CELEBRITIES

Mr. Big σε «απελπισία». Ο Chris Noth διαφημίζει τυχερά παιχνίδια στο Instagram και δέχεται «πυρά»

@2023 Casey Curry/Invision/AP Images

Ο Chris Noth έγινε αντικείμενο σχολιασμού στα social media αφού οι fans του ανακάλυψαν πρόσφατα ότι διαφήμισε ένα app χαρτοπαιγνίου στο Instagram. Ο 68χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε σε ένα video που γύρισε μόνος του στον λογαριασμό Instagram του συγκεκριμένου app, στο οποίο υποστήριζε ότι το εν λόγω παιχνίδι «βοηθά στη βελτίωση των δεξιοτήτων του εγκεφάλου» και είναι «εντελώς δωρεάν».

«Μοιάζει με έναν ωραίο τρόπο να τελειώσεις την καριέρα σου», έγραφε ένα δηκτικό σχόλιο. Για «Μια κίνηση απελπισίας» μιλούσε ένας άλλος χρήστης των social media. «Υπό διάλυση», έγραφε καυστικά κάποιος άλλος. «O Mr. Big από το Sex and the City διαφημίζει video games», σημείωσε κάποιος άλλος και αναρωτήθηκε αν είχε μπει στη «μαύρη λίστα» του Hollywood. Μάλλον μία ρητορική ερώτηση αφού ο Chris Noth μπήκε σε αυτή τη λίστα, εξαιτίας των αποδιδόμενων σε εκείνων πράξεών του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, δεν αποκλείεται αυτό το διαφημιστικό να έχει αγοραστεί από το app μέσω της πλατφόρμας Cameo που επιτρέπει σε fans να ζητούν custom videos απο τους αγαπημένους τους stars. Το Cameo διατηρεί ακόμα τον Chris Noth στο δυναμικό του και η τιμή του ηθοποιού για ένα επαγγελματικό video είναι 850 δολάρια.

Η δουλειά δεν είναι ντροπή φυσικά, αλλά το πρόβλημα δεν είναι το αντικείμενο της διαφήμισης στην περίπτωσή του. Τα σχόλια προέκυψαν από το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο «επανεμφανίστηκε» ο Chris Noth μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό που έγιναν σε βάρος του το 2021.

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά 5 γυναίκες κατηγόρησαν τον Chris Noth για σεξουαλικές επιθέσεις και κακοποιήσεις το 2021. Ο Chris Noth χαρακτήρισε τις επαφές του με τις γυναίκες συναινετικές και αρνήθηκε ότι είχε κάνει κάτι παράνομο. Απόρροια των καταγγελιών ήταν η διακοπή της συνεργασίας του με το And Just Like That, όπου όλες οι σκηνές που τον περιλάμβαναν «κόπηκαν» από το HBO, αλλά και η διακοπή της διαφημιστικής συνεργασίας του με τα όργανα γυμναστικής Peloton.

Φυσικά υπήρχαν και τώρα άτομα που υποστήριξαν τον Chris Noth, βρήκαν την ευκαιρία να επιχειρηματολογήσουν κατά της cancel κουλτούρας και εξήγησαν ότι τους λείπει από το And Just Like That. Άνθρωποι που μάλλον δεν καταλαβαίνουν πόσο triggering μπορεί να είναι για τους επιζήσαντες σεξουαλικών επιθέσεων να βλέπουν κάποιον να καταγγέλεται και να συνεχίζει τη ζωή του χωρίς συνέπειες.

Μπορεί να μην παραγγέλθηκαν ποινικές διώξεις για τον ηθοποιό και οι καταγγελίες να αφορούσαν πράξεις που τα φερόμενα θύματα ισχυρίζονται ότι έγιναν αρκετά χρόνια πριν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Chris Noth αποκλείεται να βρεθεί υπόλογος για τις πράξεις που του αποδίδονται, στο μέλλον. Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης πέρασε ένας νέος νόμος, που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Νοέμβριο του 2022 και δίνει ένα «παράθυρο ευκαιρίας» στα θύματα να μιλήσουν και να ζητήσουν δικαιοσύνη μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο που λέγεται Adult Survivors Act, επιζήσαντες σεξουαλικής βίας θα μπορούν ακόμα και δεκαετίες αφού υπέστησαν την τραυματική εμπειρία τους, να καταγγέλουν το γεγονός και να ζητούν δικαιοσύνη στα αστικά δικαστήρια. Μπορεί οι ποινικές ευθύνες, λοιπόν, να παραγράφονται, αλλά οι αστικές όχι.

Ο Chris Noth τόνισε πολλάκις στην επιστολή με την οποία παρουσίασε τη δική του εκδοχή για τις καταγγελίες εις βάρος του, αυτόν τον πολύ χρόνο που μεσολάβησε μέχρι τα φερόμενα ως θύματά του να μιλήσουν.

«Οι κατηγορίες εναντίον μου έγιναν από άτομα που γνώρισα χρόνια, ακόμα και δεκαετίες πριν και είναι κατηγορηματικά ψευδείς. Αυτές οι ιστορίες θα μπορούσαν να είναι από 30 χρόνια πίσω ή και από 30 μέρες πίσω. Το όχι πάντα σημαίνει όχι. Οι επαφές ήταν συναινετικές», ανέφερε ο ηθοποιός.