CELEBRITIES

Ο Γιώργος Καπουτζίδης για την Eurovision: «Κόντεψα να πεθάνω»

Papadakis Press Νίκος Παπαδάκης

Καλεσμένος στην εκπομπή Ελένη του Mega, βρέθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Ο σεναριογράφος και ηθοποιός μίλησε για τη θεατρική παράσταση με τίτλο 42497, με την παρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη και τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για το γεγονός ότι σπάνια πλέον συμμετέχει στις σειρές του ως ηθοποιός, αναφέρθηκε στον τρόπο που το χιούμορ του άλλαξε μεγαλώνοντας και διευκρίνισε ότι αυτό δεν οφείλεται στην πολιτική ορθότητα, αλλά και για την Eurovision και τον λόγο που αποφάσισε να κλείσει ο κύκλος του εκεί ως παρουσιαστής.

«Νομίζω αυτή η παράσταση είναι αρκετά εξομολογητική. Την έγραψα αρκετά δύσκολα. Το έργο αυτό είναι η συναισθηματική μου κατάσταση την περίοδο που γράφτηκε. Ένιωσα μία μοναχικότητα, έζησα μία απομάκρυνση και έζησα μία μεγάλη απώλεια, ενός φίλου μου αγαπημένου. Η συναισθηματική μου κατάσταση βρέθηκε στο έργο», σημείωσε για το νέο του θεατρικό έργο ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν παίζει στην παράστασή του, ενώ στη σειρά Σέρρες που υπέγραψε για την πλατφόρμα ΑΝΤ1 + του ΑΝΤ1, έπαιξε «λίγο επειδή χρειάστηκε», όπως ανέφερε.

«Δεν μου λείπει να παίζω, δεν είναι ανάγκη μου, μου αρέσει ησυχία μου. Επίσης το ωράριο που έχει το θέατρο το θεωρώ πολύ δύσκολο, μπράβο στα παιδιά που το κάνουν. Στην τηλεόραση έχεις ένα ρεπό, στο θέατρο έχεις ένα διήμερο και σκέφτεσαι μην πάθεις κάτι γιατί έχεις παράσταση. Όλοι εξαρτώνται από εσένα. Νομίζω είμαι πολύ ελεύθερος άνθρωπος για να έχω ένα ωράριο που με αγχώνει. Πέρυσι έπαιξα στην παράσταση επειδή μου είχαν πει ότι θα είναι μόνο δύο μέρες (σ.σ. Δευτερότριτο). Μετά έμαθα ότι θα είναι τρεις», εξήγησε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Με αυτή την αφορμή ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος ρώτησε τον Γιώργο Καπουτζίδη για το χιούμορ του και πώς αυτό έχει αλλάξει με τα χρόνια. «Δεν σοβάρεψα, αν σοβάρεψα δεν έγινε επειδή υπάρχει πολιτική ορθότητα. Σοβάρεψα επειδή μεγάλωσα. Είμαι 50 χρονών και θεωρώ ότι θα ήταν χαζό από μεριάς μου να γράφω τα ίδια πράγματα που έγραφα στα 29 μου, και να γελάω με τα ίδια πράγματα. Είμαι ένας άλλος άνθρωπος, μεγάλωσα. Προβληματικό θα ήταν να κάνω τα ίδια πράγματα. Δεν το έχουν σκεφτεί αυτό όσοι λένε ότι “σοβάρεψα”», εξήγησε ο Γιώργος Καπουτζίδης

Στην συνέχεια ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε και στην Eurovision, για την οποία τα τελευταία χρόνια αποτελούσε τον έναν εκ των δύο σχολιαστών για την ΕΡΤ.

«Μου αρέσει αυτή η ησυχία. Ακόμα και η Eurovision ότι έπρεπε τον Μάιο να είμαι απίκο γιατί γίνεται αυτό, τώρα πια δεν το πολυθέλω. Το χάρηκα, το ευχαριστήθηκα, δεν θέλω να μου γίνει και αγγαρεία. Με τη Μαρία Κοζάκου βλεπόμαστε και αγαπιόμαστε και εκτός Eurovision. Κάπου λίγο φτάνει», είπε για την απόφασή του να απομακρυνθεί από την παρουσίαση της μεγάλης μουσικής γιορτής ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στη συνέχεια ανέφερε ότι η συμμετοχή του σε αυτήν το 2022 τον έφερε σε κίνδυνο.

«Καταρχάς κόντεψα να πεθάνω αυτή τη φορά πια που πήγα. Αφού σκέφτηκα πόσο πιο καθαρά να στο πει ο Θεός ότι έπρεπε να κάτσεις σπίτι σου. Τι δουλειά είχες να πας με το σπασμένο χέρι και το σπασμένο πόδι να κυκλοφορείς στο στάδιο; Πάρε τώρα έναν ιό και κάτσε στο νοσοκομείο», εξομολογήθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Αναφερόμενος στα αρνητικά σχόλια που έχει δεχτεί κατά καιρούς στα social media (σχόλια όπως αυτά που απάντησε από τον «αέρα» της Eurovision το 2022), ο ίδιος τόνισε: «Στο παρελθόν απαντούσα στα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν βγάζει κάπου αυτό. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνείς με κάποιον. Υπάρχουν όλα τα συναισθήματα και στον άνθρωπο και στην ανθρωπότητα. Υπάρχει και μίσος και κακία και όλα αυτά τα πράγματα.

Δεν μπορώ να ασχοληθώ με την κακία του άλλου που έχει για μένα. Να το λύσει μόνος του. Εγώ πρέπει να ασχοληθώ να μην μπει σε μένα η κακία και το μίσος. Δεν θα με φάει το μίσος του αλλουνού, σε μένα να μην μπει μέσα».

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε και στο coming out του το 2020 και μίλησε για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. «Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα από τη στιγμή που εγώ έκανα coming out το 2020 μιλάω πιο πολύ καθαρά, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, όχι κάθε τρεις και λίγο. Και να μου γράψει τώρα κάποιος “Ψόφος” στο Twitter τι θα πάθω; Καρδιακή προσβολή; Δεν υπάρχει κάποια συνέπεια. Εγώ εστιάζω περισσότερο ότι αυτά που λέω βοηθούν τον κόσμο και μέσα από τις δουλειές και μέσα από τον δημόσιο λόγο μου», τόνισε.

Τέλος αναφερόμενος στο ελληνικό #MeToo και τον χώρο του θεάτρου, ο Γιώργος Καπουτζίδης δήλωσε: «Σε όλο αυτό που έγινε στο θέατρο, δεν παρεμβαίνω στη διαδικασία που γίνεται στο δικαστήριο. Έχουμε πάει εκεί πια. Θέλω το θέατρο να είναι ένας χώρος ασφαλής για αγόρια και για κορίτσια και να μπορούν να λάμψουν. Οι γυναίκες έχουν ταλαιπωρηθεί στο πέρασμα των χρόνων».