CELEBRITIES

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: «Αυτά είναι δουλειά της γυναίκας. Εγώ ήμουν πάντα νοικοκυρά»

Instagram.com/ilianapapageorgiou

Υπάρχουν τα ζευγάρια που χωρίστηκαν λόγω καραντίνας, καθώς δεν είχαν φτάσει στο σημείο να συγκατοικούν, υπάρχουν και τα άλλα που ήρθαν και έδεσαν και περνούν πλέον όλο το 24ωρο μαζί. Και οι δύο περιπτώσεις είναι δύσκολες κι έχουν τις εντάσεις τους. Εκτός κι αν μιλάμε για έναν έρωτα όπως αυτός που ζουν η Ηλιάνα Παπαγεωργίου και ο Snik. Στην περίπτωση του μοντέλου και του ράπερ τα πράγματα είναι ειδυλλιακά. Και ελαφρώς βγαλμένα από την εποχή των pin up νοικοκυρών των ’50s στην Αμερική. Θα καταλάβεις τι εννοώ παρακάτω.

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου παραχώρησε χθες συνέντευξη μέσω Skype στην εκπομπή “Live Tonight” του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1. Στο πλαίσιο της κουβέντας τους ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ο Νικόλας Ράπτης τη ρώτησαν την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, πώς πάει η συγκατοίκηση με τον Snik στην καραντίνα, χωρίς να κατονομάζουν τον ράπερ βεβαίως. «Είμαι καλά. Είμαι πολύ χαλαρή μόνο και μόνο επειδή έχω το προνόμιο να είμαι στο σπίτι μου, να έχω σπίτι, να έχω φαγητό, να έχω την παρέα μου, να μπορώ να κάνω σχέδια για το μέλλον είναι πάρα πολύ σημαντικό. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε πολύ πιο δύσκολη θέση», είπε αρχικά η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Στο πώς είναι η καραντίνα με την «παρέα» της είπε: «Δόξα το Θεό, όλα καλά».

Έπειτα πήρε τον λόγο ο Νικόλας Ράπτης και τη ρώτησε αν ο Snik της μαγειρεύει, την προσέχει και την περιποιείται. «Αυτά είναι δουλειά της γυναίκας για εμένα. Εγώ ήμουν πάντα νοικοκυρά, δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό. Το αγαπημένο μου φαγητό είναι τα φασολάκια. Του Snik να ρωτήσετε τον ίδιο», είπε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Και απόψεις προσωπικές είναι αυτές, θα πεις, και ίσως να έχεις δίκιο. Αλίμονο αν κρινόταν ο φεμινισμός από το πώς αντιλαμβάνεσαι την περιποίηση προς τον σύντροφό σου ή όχι. Χάθηκε όμως, βρε Ηλιάνα, να έβαζες και ένα «Και της γυναίκας» στη φράση σου;

Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι, η συνεχής τριβή φέρνει τα πάνω κάτω στη σχέση των ζευγαριών κι αυτό που χρειαζόμαστε λιγότερο από όλα είναι να επιβεβαιώνονται στην τηλεόραση τα στερεότυπα που θέλουν τη γυναίκα αποκλειστικά υπεύθυνη για το νοικοκυριό. Μια έξτρα πίεση που πέφτει στους ώμους της μια ήδη πολύ πιεσμένη περίοδο. Μια περίοδο που οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο απειλούνται από την έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας. Είναι μια περίοδος δύσκολη και πρέπει ιδιαίτερα τα δημόσια πρόσωπα, όπως η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, να την αντιμετωπίζουν δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα σε ρόλους και στερεότυπα που αναπαράγουν.

Ένα «και» και μόνο μπορεί να κάνει τη διαφορά στο δημόσιο λόγο ανθρώπων που άλλοι άνθρωποι θεωρούν πρότυπα. Κι ας είναι δικαίωμα του καθενός να αναλαμβάνει όποιο ρόλο θέλει στη σχέση του με τον άνθρωπό του. Εξάλλου τα έχουμε πει, ο φεμινισμός δεν έχει να κάνει με την επιλογή να αναλάβεις όποιον ρόλο θες στη ζωή σου, έχει να κάνει με το να πολεμήσεις για να υπάρχει αυτή η επιλογή.

Σε άλλα νέα η Ηλιάνα Παπαγεωργίου συνέχισε την περιγραφή της καθημερινότητάς της με τον Snik στην καραντίνα. Κοινό γνώρισμα κι εκείνων και πολλών ακόμα, η παντελής έλλειψη ρουτίνας στο πρόγραμμα του ύπνου. «Είναι σαν να έχουμε μόνιμο τζετ λαγκ. Ξυπνάμε μέσα στη νύχτα, κοιμόμαστε το μεσημέρι, είναι και αυτό μέσα στο πρόγραμμα. Έχω δει πάρα πολλές σειρές και πολύ ωραίες. Eίδα το Messiah, το Unorthodox, το Tiger King, πολύ ωραίες σειρές. Βγαίνω σπάνια, μία φορά την εβδομάδα για να πάω super market», είπε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

«Περνάω πάρα πολύ καλά, δεν ξέρω τι λέει ο καθένας και γιατί τον αφορά. Σημασία έχει να έχουμε αγάπη, να έχουμε χαρά, να έχουμε μια ζεστή αγκαλιά. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του κι εφόσον γίνεται κάτι αληθινό και ωραίο το ζεις», κατέληξε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Κι αυτό το τελευταίο θέλω να κρατήσεις. Και να θυμάσαι ότι οι επιλογές σου είναι εκεί. Να τις διεκδικείς.