CELEBRITIES

Ο Chris Noth κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση από δύο γυναίκες. And just like that μίλησαν

@2021 Joel C Ryan/Invision/AP, File/ AP Images

Ήταν η αναβίωση της τηλεοπτικής σειράς Sex and the City, μέσα απο το reboot της, And Just Like That… που έκανε δύο γυναίκες να αποφασίσουν να μοιραστούν τις καταγγελίες τους εναντίον του Chris Noth δημόσια, διατηρώντας ωστόσο την ανωνυμία τους. Η ίδια σειρά που καθιέρωσε τον Chris Noth ως τον πάντα ευγενή και πάντα γοητευτικό Mr. Big, ήταν αυτή που λειτούργησε ως αφορμή για την αποκαθήλωσή του.

Οι δύο γυναίκες μίλησαν στο The Hollywood Reporter υιοθετώντας τα ψευδώνυμα Zoe και Lily. 40 και 30 ετών αντίστοιχα οι δύο γυναίκες που δεν γνωρίζουν η μία την άλλη προσέγγισαν το Μέσο σε διαφορετικές περιστάσεις και δήλωσαν ότι η προώθηση του And Just Like That, στο πρώτο επεισόδιο του οποίου συμμετέχει ο Chris Noth, ήταν που πυροδότησαν τραυματικές μνήμες μέσα τους. Τα περιστατικά που διηγήθηκαν στο The Hollywood Reporter έλαβαν χώρα το 2004 στο Los Angeles για τη Zoe και το 2015 στη Νέα Υόρκη για τη Lily.

Η περίπτωση της Lilly και του ραντεβού της με τον Chris Noth

«Δεν ξέρω πώς προχωράτε με αυτές τις ιστορίες και πώς βρίσκετε άλλα θύματα» έγραψε σε email της η Lily τον Αύγουστο. Είναι δημοσιογράφος και εργάζεται στη βιομηχανία του θεάματος. «Το να τον βλέπω να επιστρέφει στον ρόλο του στο Sex and the City κάτι πυροδότησε μέσα μου. Για τόσα πολλά χρόνια το είχα θάψει μέσα μου», σημείωνε. Είχε αποφασίσει ότι τώρα είναι η ώρα «να πω στον κόσμο ποιος είναι», είπε για τον Chris Noth.

Η Lily ήταν σερβιτόρα στο VIP τμήμα ενός Νεουορκέζικου club το 2015 κι εκεί γνώρισε τον Chris Noth. Ήταν 25 ετών κι εκείνος 60. Ζήτησε το τηλέφωνό της και της ζήτησε να βγουν, ενώ ήταν παντρεμένος. «Με φλέρταρε σίγουρα κι εγώ ήμουν κολακευμένη. Ήξερα ότι ήταν παντρεμένος πράγμα που ντρέπομαι που το παραδέχομαι». Την κάλεσε σε δείπνο κι εκείνη πήγε γιατί στο club ήταν πολύ ευγενικός μαζί της. Η καλύτερη φίλη της την προειδοποιούσε να μην το κάνει.

Ενώ είχαν ραντεβού για δείπνο την ώρα που εκείνος το όρισε στο εστιατόριο της επιλογής του, η κουζίνα ήταν κλειστή. Κάπως έτσι ήπιαν αρκετό κρασί κι ένιωθε γοητευμένη από τον διάσημο άντρα που είχε απέναντί της. Την κάλεσε στο διαμέρισμά του και πήγε. «Δεν ήμουν τρομερά ενεργή σεξουαλικά, ούτε είχα κάνει τρελά πράγματα», λέει και σημειώνει ότι ντρέπεται να λέει ότι δεν της είχε περάσει από το μυαλό ότι εκείνος ήθελε να κοιμηθεί μαζί της.

Όταν έκανε την κίνησή του, η Lily προσπάθησε να τον αποφύγει ευγενικά. «Προσπαθούσε προσπαθούσε και προσπαθούσε ξανά κι έπρεπε να είμαι πιο αυστηρή στο όχι και να φύγω. Αλλά την επόμενη στιγμή είχε κατεβάσει το παντελόνι του και στεκόταν μπροστά μου. Έβαλε το πέος του απότομα στο στόμα μου», σημειώνει. Έκαναν σεξ με τη Lily να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει και σίγουρα να μην αισθάνεται άνετα. Όταν όλα τέλειωσαν «αισθανόμουν απαίσια. Παραβιασμένη. Όλα μου τα όνειρα με αυτόν τον star που αγαπούσα για τόσα χρόνια είχαν εξαφανιστεί», σημείωσε. Έφυγε από το διαμέρισμα και κάλεσε την κολλητή της στο τηλέφωνο. Εκείνη επιβεβαίωσε την ιστορία στο The Hollywood Reporter.

