CELEBRITIES

Ο Aνδρέας Γεωργίου αποκαλύπτει τη μόνη διαφορά που έχει με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη

Instagram/georgiou82

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το τρέιλερ της σειράς «8 λέξεις» ξεκινήσαμε να μιλάμε για όλους τους τρόπους με τους οποίους, η ιστορία της σειράς, θύμιζε σενάριο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Πως αυτό το τρίγωνο μεταξύ αδερφών και μίας γυναίκας έφερνε κάτι από «Να με προσέχεις». Είναι που μπήκε και η Πέμυ Ζούνη στο cast και μας έφερε στο μυαλό το «Κλείσε τα μάτια», δεν το αρνούμαστε. Έπαιξε κι αυτό το ρόλο του στη σύγκριση που δεν κάναμε εμείς μονάχα, αλλά και πολλοί χρήστες του Twitter. Λάθος κάναμε. Ο ίδιος ο Ανδρέας Γεωργίου το διέψευσε. Υπάρχει διαφορά, ισχυρίστηκε ο δημιουργός. Μία μεν, καθοριστική δε.

Διάβασε ακόμα: Οι “8 Λέξεις” έκαναν πρεμιέρα και το Twitter έκανε πάρτι

«Αντιγραφή του Παπακαλιάτη θα ήμουν αν έκανα ένα εβδομαδιαίο σίριαλ. Εγώ κάνω καθημερινό, γυρίζω οκτώ επεισόδια την εβδομάδα, που σημαίνει βιομηχανία. Αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος είναι ότι η δυσκολία η δική μας έγκειται στο να κρατήσουμε ένα επίπεδο στο αποτέλεσμα σε σχέση με τον χρόνο που έχουμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δουλεύουμε σε πολύ σκληρές συνθήκες, είτε αυτό λέγεται καύσωνας, είτε μετακίνηση μεταξύ χωρών, είτε βροχή, γιατί όλα τα γυρίσματα είναι σε φυσικούς χώρους και όχι σε στούντιο. Και αυτή η μηχανή δεν πρέπει να σταματάει, πρέπει να παράγει σκηνές κάθε μέρα για να βγει ο όγκος της δουλειάς. Γυρίζουμε δύο επεισόδια την ημέρα, ενώ ένα εβδομαδιαίο σίριαλ θέλει δέκα μέρες για ένα επεισόδιο. Άρα δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Γράφονται και λέγονται πολλά.

Δεν έχω βγει ποτέ να διαψεύσω ή να απαντήσω, αν και πολλές φορές μπερδεύονται με αυτά που γράφονται στα fan clubs και το κάνουν προσωπικό. Δεν έχω απαντήσει και δεν θα απαντήσω γιατί εγώ κάνω τη δουλειά μου, με τους ανθρώπους που πιστεύω και ο κόσμος επιλέγει, και σέβομαι την επιλογή του κόσμου», είπε ο Ανδρέας Γεωργίου σε συνέντευξή του στο περιοδικό Gala και την Κλεοπάτρα Πατλάκη.

Κάποια από τα χαρακτηριστικά Tweet για τη σύγκριση μεταξύ των δύο δημιουργών για να καταλάβεις την έντονη αντίδραση του Ανδρέα Γεωργίου, ανέφεραν ήδη από την πρεμιέρα της σειράς:

>Αχ Χριστόφορε μου, όχι μόνο σε αντιγράφει αλλά το κάνει και χάλια.

>2 αδέρφια 1 γυναίκα… Παπακαλιάτη δίδαξες

>Δόξα! Βρήκα και τις 8 λέξεις: «Θέλω να γίνω Παπακαλιάτης στη θέση του Παπακαλιάτη»

>Χριστόφορε, γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα

>Αν είχε χιούμορ ο Γεωργίου θα έπαιρνε τον Παπακαλιάτη πρωταγωνιστή

Το ζήτημα, που φάνηκε να προσπερνά στη συνέντευξή του ο Ανδρέας Γεωργίου, είναι πως δεν σύγκρινε κανείς τον αριθμό των επεισοδίων, πόσα εσωτερικά και πόσα εξωτερικά γυρίσματα έγιναν και το πώς ήταν οι συνθήκες των σειρών του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και των δικών του. Η ατμόσφαιρα, τα αψεγάδιαστα σπίτια της σειράς, τα πλάνα όλο σιωπή και βλέμματα, το βασικά μόνιμο θέμα του ερωτικού τριγώνου στις σειρές τους και το concept «πρωταγωνιστώ – σκηνοθετώ» κι έχω και μια γενική επιμέλεια, είναι που συγκρίθηκε. Στην τέχνη δεν υπάρχει παρθενογένεση, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όπως επίσης είναι βέβαιο πώς η έκθεση φέρνει και συγκρίσεις και κριτική. Ας ελπίσουμε πως είναι εποικοδομητική και πως θα ξέρουμε όταν έρθει, πώς να τη δεχτούμε.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/georgiou82