CELEBRITIES

Μαρκουλάκης: Το μήνυμα στήριξης από την πρώην σύζυγό του, Έρση Ξενάκη και τα μηνύματα των Παπούλια και Αθανασίου

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Παράλληλα με την υπόθεση των καταγγελιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στον χώρο του θεάτρου, εκτυλίσσεται και η δημόσια εκφρασμένη διαφωνία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είδε τον εαυτό του να «φωτογραφίζεται» σε ανακοίνωση του ΣΕΗ αναφορικά με το θέμα των χειρισμών της πολιτείας στην υπόθεση Λιγνάδη και απάντησε με μία δική του ανοιχτή επιστολή.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης δήλωσε «προσβλήθηκα και λυπήθηκα βαθύτατα» από την ανακοίνωση της 20ης Φεβρουαρίου του Σωματείου του. «Προσβλήθηκα, επειδή στην ανακοίνωση, χωρίς να με κατονομάζετε, με φωτογραφίζετε και με στοχοποιείτε, υπονοώντας ότι, με τηλεοπτική μου εμφάνιση, συμμετείχα σε συντονισμένη προσπάθεια, στα όρια της συνωμοσίας, συγκάλυψης συγκεκριμένων απεχθών εγκλημάτων και προσώπων, χωρίς φυσικά να ισχύει ή να έχετε την παραμικρή απόδειξη», τόνισε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Οι πρώτες αντιδράσεις του ΣΕΗ

Ο Αλέξανδρος Ζαχαρέας, μέλος του Δ.Σ του ΣΕΗ μιλώντας στην εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open, πήρε θέση για την επιστολή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, συνιστώντας «ψυχραμία» στον συνάδελφό του. Όπως επεσήμανε δεν υπήρχε καμία πρόθεση να θιγεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με την εν λόγω ανακοίνωση. Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας σημείωσε ότι «καταλαβαίνω τη συναισθηματική του φόρτιση, την υποκειμενική του άποψη πάνω στο πώς αναγιγνώσκει κανείς μια ανακοίνωση, αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι αν έγινε ένα μικρό φάουλ από εκεί, έγινε ένα άλλο μεγαλύτερο φάουλ από αλλού», ζητώντας να αφήσουν και οι δύο πλευρές τα φάουλ στην άκρη.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης έλαβε δημόσια στήριξη από συναδέλφους και την πρώην σύζυγό του

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης έλαβε δημόσια στήριξη μέσω των social media, από συναδέλφους του, όπως η Εβελίνα Παπούλια και ο Μάριος Αθανασίου. «Παρακαλώ πολύ για να μπορούμε να #eimasteoloimazi καλό θα ήταν να τιμούμε αυτό που συνυπογράφουμε», σημείωσε στην τοποθέτησή της στο Instagram η Εβελίνα Παπούλια την οποία συνόδευσε από μία ασπρόμαυρη φωτογραφία της, για να δηλώσει αλληλεγγύη στο κίνημα #eimasteoloimazi.

«Δεν μπορούμε να αμαυρώνουμε ανθρώπους συνάδελφους μας και υποστηρικτές το #metoo. Αν κάποιος πέσει σε λεκτικό ατόπημα καλό θα είναι πρώτα να σκεφτόμαστε ότι δεν το έκανε από κακή πρόθεση και μετά να επικοινωνούμε κατ’ ιδίαν μαζί του. Δεν θεωρώ πρέπον οι συνάνθρωποι- συνάδελφοί μας να ρίχνονται στον τόπο του λιθοβολισμού́ ! Με αυτόν τον τρόπο δεν φαντάζουμε καλύτεροι από τους θύτες και από τους ανθρώπους που ασκούν λεκτική βία. Θα παρακαλούσα το ατόπημα του ΣΕΗ να διορθωθεί́ απέναντι στον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη αν θέλουμε να ζούμε σε μια δίκαιη κοινωνία με ίσα δικαιώματα και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Το ΣΕΗ είναι η οικογένεια όλων μας. Πόσο μάλλον ανθρώπων που χρόνια τώρα έχουν δείξει έντονα το αίσθημα της συναδελφικότητας», συμπλήρωσε η ηθοποιός.

Ο Μάριος Αθανασίου από την πλευρά του ανέφερε σε Insta Story στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ότι «Οφείλει το ΣΕΗ να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να ανασκευάσει την ανακοίνωση που φωτογραφίζει τον Μαρκουλάκη. Είναι ατόπημα και εκθέτει χωρίς λόγο. Δεν έχουμε ανάγκη τέτοιων κρίσεων, έχουμε ανάγκη δικαιοσύνης και κάθαρσης».

Και η πρώην σύζυγος του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, Έρση Ξενάκη έστειλε μέσω του δικού της λογαριασμού στο Instagram ένα μήνυμα στήριξης και αγάπης. «Αγαπημένε μου είμαι πάντα περήφανη για σένα», έγραψε σε Insta Story της δημοσιεύοντας μία φωτογραφία του πρώην συζύγου της. Η Έρση Ξενάκη και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης έχουν αποκτήσει και έναν γιο μαζί, τον Γιώργο Ίκαρο.