CELEBRITIES

Η Κλέλια Ρένεση ξεσπά κατά της κυβέρνησης και γράφει για την παρέα που θα μας σώσει

Instagram.com/klelia_renesi

Υπάρχουν κάποιοι ηθοποιοί που τελειώνουν τη δουλειά τους, επιτυγχάνοντας να μας συγκινήσουν και να μας ταρακουνήσουν όπως μόνο η τέχνη μπορεί να κάνει κι έχουν επιλέξει αυτός να είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μας απευθύνονται. Υπάρχουν κι άλλοι ηθοποιοί και καλλιτέχνες, που όταν τα φώτα της σκηνής σβήνουν δεν παύουν να μας μιλάνε, αυτή τη φορά διαφορετικά. Όχι υποδυόμενοι έναν ρόλο, αλλά ως πολίτες του ίδιου κόσμου με εμάς. Και δεν παύουν να προσπαθούν να μας «ταρακουνήσουν» με άλλον τρόπο. Μέσα από τα λόγια τους, την κοινωνική δράση τους, τον τρόπο ζωής τους. Μία τέτοια περίπτωση είναι αποδεδειγμένα ξανά και ξανά η Κλέλια Ρένεση.

Η Κλέλια Ρένεση χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της στο Instagram για να σχολιάζει κοινωνικά ζητήματα, είτε αυτά αφορούν το ελληνικό #MeToo, είτε τις γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα, είτε τον πόλεμο στην Ουκρανία, μεταξύ πολλών άλλων. Η Κλέλια Ρένεση μάς έχει καλέσει μέσα από τα social media να ξαναγίνουμε παιδιά στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον κόσμο, να αφοσιωθούμε στο μαζί και να χτίσουμε την κοινωνία που ως παιδιά ονειρευόμασταν.

Η Κλέλια Ρένεση κοιτάζει τον κόσμο γύρω της να διχάζεται κι απογοητεύεται. Ζει τα αποτελέσματα της ενεργειακής κρίσης, των 2 χρόνων της πανδημίας, βλέπει τις κατά καιρούς κυβερνητικές αποφάσεις και ξεσπά. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στην τελευταία, μακροσκελή ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Το «μαζί» στο οποίο ελπίζει η ίδια, αυτό με το οποίο πορεύεται στη ζωή της, μοιάζει να είναι ένα πολύ μακρινό σενάριο για τους περισσότερους. Οι περισσότεροι συστήνουμε αυτό που η Κλέλια Ρένεση αποκάλεσε «η πιο νωθρή παρέα που έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος». Και δεν εξαιρεί τον εαυτό της από την «παρέα» αυτή, αφού η Κλέλια Ρένεση, εγώ, εσύ, ο διπλανός μας, είμαστε όλοι μέρος της ίδιας, πολύ διχασμένης απέναντι στα πάντα, κοινωνίας.

«Καλοί μου άνθρωποι, πείτε μου ότι δεν χρειάζεται να φτάσουμε στην απόλυτη εξαθλίωση για να συσπειρωθούμε. Αριστεροί, δεξιοί, εμβολιασμένοι, ανεμβολίαστοι», έγραψε αρχικά η Κλέλια Ρένεση. Η παράκλησή της ήταν ρητορική, καθώς στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα κατά καιρούς μάς έχουν χωρίσει σε στρατόπεδα.

«Όχι στο δημοψήφισμα, ναι στο δημοψήφισμα. Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών- ναι στην συμφωνία των Πρεσπών. Με τον Πούτιν- Με τον Μπάιντεν. Όχι στον πόλεμο της Ρωσίας, όχι στον πόλεμο του ΝΑΤΟ. Ολυμπιακοί Παναθηναϊκοί», ανέφερε η ηθοποιός πριν καταθέσει την άποψή της για το πόσο πλασματικά μοιάζουν αυτά τα διλήμματα μπροστά στην κοινή κατάσταση όλων μας, κατά τη δική της οπτική.

«Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Σε όλους μας έχουν κλέψει τη ζωή και το όνειρο. Μας έχουν καταντήσει εξαρτώμενους πλήρως. Από την επόμενη επιδότηση, το επόμενο επίδομα, την επόμενη δόση εμβολίου, από το αν κλείσει η στρόφιγγα του γείτονα, από τα πάντα», σημείωσε η ηθοποιός.

