CELEBRITIES

Ο Γιάννης Μπέζος απαντά για τον Γιώργο Κιμούλη: «Είναι ένας άνθρωπος που έχει εκρηκτικό χαρακτήρα και δεν το κρύβει ούτε ο ίδιος»

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Στο Πρωινό μίλησε ο Γιάννης Μπέζος για την καταγγελία που πραγματοποίησε δημόσια η Ζέτα Δούκα για άσκηση λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας από τον Γιώργο Κιμούλη σε συνεργασία τους το 2008. Ο Γιάννης Μπέζος, ηθοποιός και σκηνοθέτης ο ίδιος, μίλησε για την δική του προσωπική εμπειρία από τη συνεργασία του με τον Γιώργο Κιμούλη, κατά την οποία όπως είπε δεν διαπίστωσε τέτοιες συμπεριφορές, τις οποίες ωστόσο καταδίκασε απερίφραστα.

Ο Γιάννης Μπέζος αναφέρθηκε στην ανάγκη να μην θεωρηθεί ολόκληρος ο χώρος του θεάτρου «ένα κολαστήριο που γίνονται μόνο αυτά». Ο Γιάννης Μπέζος τόνισε ότι «Πάντα ακούγονται πράγματα στα 40 χρόνια που είμαι στη δουλειά» σημειώνοντας ότι υπό αυτή την έννοια δεν πέφτει από τα σύννεφα με τις καταγγελίες εναντίον του Γιώργου Κιμούλη.

«Πάντα ακούγονται πράγματα στα 40 χρόνια που είμαι σε αυτή τη δουλειά. Θέλω να πω ότι είμαι πολύ στενοχωρημένος με όλη αυτή την ιστορία. Δεν αρνούμαι ούτε κρίνω τους ανθρώπους που κατηγορούν γιατί είναι ζοφερά πράγματα αυτά εφόσον συνέβησαν. Γι’ αυτά τα ίδια θα απολογηθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Αλλά υπάρχει ένα κίνδυνος να υπάρξει μια εικόνα ότι αυτός ο χώρος είναι ένα κολαστήριο που γίνονται μόνο αυτά. Και θέλω να πιστεύω ότι αυτά είναι στο χώρο της εξαίρεσης και όχι του κανόνα. Το να εκμεταλλεύεσαι τη θέση σου για να δώσεις δουλειά σε κάποιον που θέλει να βγάλει το μεροκάματό του ή ξεκινάει την καριέρα του, το θεωρώ απίστευτα χυδαίο και ένδειξη δειλίας», ανέφερε ο Γιάννης Μπέζος.

Γιάννης Μπέζος: «Εγώ, ελάχιστα που δούλεψα μαζί του δεν είδα κάτι τέτοιο»

Ο Γιάννης Μπέζος ρωτήθηκε στη συνέχεια για τις δικές του εντυπώσεις από συνεργασίες του με τον Γιώργο Κιμούλη. «Ο Γιώργος έχει μια τεράστια πορεία και πολλές δουλειές. Είναι ένας άνθρωπος που έχει εκρηκτικό χαρακτήρα και δεν το κρύβει ούτε ο ίδιος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δικαιολογούνται τέτοιες πράξεις ψυχολογικής, λεκτικής βίας ή περίεργης συμπεριφοράς πάνω στη σκηνή που είναι ακόμα χειρότερο αυτό. Εγώ ελάχιστα που δούλεψα μαζί του, δεν είδα κάτι τέτοιο. Εγώ σε τόσες πολλές δουλειές που συμμετείχα και πριν κάνω δικό μου θίασο, ελάχιστες φορές είδα τέτοιες καταστάσεις», σημείωσε συγκεκριμένα ο ηθοποιός.

«Δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η υβριστική συμπεριφορά ή να προσπαθείς να μειώσεις τον συνάδελφό σου ή να χειροδικήσεις. Το θεωρώ αδιανόητο. Όσοι έχουμε μια πιο ισχυρή θέση θα πρέπει, αν είμαστε πολιτισμένοι, να μας χαρακτηρίζει η συμπεριφορά μας προς τους υφιστάμενους. Αυτό θέλει διπλό κόπο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπέζος.

Να επικρατήσει ο ορθός λόγος

«Εγώ σε όσες δουλειές ήμουν παρών, ποτέ δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο. Αν το παρατηρούσα θα το κατέκρινα αμέσως, δεν το συζητώ», είπε για το αν έχει υπάρξει μάρτυρας τέτοιων περιστατικών σε δουλειές στις οποίες είχε ο ίδιος συμμετοχή.

«Καλό θα είναι να μην πάμε στο επίπεδο του κουτσομπολιού αλλά να πάμε στην ουσία. Αν είναι να λυθεί και να ξεκαθαρίσει κάτι αυτό δεν θα γίνει με την υστερία, αλλά με επιχειρήματα και με ορθό λόγο», σημείωσε ο Γιάννης Μπέζος για τον χώρο του θεάτρου και τις καταγγελίες που ίσως ακολουθήσουν.

Η αλήθεια είναι ότι το θέατρο έχει τους μηχανισμούς του να επιβιώνει εδώ και χιλιετίες. Δεν είναι το θέατρο που βάλλεται στην προκειμένη περίπτωση αλλά πρόσωπα που τα τελευταία χρόνια είχαν μικρή ή μεγάλη εξουσία στον χώρο του και βάλλονται ως διεφθαρμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έρχονται στο φως. Στην εποχή μας, όπως όλα δείχνουν, η ανάγκη για τοπία και χώρους καθαρούς, είναι μάλλον μια ανάγκη που δεν μπορεί άλλο να μπει στην άκρη. Κι ας ευχηθούμε ο ορθός λόγος να επικρατήσει, το πιο σημαντικό όμως απ’ όλα είναι να ειπωθεί.