους όρους του. Όπως αναφέρει στη μήνυσή της παρόλο που ο Kanye West δεν της είχε φέρει κάποια αντίρρηση στο να συνεχίσει τη δουλειά της στο OnlyFans, το 2022 της ζήτησε να ακολουθήσει τον «δρόμο του Θεού» και της ζήτησε να διαγράψει τον λογαριασμό της έναντι ενός ακόμα εκατομμυρίου δολαρίων.

Αφού έκλεισε τον λογαριασμό της στην πλατφόρμα, ξεκίνησε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο βομβαρδισμός των ακατάλληλων γραπτών μηνυμάτων εκ μέρους του Kanye West. Της έστελνε μέχρι και πορνογραφικά βίντεο με τον ίδιο να κάνει σεξ με ένα μοντέλο, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται.

«Το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω να γα@@@@, αλλά μετά αφού γα@@@@ θέλω ένα κορίτσι μου λέει πόσο σκληρά γα@@@@@@@, ενώ τη γα@@@. Μετά θέλω να με κερατώσει», έγραφε ένα από αυτά τα μηνύματα, κι ίσως το πιο light απ’ όλα σύμφωνα με το TMZ. «Είναι το πέος μου ρατσιστής;», αναρωτιόταν σε ένα άλλο και απαντούσε στον εαυτό του καταφατικά. «Θα παίξω το γα@@@@@@ ρατσιστικό πο@@@ μου επειδή είναι ρατσιστικό. Θα κοιτάζω εικόνες λευκών γυναικών με μαύρους κ@@@@ και θα μα@@@@@@@ μέχρι τέλους με το ρατσιστικό πο@@@ μου», έγραφε μεταξύ άλλων. Και όπως λέει εκτός των άλλων είχε εμμονή να τη ρωτά για το μέγεθος του πέους των δικών της ερωτικών συντρόφων.

Επιπλέον υποστηρίζει ότι ο ράπερ αυνανιζόταν ενώ της μιλούσε στο τηλέφωνο και όχι σε μία περίπτωση αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της, ενώ την είχε εγκλωβίσει σε μία ιδιωτική καμπίνα του αεροσκάφους του.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 η Lauren Pisciotta πήρε προαγωγή κι έγινε προσωπάρχης για τις διάφορες εταιρείες του. Λίγο μετά απολύθηκε και ποτέ δεν της δόθηκε αποζημίωση. Εκτός από τη σεξουαλική παρενόχληση την οποία καταγγελία μαζί με την παράβαση συμβολαίου και την καταχρηστική απόλυση, αδικήματα τα οποία καταλογίζει προσωπικά στον Kanye West, η γυναίκα μηνύει και την εταιρία του για απάτη, μη καταβολή μισθών και εσκεμμένη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας.

Είναι αυτή η πρώτη φορά που κατηγορείται για ακατάλληλη συμπεριφορά ο Kanye West;

Η απάντηση είναι καθαρά και ξάστερα όχι. Τον Νοέμβριο του 2023, υπάλληλοι της εταιρείας μόδας Yeezy που διατηρεί ο ράπερ, μίλησαν στο Rolling Stone, όπου αποκάλυψαν ότι έπαιζε πορνογραφικές ταινίες κατά τη διάρκεια των meetings των εργαζομένων κι έδειχνε προσωπικές φωτογραφίες της τότε συζύγου του, Kim Kardashian κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων με υποψήφιους εργαζομένους.

Στο παρελθόν άλλωστε, ο Kanye West είχε αναφερθεί στον εθισμό του στην πορνογραφία που όπως είπε «κατέστρεψε την οικογένεια» του. Η πορνογραφία έπαιζε σημαντικό ρόλο στη ζωή του ήδη από την παιδική του ηλικία και έχει κατηγορήσει το Playboy ότι ήταν η πύλη γι’ αυτόν τον εθισμό στη ζωή του.

«Ο μπαμπάς μου είχε αφήσει σε κοινή θέα ένα Playboy όταν ήμουν 5 ετών κι αυτό επηρέασε σχεδόν κάθε επιλογή που έκανα για την υπόλοιπη ζωή μου», είχε πει σε podcast του Zane Lowe.

Ο ράπερ το 2024 κάνει συλλογή μηνύσεων

Αυτή είναι η 3η μήνυση εναντίον του Kanye West το 2024. Τον Απρίλιο κατηγορήθηκε για ρατσιστικές διακρίσεις και παρενόχληση από πρώην εργαζόμενο στον τομέα της ασφάλειας στο σχολείο που ίδρυσε (και πλέον έκλεισε), Donda Academy. Ο Benjamin Deshon Provo είπε σε μήνυσή του προς τον Kanye West, ότι δέχτηκε διακρίσεις επειδή είναι Μουσουλμάνος και ότι απαιτήθηκε να κόψει τα dreadlocks του αλλιώς θα απολυόταν.

Τον Φεβρουάριο τον μήνυσαν οι δικαιούχοι των πνευματικών δικαιωμάτων της Donna Summer, επειδή χρησιμοποίησε ένα δείγμα από το τραγούδι I Feell Love, χωρίς να εξασφαλίσει άδεια.

Για την πρώτη μήνυση και την τελευταία μήνυση της «συλλογής του» δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια. Η δεύτερη, που αφορούσε τη μουσική του λύθηκε εξωδικαστικά.