Κλέλια Ρένεση: Το ξέσπασμα κατά της κυβέρνησης

«Έχουν ξεπουλήσει τη χώρα και την έχουν μοιράσει μέρα μεσημέρι χωρίς να έχουμε περιθώριο αντίδρασης. Η βενζίνη έχει φτάσει στο Θεό και δεν ανοίγει ρουθούνι. Ιδιωτικοποιούν τις πιο απαραίτητες υποδομές για την επιβίωσή μας και μετά νίπτουν τας χείρας τους», ανέφερε στη συνέχεια η Κλέλια Ρένεση σε ένα ξέσπασμα για τους κυβερνώντες. «Μας χλευάζουν λέγοντας μας ότι φταίνε τα ψυχολογικά μας που δεν καταναλώνουμε ρεύμα και θέρμανση. Μας λένε ότι έχουμε υψηλό επίπεδο διαβίωσης, υπονοώντας ότι έχει κι άλλο χώρο για να ρουφήξει το κράτος», συνέχισε η ηθοποιός.

 

Gaslighting, είναι αυτό που περιγράφει η Κλέλια Ρένεση, μην βλέπεις που έχουμε συνηθίσει να αναφερόμαστε σε αυτό μόνο σε ό,τι αφορά στις σχέσεις. Είναι υπαρκτό όταν μιλάμε για πολιτική και χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους εκπροσώπους της εδώ και αιώνες, ίσως από την αρχή του κόσμου. Είναι αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «κάνουν το άσπρο- μαύρο». Όσο άσπρη ή μαύρη και να είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε το έχουμε ζήσει, πολλές φορές ανά τα χρόνια, οι επικεφαλής του κράτους και της ζωής μας να προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάτι δεν έχουμε καταλάβει καλά.

«Κι όλα αυτά τα εισπράτουμε ως κανονικότητα», συμπέρανε η Κλέλια Ρένεση. «Οι ειδήσεις μάς εκπαιδεύουν ώστε να γίνουμε φρόνιμοι θεατές της εξαθλίωσης μας, και να λέμε κ δόξα τον θεό που ακόμα υπάρχουμε», ανέφερε βάζοντας τα ΜΜΕ στο κάδρο της ζοφερής πραγματικότητας όπως η ίδια την αντιλαμβάνεται και την περιγράφει. Και συμπλήρωσε: «Το ΕΣΥ το έχουν διαλύσει, σε θέλουν πελάτη αλλού, στα γωνιακά μαγαζιά τους. Την αγροτική τάξη την κατεδάφισαν για να κάνουμε αλισβερίσια με τους ξένους φίλους μας. Τους έκαναν ικέτες επιδομάτων κι επιδοτήσεων».

Η ελπίδα μας είμαστε εμείς, σύμφωνα με την ηθοποιό

«Είμαστε η πιο νωθρή και μουδιασμένη παρέα που γνώρισε ποτέ ο τόπος αυτός. Κι αυτό βέβαια γιατί ποτέ δεν γίναμε “παρέα” και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μας αποπροσανατολίζουν με διχασμούς», σημείωσε η Κλέλια Ρένεση.

 

«Όλα τα καλά παιδιά έκοψαν τη γλώσσα τους για να μην βρουν μπελά. Δεν είναι η υποταγή ο μόνος τρόπος να πορευτεί ένας πολίτης. Είναι ο μόνος τρόπος για να μην γίνεις ποτέ πολίτης, παρά ένα νούμερο στο καρνέ τους», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η Κλέλια Ρένεση δεν χάνει τη ελπίδα της για το όνειρο του «μαζί». Και μέσα σε κάθε της ανάρτηση σε αυτό το «μαζί» καταλήγει. Στην αλληλεγγύη που συχνά διαπιστώνουμε ότι είναι το μόνο που μένει για να μας κάνει να προχωράμε. Και σε αυτή την ανάρτησή της, λοιπόν, το «μαζί» έχει τον τελευταίο λόγο.

«Μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Είμαι σίγουρη πως μπορούμε. Είναι υποχρέωση μας να το καταφέρουμε. Εμάς μόνο έχουμε», κατέληξε η Κλέλια Ρένεση.