CELEBRITIES

Η Κλέλια Ρένεση παίρνει θέση για τη Νατάσσα Μποφίλιου: «Πότε γίναμε τόσο υπέροχοι σκλάβοι;»

Papadakis Press Δημήτρης Πελέκης

Η συμμετοχή της Νατάσσας Μποφίλιου σε αντιπολεμική συναυλία τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στα social media όσο και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Η Κλέλιας Ρένεση με μία μακροσκελή ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Instagram θέλησε να τοποθετηθεί στο θέμα των αντιδράσεων απέναντι στην απόφαση της ερμηνεύτριας να συμμετέχει σε μία συναυλία κατά του πολέμου.

Η Κλέλια Ρένεση μοιράστηκε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς που γεννήθηκαν εντός της μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμβολή της Νατάσσας Μποφίλιου σε μία συναυλία που διοργανώθηκε για να καταδικάσει τον πόλεμο. Πράγμα οξύμωρο, αν σκεφτεί κανείς ότι όσοι εξέφρασαν αντιδράσεις τάσσονται επίσης κατά του πολέμου και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Το έκανε συνοδεύοντας ένα κείμενο γραμμένο με τον γνωστό, ευθύ και καμιά φορά σκληρό τρόπο της (έναν τρόπο που σίγουρα ταιριάζει στην τραγωδία που αποτελεί ο πόλεμος) με μία αθώα φωτογραφία μίας παιδικής χειροτεχνίας.

«Έτσι μία όμορφη Τρίτη λαμπερή που είναι, για πείτε μας φωστήρες, που ανήκουμε, σε πιο τάγμα παραπληροφόρησης να ενταχθούμε, από πότε αρχίζει να μετράει το κοντέρ της ιστορίας, πότε είναι η σωστή ώρα να πάρουμε θέση και με ποιους, σε ποιον Θεό να πιστεύουμε, και εντέλει πότε να κάνουμε εισπνοή- εκπνοή για να μην σας ενοχλούν τα χνώτα μας», έγραψε αρχικά η Κλέλια Ρένεση στην ανάρτησή της.

«Ενώ μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται η μεγαλύτερη γεωπολιτική αποσταθεροποίηση των τελευταίων ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος, με μόνο θύμα όπως πάντα τον απλό λαό, που πληρώνει, με τη ζωή του στην χειρότερη ή την εξαθλίωση του στην καλύτερη, την ενεργειακή και σιτιστική εξάρτηση που τον υποχρέωσαν οι κυβερνήσεις, απλά και μόνο για να αλλάξουν χέρια τα λεφτά», σημείωσε στη συνέχεια η ηθοποιός που από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία είχε επισημάνει την ανάγκη για αυτονομία ως τον μόνο δρόμο για να αποφύγουν οι λαοί τον όποιο πόλεμο.

«Από το ένα αφεντικό στο άλλο και σκοτώνονται οι άνθρωποι μπροστά στα μάτια μας, και η δύσπνοια από την κατάντια μας έχει γίνει ανυπόφορη. Και η απολυταρχική προπαγάνδα βρίσκεται στα καλύτερά της, όταν τα ΜΜΕ μας φέρονται σαν να είμαστε σε ίδρυμα άνοιας, όταν η έννοια της λογικής ή της κριτικής σκέψης σε κατατάσσει κατευθείαν σε ταμπέλα βολική για το τσουβάλιασμα», συνέχισε η Κλέλια Ρένεση για να καταλήξει στον κυρίαρχο προβληματισμό της ανάρτησής της.

«Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εσάς το μόνο που σας έφταιξε είναι η Μποφίλιου και τα δυο τραγούδια που είπε να τραγουδήσει τον πόνο της τραγωδίας!; Ήρεμα ρωτάω αλλά αυτό είναι το πρόβλημά σας; Πρέπει σώνει και ντε να παίξουμε στην μονόπολη τους; Η θέση που αρμόζει σε έναν πολίτη είναι μόνο να διαλέγει αφεντικό; Πότε γίναμε τόσο υπέροχοι σκλάβοι; Τόσο μοιρολάτρες; Τόσο μικροί;», αναρωτήθηκε η ηθοποιός, στηρίζοντας δημόσια με τον δικό της τρόπο τη Νατάσσα Μποφίλιου.

Η Κλέλια Ρένεση εξέφρασε έπειτα την άποψή της περί των «τριών πολέμων» που διεξάγονται την ίδια στιγμή στην Ουκρανία, που από τις 24 Φεβρουαρίου αντιμετωπίζει την ρωσική εισβολή στα εδάφη της. «Στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή διεξάγονται 3 πόλεμοι ταυτόχρονα. Ο πρώτος είναι ο γνωστός. Ο δεύτερος είμαι οι ναζί εναντίον των ρωσσόφονων ουκρανών, ο τρίτος μεταξύ των μαφιών και από τις δυο πλευρές. Καμία συνθήκη δεν θα εξασφαλίσει την έξοδο των πολιτών. Χρειάζεται αίμα η τραγωδία και η προπαγάνδα σκυλιά», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Κι αν θέλετε τα λέω και με τραγουδάκι μπροστά στο Σύνταγμα. Ο διχασμός που πάτε να διασπείρετε είναι η μεγαλύτερη κατάντια. Αλλά όταν τα παιδιά του γείτονα δεν θα έχουν να φάνε, εμείς πάλι θα τρέχουμε, οι γραφικοί, οι αναρχοάπλυτοι, οι ρομαντικοί. Εσείς θα κάθεστε καναπεδάκι και θα μετράτε κέρματα ικανοποιημένοι που διαλέξαμε τη σωστή πλευρά. Τι κόσμος θεέ μου. Να μην χωράει ένα όνειρο ούτε σε ένα τραγούδι. Μπλιαχ», κατέληξε η Κλέλια Ρένεση.