CELEBRITIES

Μαρία Ναυπλιώτου: Η φωτογραφία «ανάμνηση και υπενθύμιση» της μέσα κι έξω ομορφιάς της

Instagram.com/marianafpliotou

Έχουμε πολλές φορές μιλήσει για τη Μαρία Ναυπλιώτου στο τίμιο αυτό site. Θα έλεγε κανείς ότι της έχουμε μια κάποια αδυναμία. Πώς όχι άλλωστε, αφού η ηθοποιός είναι η προσωποποίηση της δωρικής, ανεπιτήδευτης φυσικής ομορφιάς και ταυτόχρονα ο λόγος της μας θυμίζει πάντα ότι έχει πολύ καθαρή σκέψη; Ήρθε η στιγμή να απολαύσουμε για άλλη μια φορά λόγο και φυσική ομορφιά σε αρμονία.

Η Μαρία Ναυπλιώτου πριν από μερικές ημέρες, μοιράστηκε μία φωτογραφία της από το παρελθόν. Όπως είπε, ίσως ήταν η πρώτη της φωτογράφιση ως επαγγελματίας ηθοποιός που παραχωρούσε συνέντευξη. Η εποχή ήταν αυτή της «Αίθουσας του Θρόνου» όπου γνωρίσαμε τη Μαρία Ναυπλιώτου ως Γλαύκη και την αφήσαμε να μπει στην καρδιά μας.

«Ήμουν γύρω στα 30» αναφέρει η Μαρία Ναυπλιώτου στο σχόλιο της και ξεκάθαρα εκεί ήταν που βρήκε τον τρόπο να σταματήσει το χρόνο μια για πάντα. Η ίδια αναφέρεται στον φωτογραφο και τη δημοσιογράφο πίσω από την συνέντευξη οι οποίοι παρέμειναν φίλοι της έκτοτε.

«Βλέποντας την ξανά, θυμήθηκα όλα όσα ονειρευόμουν και περίμενα», γράφει στη συνέχεια η Μαρία Ναυπλιώτου. «Και κάπως σε αυτή την επανεκκίνηση που κρύβει τόση αβεβαιότητα αλλά και προσμονή και αλλαγή-εύχομαι για το καλύτερο-θεώρησα ότι μπορεί να έχει μία θέση εδώ, ως ανάμνηση και υπενθύμιση», καταλήγει.

Είδες, λοιπόν, που σου έλεγα; Καθαρότητα σκέψης, αισιοδοξία και λόγος σε αρμονία με μακριά μαύρα μαλλιά, βλέμμα διαπεραστικό και πρόσωπο αρχαίας κόρης. Αρμονία μέσα και έξω. Αρμονία στην οθόνη σου.

Η Μαρία Ναυπλιώτου στις κρίσεις προτιμά να μένει ψύχραιμη

Η Μαρία Ναυπλιώτου πιστεύει στην αξία της ψυχραιμίας ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως αυτή της πανδημίας του κορονοϊού που βιώνουμε. Η ίδια είχε μοιραστεί κάποιες από τις σκέψεις της αυτό το διάστημα σε συνέντευξή της στην Καθημερινή.

«Σε συλλογικό επίπεδο, πράγματι, βιώνουμε κάτι πρωτοφανές· ακόμα και η πιο άρτια ταινία επιστημονικής φαντασίας του Χόλιγουντ δύσκολα μπορεί να ανταγωνιστεί την πραγματικότητα», είχε πει η Μαρία Ναυπλιώτου.

«Σε προσωπικό επίπεδο, όμως, έχω ζήσει πολύ δύσκολες καταστάσεις και στο παρελθόν. Οι γονείς μου έφυγαν και οι δύο νωρίς, από καρκίνο. Ηταν την περίοδο που ξεκινούσα να δουλεύω ως ηθοποιός και, συγχρόνως, μπαινόβγαινα σε νοσοκομεία. Ξέρετε, λίγο πριν πεθάνει ο πατέρας μου –η μητέρα είχε πεθάνει πρώτη–, έλεγε “για τα παιδιά μου δεν ανησυχώ καθόλου, γιατί τα μεγάλωσα και ξέρω”. Είχε δίκιο. Ο τρόπος που μεγαλώσαμε, ο αδελφός μου ο Στάθης κι εγώ, μας έμαθε πώς να ανταποκρινόμαστε στα δύσκολα», σημείωνε η Μαρία Ναυπλιώτου και εξηγούσε πώς αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις.

Με τον αδερφό της, Στάθη.

«Ακριβώς λόγω αυτών των εμπειριών, λοιπόν, έχω εκπαιδευθεί στο να βάζω προτεραιότητες. Αντιμετωπίζω καθετί μέρα τη μέρα, προχωρώ βήμα βήμα. Δεν αγωνιώ για τα προβλήματα πριν από την ώρα τους, παρά μόνο όταν προκύπτουν, δεν δίνω σημασία σε υποθετικά σενάρια, είτε είναι δυσοίωνα είτε αισιόδοξα. Εμαθα να κλείνω την πόρτα μου και στον εξωτερικό ζόφο, όπως ο διάχυτος πανικός απέναντι σε αυτόν τον ιό, αλλά και στο εσωτερικό μου σκοτάδι, αυτό που κυκλώνει όλους μας όποτε διαπραγματευόμαστε θέματα όπως η φθορά και ο θάνατος», συμπλήρωνε.