CELEBRITIES

Ο Johnny Depp ανέβηκε στη σκηνή μετά τη δίκη και το Twitter διχάστηκε

@2022 Steve Helber, Pool/AP Images

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τον Johnny Depp να φορά το κοστούμι του, να έχει πιασμένα κοτσίδα τα σκούρα μαλλιά με τις μελί ανταύγειες και να κάθεται ανάμεσα στους δικηγόρους του, στη δίκη της μήνυσής του κατά της Amber Heard για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι τελικές αγορεύσεις στη δίκη αυτή έλαβαν χώρα την Παρασκευή 27 Μαΐου κι έπειτα οι ένορκοι αποσύρθηκαν για να βγάλουν απόφαση κι οι θεατές της δίκης κρέμονται από τα χείλη τους.

Σε ό,τι αφορά τον Johnny Depp εκείνος επέστρεψε στη μέχρι τώρα ζωή του. Μία ζωή που εκτός από την υποκριτική, περιλαμβάνει πάντα και τη μουσική. Ο ηθοποιός αφού πέρασε 7 εβδομάδες στη Virginia όπου πραγματοποιήθηκε η δίκη, ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο κι έκανε μία πολύ δημόσια εμφάνιση – έκπληξη, στη σκηνή συναυλίας του Jeff Beck στο Sheffield.

Από το δικαστήριο στη σκηνή

Ο Johnny Depp τραγούδησε κι έπαιξε κιθάρα στη σκηνή προκαλώντας τεράστια έκπληξη στους fans του όχι μόνο στον συναυλιακό χώρο, αλλά παγκοσμίως, αφού οι εικόνες απο την εμφάνισή του στη σκηνή έγιναν viral και ταξίδεψαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Ο Johnny Depp και ο Jeff Beck τραγούδησαν τη διασκευή τους στο τραγούδι του John Lennon Isolation, που είχαν ηχογραφήσει το 2020. Επιπλέον, ερμήνευσαν το Little Wing του Jimi Hendrix και το What’s Going On του Marvin Gaye.

Το Twitter διχάστηκε με την (σαφώς πιο casual απ’ ό,τι στο δικαστήριο και με πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά) εμφάνιση του Johnny Depp στη συναυλία. To What’s Going On, από τραγούδι μετατράπηκε σε μία αληθινή απορία των χρηστών των social media. Εκεί που οι μισοί χαίρονταν να βλέπουν το ίνδαλμά τους χαλαρό, να απολαμβάνει και πάλι να κάνει αυτό που αγαπά, οι άλλοι μισοί επεσήμαναν ότι όλη η δίκη είχε να κάνει με το αν ο ηθοποιός υπέστη “cancel”. Για ποιο cancel μιλάμε όταν μία μέρα μετά, ο Johnny Depp μπορεί να εμφανιστεί σε μία συναυλία να τραγουδήσει;

Το Twitter διχάζεται για τον Johnny Depp

Λέξεις όπως «απίστευτο» και «τέλειο», αλλά και «παράξενο» έκαναν την εμφάνισή τους στο Twitter, καθώς όλοι σχολίαζαν την ερμηνεία του Johnny Depp.

«Επιτέλους μπορεί να αναπνεύσει και να κάνει αυτό που αγαπά! Καλό γι’ αυτόν», έγραψε κάποιος χρήστης του Twitter. «Λοιπόν, ο Johnny Depp είναι σε περιοδεία με τον Jeff Beck. Έπαιξε στο Sheffield κι ίσως εμφανιστεί και στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο. Αυτό είναι το θύμα ενδοοικογενειακής βίας που περιμένει την απόφαση για την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης. Ο ίδιος που είχε υποστεί cancel», σχολίασε ειρωνικά μία δημοσιογράφος από τη Σκωτία. Και τα παραπάνω δύο σχόλια εκφράζουν τις δύο πλευρές που επικράτησαν στον σχολιασμό, όπως θα δεις και πιο κάτω.

Η εμφάνιση του Johnny Depp στη σκηνή μίας συναυλίας στο Sheffield, στην πραγματικότητα είναι δική του υπόθεση και δεν θα έπρεπε να μας αφορά. Το αν θα βρεθεί στο δικαστήριο για να ακούσει την απόφαση, επίσης είναι δική του υπόθεση, εφόσον παρευρέθηκε για το κομμάτι της διαδικασίας για το οποίο η παρουσία του κρινόταν απαραίτητη.

Αυτό που περισσότερο απ’ όλα αναδεικνύει αυτός ο διχασμός, είναι η υποκειμενικότητα με την οποία οι άνθρωποι κρίνουν κάθε υπόθεση ανάλογα με την «πλευρά» που έχουν διαλέξει. Αν η Amber Heard ήταν στη θέση του Johnny Depp στη σκηνή, πιθανότατα τα social media να είχαν γεμίσει με περισσότερο τοξικό μένος. Και πιθανότατα όσοι αυτή την ώρα κατηγορούν τον Johnny Depp επειδή απλά έκανε μία δουλειά που αγαπά, θα την υπερασπίζονταν.

Η αγάπη του ηθοποιού για τη μουσική και η επικείμενη απόφαση του δικαστηρίου

Η ενασχόληση του Johnny Depp με τη μουσική δεν ξεκίνησε τώρα, ούτε καν αφού η υπόθεση του διαζυγίου του με την Amber Heard και τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του άρχισαν να του κοστίζουν κινηματογραφικούς ρόλους. Μαζί με τον Alice Cooper και τον Joe Perry έχουν το συγκρότημα Hollywood Vampires από το 2015. Το συγκρότημα έχει συνεργαστεί και με τον Paul McCartney. Η τελευταία δισκογραφική δουλειά του Johnny Depp ήταν το τραγούδι που κυκλοφόρησε μαζί με τον Jeff Beck.

«Ο Johnny κι εγώ δουλεύουμε τη μουσική μας μαζί εδώ και αρκετό καιρό κι ηχογραφήσαμε αυτό το κομμάτι στο studio πέρσι. Θα ακούσετε περισσότερα από εμένα και τον Johnny εν καιρώ», είχε δηλώσει για τη σύμπραξή τους ο Jeff Beck.

Πίσω στο Fairfax της Virginia, το δικαστήριο θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση την Τρίτη 31 Μαΐου κι εκεί ίσως μάθουμε την απόφαση των ενόρκων για τον Johnny Depp και την Amber Heard.