CELEBRITIES

6 διάσημες που μίλησαν ανοιχτά για την πολύχρονη προσπάθεια να κάνουν παιδί

Instagram/chrismpo

Πολλές είναι οι διάσημες γυναίκες που έχουν μιλήσει ανοιχτά για την πολύχρονη προσπάθειά τους να αποκτήσουν παιδί, καταρρίπτοντας έτσι τα ταμπού και δίνοντας ελπίδα και υποστήριξη και σε άλλες γυναίκες, που βιώνουν παρόμοια εμπειρία.

Η απόκτηση ενός παιδιού για κάποιες γυναίκες μπορεί να γίνει πράγματι μία πολύ ψυχοφθόρα και απαιτητική διαδικασία. Παρακολούθηση του κύκλου, τεστ ωορρηξίας, ειδικές θεραπείες μπορεί να είναι μερικές από τις διαδικασίες που μπορεί να απαιτεί μία προσπάθεια να μείνει κάποια έγκυος. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που σχετίζονται με την υγεία και τον τρόπο ζωής και θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη διαδικασία. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τις διάσημες γυναίκες που μίλησαν για το κομμάτι αυτό.

Ζήνα Κουτσελίνη

Η δημοσιογράφος έχει αποκτήσει μία κόρη, την Έμμα που είναι 13 ετών. Η ίδια έκανε πολύ καιρό προσπάθεια με εξωσωματικές, προτού καταφέρει και μείνει έγκυος. «Ξεκίνησα να κάνω την πρώτη μου εξωσωματική σε ηλικία 33 ετών, ώσπου προς το τέλος που είδα να περνάνε τα χρόνια και να βγαίνω από το δυναμικό κοινό, φούλαρα τις μηχανές και είπα τώρα τα δίνεις όλα! Και εκεί έκανα απανωτές. Έφτασα αισίως τις 9!».

Celine Dion

6 διάσημες που μίλησαν ανοιχτά για την πολύχρονη προσπάθεια να κάνουν παιδί Jordan Strauss/Invision/AP

 

Ύστερα από 6 αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης, η Celine Dion και ο σύζυγός της απέκτησαν το 2000 τον πρώτο τους γιο. 10 χρόνια μετά, στα 42 της αποφάσισε να υποβληθεί σε 6 γύρους εξωσωματικής ενώ υπέφερε και μία αποβολή. Αργότερα γέννησε τα δίδυμα αγόρια της με καισαρική, τον Οκτώβριο του 2010.

Nia Vardalos

6 διάσημες που μίλησαν ανοιχτά για την πολύχρονη προσπάθεια να κάνουν παιδί AP Photo/Matt Sayles

 

Όπως είχε εξομολογηθεί η ίδια, επί 13 χρόνια ήταν μια θλιμμένη γυναίκα, λόγω των προσπαθειών μέχρι να γίνει μητέρα. 13 χρόνια με συνεχείς προσπάθειες και πολλές θεραπείες γονιμότητας, ήταν ο δύσκολος απολογισμός μέχρι να αποφασίσει τελικά να γίνει μητέρα μέσω της υιοθεσίας. Σήμερα η Νία Βαρντάλος είναι η υπερήφανη μητέρα της Ιλάρια, την οποία υιοθέτησε το 2008, μετά από πολλές προσπάθειες να μείνει έγκυος.

Χριστίνα Μπόμπα

Η Χριστίνα Μπόμπα εξομολογήθηκε δημόσια πως χρειάστηκε να καταφύγει στη μέθοδο της υποβοηθούμενης γονιμοποίησης για να αποκτήσει παιδί. «Προσπαθούσαμε περίπου 3-4 χρόνια για να μείνω έγκυος. Στην αρχή, ένα αρνητικό αποτέλεσμα ή η περίοδος μάς έφερνε μια απλή, μικρή απογοήτευση. Στο τέλος, σε εμένα προσωπικά, έφερνε απελπισία. Θυμάμαι τον εαυτό μου να λέει, εγώ δεν θα καταφέρω ποτέ να γίνω μαμά, και θυμάμαι έντονα τις φοβίες που είχα, μέχρι και μοιρολατρικές σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου. Ότι ίσως δεν το θέλει ο Θεός να γίνω μαμά».

Η Χριστίνα Μπόμπα μέσω της ιστορίας της έγινε σύμβολο ελπίδας, δίνοντας κουράγιο σε όλες εκείνες που το χρειάζονται. Η Influencer έχει αποκτήσει τις δίδυμες κόρες της με τον Σάκη Τανιμανίδη.

Καίτη Γαρμπή

 

Η τραγουδίστρια δεν είχε κρύψει ότι είχε δοκιμάσει την εξωσωματική γονιμοποίηση, για να καταφέρει να γίνει μητέρα. Και όπως είπε το είχε κάνει για να βοηθήσει κι άλλες γυναίκες. Και ο σύζυγός της Διονύσης Σχοινάς, είχε αναφερθεί πριν από κάποια χρόνια στο γεγονός, περήφανος για την επιλογή τους, που τους βοήθησε να αποκτήσουν τον Δημήτρη τους.

Kim Kardashian

Η Kim Kardashian έχει αποκτήσει συνολικά 4 παιδιά από τον προηγούμενο γάμο της με τον Kanye West. Το πρώην ζευγάρι, έχει 2 κόρες την North και την Chicago και 2 γιους, τον Saint και τον Psalm. Ωστόσο, μέχρι να συμβεί αυτό είχε κάνει εξωσωματικές που δεν πετύχαιναν, ενώ τα 2 μικρότερα παιδιά της τα απέκτησε μέσω παρένθετης μητερας.

Ο γυναικολόγος της, Paul Crane, έχει δηλώσει: «Πάντα ανησυχούμε για τις περαιτέρω επιπλοκές, γιατί ουσιαστικά πάντα παίρνεις ένα μικρό ρίσκο σε αυτές τις περιπτώσεις, γιατί ο προβληματικός πλακούντας μπορεί να γίνει ζήτημα ζωής και θανάτου».