Η Zoe βίωσε μία σοκαριστική εμπειρία

Τη Zoe την γνώρισε όταν ήταν 22 ετών και δούλευε ως υπάλληλος σε μία εταιρία με την οποία ο Chris Noth και άλλοι celebrities είχαν συχνά συναλλαγές. Βρήκε το τηλέφωνό της και της άφηνε ηχητικά μηνύματα. Η Zoe ενημέρωσε το αφεντικό της, το οποίο το βρήκε παράξενο μιας και ο Noth ήταν τότε 49 ετών, αλλά όχι ανησυχητικό.

Χρόνια μετά όταν η Zoe ήταν 25 την κάλεσε στην πισίνα ενός συγκροτήματος στο οποίο διέμενε σε επίσκεψή του στο Los Angeles. Ένας φίλος της είχε διαμέρισμα στο ίδιο κτίριο οπότε κι εκείνη αποδέχτηκε την πρόταση. Πήγε μαζί με μία φίλη της που επιβεβαίωσε στο The Hollywood Reporter τη συνάντησή τους. Ο Noth της έδωσε ένα βιβλίο για να ξεφυλλίσει όσο εκείνος έπρεπε να κάνει ένα τηλεφώνημα στο διαμέρισμά του. Της ζήτησε να το επιστρέψει σε λίγο.

Όταν βρέθηκε στο διαμέρισμά του για να το δώσει πίσω ο Chris Noth τη φίλησε. Πίστευε ότι το όλο θέμα θα έμενε σε αυτό το φιλί του Mr Big για το οποίο θα έλεγε στις φίλες της μετά. «Σε ευχαριστώ, πάω πίσω στη φίλη μου» του είπε, αλλά εκείνος την τράβηξε προς το κρεβάτι της κατέβασε το σορτς και το μπικίνι της και τη βίασε, όπως λέει η ίδια. «Ήταν πολύ επώδυνο και ούρλιαξα “Στοπ”. Αλλά δεν το έκανε. Του ζήτησα τουλάχιστον να βάλει προφυλακτικό και γέλασε στα μούτρα μου», εξηγεί η Zoe.

«Προσπαθούσα να το θάψω»

«Όταν τέλειωσε ανακάλυψα ότι είχα πολύ αίμα στη φούστα μου. Βγήκα και πήγα στο διαμέρισμα ενός φίλου μου στο ίδιο κτίριο», σημείωσε. Η φίλη της ήταν ήδη εκεί. Μετά από πολύ πίεση κι ενώ η Zoe δεν τους έλεγε τι είχε συμβεί την πήγε στο νοσοκομείο κι εκεί αποκάλυψε στους νοσηλευτές ότι της είχα βιάσει. Δεν είπε ποτέ στους αστυνομικούς που έφτασαν ποιος ήταν. «Φοβόμουν ότι θα απολυθώ», εξηγεί. Την επόμενη μέρα το αποκάλυψε στο αφεντικό της, αλλά του ζήτησε να μη μιλήσει σε κανέναν γι’ αυτό. Το αφεντικό της επιβεβαίωσε την ιστορία στο The Hollywood Reporter.

Για μήνες πήγαινε σε ψυχολόγο. «Για τόσα πολλά χρόνια προσπαθούσα να το θάψω», εξηγεί. Αλλά τον τελευταίο καιρό το αίσθημα ότι έπρεπε να μιλήσει μεγάλωνε όλο και περισσότερο.

Ο Chris Noth αρνείται τις κατηγορίες και μιλά για συναινετικές συνευρέσεις

Ο Chris Noth αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του. Σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Οι κατηγορίες εναντίον μου, που έγιναν από άτομα που γνώρισα πριν από χρόνια, ακόμη και δεκαετίες, είναι κατηγορηματικά ψευδείς. Αυτές οι ιστορίες θα μπορούσαν να είχαν συμβεί πριν από 30 χρόνια ή και πριν από 30 ημέρες -το όχι πάντα σημαίνει όχι- είναι μία γραμμή που δεν πέρασα. Οι συνευρέσεις ήταν συναινετικές. Είναι δύσκολο να μην προκαλέσει αμφιβολία η χρονική στιγμή που βγαίνουν αυτές οι ιστορίες. Δεν ξέρω με βεβαιότητα γιατί έρχονται τώρα στην επιφάνεια, αλλά ξέρω ένα πράγμα: δεν επιτέθηκα σ’ αυτές τις γυναίκες».