CELEBRITIES

Chris Noth: Η πρώτη αντίδραση των Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon και Kristin Davis για τις καταγγελίες, μας αρέσει πολύ

H Sarah Jessica Parker και ο Chris Noth σε γυρίσματα του "And Just Like That..." τον Νοέμβριο του 2021. James Devaney/GC Images/ Getty Images/ Ideal Image

Οι καταγγελίες βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον του Chris Noth ήρθαν στην επιφάνεια λίγο αφού σύσσωμο το fandom του Sex and the City αλλά και του reboot του, And Just Like That, έκλαψαν τον χαμό του Mr. Big στο πρώτο κιόλας επεισόδιο. Ο Chris Noth τις αρνήθηκε κι όλοι περίμεναν πώς θα αντιδρούσαν στην είδηση για την κακοποιητική συμπεριφορά που του αποδίδουν τα φερόμενα θύματά του, οι πρωταγωνίστριες της σειράς. Οι Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon και Kristin Davis μίλησαν.

Με μία λιτή ανακοίνωση που μοιράστηκε σε (ένα μάλλον καθυστερημένο) Instagram Story της η Sarah Jessica Parker οι πρωταγωνίστριες του Sex and the City γυρνούν επιδεικτικά την πλάτη τους στον Chris Noth και παίρνουν θέση υπέρ των θυμάτων.

Chris Noth Instagram.com/sarahjessicaparker

«Μας λυπούν βαθύτατα οι ισχυρισμοί που έχουν γίνει κατά του Chris Noth. Υποστηρίζουμε τις γυναίκες που βγήκαν μπροστά και μοιράστηκαν τις επώδυνες εμπειρίες τους. Ξέρουμε ότι πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να το κάνουν αυτό και τις επαινούμε για την πράξη τους», ανέφεραν οι τρεις γυναίκες στην κοινή τους δήλωση λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες που έγιναν εναντίον του.

Οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του Chris Noth

Ο Chris Noth σύμφωνα με το δημοσίευμα του The Hollywood Reporter που έφερε στο φως τις καταγγελίες, κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά δύο γυναίκες, οι οποίες θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Τα περιστατικά φέρονται να έλαβαν χώρα στο Los Angeles το 2004 και στη Νέα Υόρκη το 2015.

Λίγες ώρες μετά πραγματοποιήθηκε και μία τρίτη ανώνυμη καταγγελία εναντίον του ηθοποιού. Η Daily Beast δημοσίευσε την ιστορία της Ava – το ψευδώνυμο που διάλεξε η τρίτη γυναίκα- η οποία ισχυρίζεται ότι ο ηθοποιός την κακοποίησε σεξουαλικά το 2010. Ήταν τότε μόλις 18 ετών και δούλευε σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης κι εκείνος την κακοποίησε αφού έκλεισε το εστιατόριο, σε ένα γραφείο που βρισκόταν στον χώρο.

Η δημόσια εξομολόγηση της Zoe Lister Jones

Επιπλέον σε μία δημόσια εξομολόγηση στην οποία τον χαρακτήριζε κακοποιητή, προχώρησε και η ηθοποιός Zoe Lister Jones. «Στα 20 μου εργαζόμουν σε ένα κλαμπ, το οποίο του ανήκε. Στις λίγες περιπτώσεις που εμφανιζόταν, παρενοχλούσε διαρκώς μια άλλη promoter», ανέφερε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η ηθοποιός.

«Την ίδια χρονιά ήμουν guest star στο Law & Order και συνεργάστηκα με τον Chris Noth που υποδυόταν τον Det. Logan. Κατά τη σκηνή της ανάκρισής μου, είχε μια μπύρα κάτω από το τραπέζι που έπινε ενδιάμεσα. Σε μια λήψη πλησίασε κοντά μου, μύρισε το λαιμό μου και μου ψιθύρισε ότι μύριζα ωραία. Δεν είπα τίποτα. Είναι τόσο σπάνιο να μιλάμε», πρόσθετε η ίδια.

Ο Chris Noth αρνείται τις κατηγορίες

O Chris Noth είχε δηλώσει για τις δύο πρώτες κατηγορίες εναντίον του: «Οι κατηγορίες εναντίον μου, που έγιναν από άτομα που γνώρισα πριν από χρόνια, ακόμη και δεκαετίες, είναι κατηγορηματικά ψευδείς. Αυτές οι ιστορίες θα μπορούσαν να είχαν συμβεί πριν από 30 χρόνια ή και πριν από 30 ημέρες -το όχι πάντα σημαίνει όχι- είναι μία γραμμή που δεν πέρασα. Οι συνευρέσεις ήταν συναινετικές. Είναι δύσκολο να μην προκαλέσει αμφιβολία η χρονική στιγμή που βγαίνουν αυτές οι ιστορίες. Δεν ξέρω με βεβαιότητα γιατί έρχονται τώρα στην επιφάνεια, αλλά ξέρω ένα πράγμα: δεν επιτέθηκα σ’ αυτές τις γυναίκες».

Η απόφαση του CBS

H ανακοίνωση των Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon και Kristin Davis έρχεται εκδόθηκε λίγες ώρες αφού η Universal Television και το CBS ανακοίνωσαν ότι ο Chris Noth δεν θα είναι πλέον του cast της σειράς The Equalizer. Για καλή τους τύχη, στο And Just Like That δεν θα χρειαστούν επιπλέον προσαρμογές στο σενάριο ή στο cast, καθώς ο Mr. Big δεν είναι πλέον μέρος της σειράς. Ελπίζουμε να μην υπήρχαν μόνο προγραμματισμένα flashback στη ζωή της Carrie.