ΣΧΕΣΕΙΣ

Χωριστά στην καραντίνα; 5 tips για να επιβιώσει η σχέση

Unsplash

Μιλάμε πολύ για τα ζευγάρια που περνούν μαζί την καραντίνα. Πώς αντιμετωπίζουν τη ρουτίνα, πόσο θα αλλάξει αυτό τη σχέση τους μακροπρόθεσμα και πώς θα περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους μαζί. Ξεχνάμε όμως και την άλλη κατηγορία των ζευγαριών. Εκείνων που δεν ζουν μαζί και η καραντίνα τους κρατά χωριστά.

Μιλάμε για τα ζευγάρια που έπρεπε να είναι χωριστά λόγω θεμάτων υγείας αλλά και εκείνων που δεν συζούσαν πριν την πανδημία. Καθένας στο σπίτι του, αλλά τώρα βρέθηκαν να είναι σε σχέση εξ αποστάσεως. Και δεν ξέρουν πότε θα ξαναείναι μαζί, χωρίς να τους χωρίζουν η καραντίνα, οι οθόνες του υπολογιστή και του κινητού. Εφόσον όμως δεν βοηθά κάπου το να σκέφτεσαι απαισιόδοξα, παρακάτω θα βρεις 5 tips για να κρατήσεις τη φωτιά δυνατή και να μην επιτρέψεις στον κορονοϊό να δώσει τέλος στη σχέση σου.

Στο Ίντερνετ που συναντιόμαστε (αυτά έχει η καραντίνα)

Αποδέξου ότι μιλάμε για μία πραγματικότητα, της οποίας τη διάρκεια δεν γνωρίζουμε. Κάνε ό,τι θα έκανες στην καθημερινότητα πριν την καραντίνα, αλλά από το σπίτι σου. Φάτε μαζί, πιείτε ένα ποτό. Βάλτε κοινή οθόνη και δείτε μαζί ταινίες που είχατε σκοπό να δείτε.

Ειλικρίνεια για όλα

Είναι οκ να νιώθεις φόβο, μοναξιά και απαισιοδοξία. Δεν θα σε βοηθήσει το να υποκρίνεσαι ότι όλα είναι τέλεια και δεν πέφτεις ψυχολογικά. Η ειλικρίνεια εξάλλου φέρνει τα ζευγάρια ακόμα πιο κοντά, ακόμα και εκείνα που δεν είναι στο ίδιο δωμάτιο. Και η καραντίνα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να δεθείτε ακόμα περισσότερο και να βάλετε γερά θεμέλια στη σχέση.

Οργανώστε το επόμενο ταξίδι

Με την παραμικρή λεπτομέρεια. Εκτός από τις ημερομηνίες φυσικά. Πού θέλετε να πάτε και με ποιο μέσο μεταφοράς; Πόσες μέρες; Ποιος θα αναλάβει να κάνει τον οδηγό και ποιος θα εντοπίσει τις τοπικές λιχουδιές; Απλό αλλά τόσο όμορφο.

Μικροί διαγωνισμοί

Από σειρές και βιβλία, μέχρι ποιος μπορεί να κάνει την πιο όμορφη πίτσα (γιατί από γεύση δεν θα μάθεις). Αυτό σε βοηθά σε ατομικό επίπεδο, γιατί σου δίνει νέες προκλήσεις. Αλλά είναι και ένα ευχάριστο παιχνίδι μεταξύ σας.

Sexting και καραντίνα

Δεν ξεχνάμε το πάθος και το σεξ, επειδή είμαστε σε καραντίνα. Βρείτε τι λειτουργεί για εσάς και κάντε το. Sexting, τηλεφωνικό σεξ, παιχνίδια με κάμερα. Αρκεί να νιώθεις εμπιστοσύνη και άνεση. Και όλα τα άλλα προκύπτουν από μόνα στους.