CELEBRITIES

Η κίνηση που προδίδει πρόθεση συμφιλίωσης από τον Κάρολο και τον William προς τον Harry

ⓒ 2021 Philippe Huguen/Pool Photo /Associated Press

Κανένα από τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας που παραδοσιακά φορούν στρατιωτικές στολές στις επίσημες εκδηλώσεις, δεν θα τις φορέσουν και για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλλιπου που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 17 Απρλίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Είναι αυτή μια κίνηση συμφιλίωσης που αποφάσισαν ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας William προς τον πρίγκιπα Harry;

Αν και είναι συνηθισμένο για αυτούς που κατέχουν στρατιωτικά αξιώματα, όπως ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρίγκιπας William, η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Edward, να φορούν τις στολές τους στις επίσημες εκδηλώσεις του κράτους, αυτή τη φορά θα τις αφήσουν στην άκρη για μια απλή, πένθιμη ενδυμασία, όπως μεταδίδουν το ITV και η Daily Mail. Η είδηση αυτή, έρχεται μετά από αρκετά δημοσιεύματα που αναφέρονταν στον πρίγκιπα Harry, ο οποίος καθώς με την παραίτησή του έχασε τους επίσημους στρατιωτικούς τίτλους του, δεν θα μπορούσε να φορέσει τη στρατιωτική του στολή στην κηδεία του αγαπημένου του παππού.

Ο πρίγκιπας Harry έχασε τους τιμητικούς τίτλους του, αλλά δεν θα είναι ο μόνος χωρίς τη στολή του στην κηδεία

Ο πρίγκιπας Harry υπηρέτησε για μία δεκαετία στον βρετανικό στρατό κι έχασε τους τρεις τιμητικούς τίτλους του (Captain General των Βρετανών Πεζοναυτών, Επίτιμος Air Commandant της RAF Honington και Commodore-in-Chief των τμημάτων Small Ships και Diving του Royal Naval Command), στο πλαίσιο της παραίτησής του από τα καθήκοντά του ως ανώτερου μέλους της βασιλικής οικογένειας. Ο πρίγκιπας Harry ήταν στενά συνδεδεμένος και στο φιλανθρωπικό του έργο με τον στρατό και το γεγονός ότι δεν θα μπορούσε πλέον να βάλει τη στολή του, στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην πατρίδα του μετά από καιρό, σίγουρα ήταν αποκαρδιωτικό για εκείνον. Τουλάχιστον με αυτή τους την κίνηση ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος και ο αδερφός του, πρίγκιπας William δείχνουν μια ελάχιστη αλληλεγγύη προς τον πρίγκιπα Harry.

Την Κυριακή 11 Απριλίου ο πρίγκιπας Harry επέστρεψε στη Μεγάλη Βρετανία για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο με σκοπό να παραστεί στην κηδεία του παππού του. Η σύζυγός του, Meghan Markle, που περιμένει το δεύτερο παιδί τους, δεν συνόδευσε τον σύζυγό της. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους Τύπου της βασιλικής οικογένειας, ο γιατρός της, τη συμβούλευσε να μην ταξιδέψει.

Μέχρι την νεκρώσιμο ακολουθία ο πρίγκιπας Harry μένει στο Frogmore Cottage στο κάστρο του Windsor, το σπίτι όπου έμεναν μαζί με την σύζυγό του και τον γιο τους Archie μέχρι την αναχώρησή τους από την Μεγάλη Βρετανία. Ο πρίγκιπας Harry ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα που έχουν οριστεί για τους ταξιδιώτες, στο πλαίσιο της πανδημίας, όπως αναφέρει το αμερικανικό People.

Οι λεπτομέρειες για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Λόγω της πανδημίας ο Δούκας του Εδιμβούργου θα κηδευτεί στο παρεκκλλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Windsor ενώ το παρόν στην τελετή θα δώσουν μόνο στενοί συγγενείς και φίλοι. Η ακολουθία δεν είναι η ίδια που ακολουθείται για τους μονάρχες. Τα σχέδια για την κηδεία εξάλλου είναι πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι συνηθίζεται λόγω του Covid, αφού δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτήν το κοινό. Η κηδεία θα τελεστεί εξολοκλήρου στο κάστρο του Widsor και η βασίλισσα Ελισάβετ έχει δώσει την έγκρισή της για κάθε μέρος της τελετής.

«Η κηδεία σχεδιάστηκε σε ακολουθία με τις προσωπικές επιθυμίες του Δούκα. Η τελετή θα τιμήσει και θα αναγνωρίσει τη ζωή του Δούκα και τα περισσότερα από 70 χρόνια υπηρεσίας του στη βασίλισσα, τη Βρετανία και την Κοινοπολιτεία. Αν και είναι φυσικά μια περίοδος θλίψης και πένθους για την βασιλική οικογένεια και πολλούς ακόμα ανθρώπους που γνώριζαν κι εκτιμούσαν τον Δούκα του Εδιμβούργου, ελπίζουμε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι ταυτόχρονα μια ευκαιρία να γιορτάσουμε μια αξιοσημείωτη ζωή. Αξιοσημείωτη και για την τεράστια προσφορά του και την διαρκή παρακαταθήκη που άφησε», εξήγησε εκπρόσωπος Τύπου του παλατιού του Buckingham.

Όσα είχε πει ο πρίγκιπας Harry για τον William και τον Κάρολο στην Oprah Winfrey

Στη συνέντευξή του με την Oprah Winfrey που ανέδειξε τα προβλήματα στις σχέσεις του πρίγκιπα Harry με τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο και τον αδερφό του πρίγκιπα William, ο πρίγκιπας Harry είχε εκφράσει την αισιοδοξία του ότι η σχέση του με τον αδερφό του θα φτιάξει με τον χρόνο. «Τον αγαπώ αφάνταστα πολύ», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά. Για τον πρίγκιπα Κάρολο και τη στάση του κατά τη διάρκεια των συζητήσεων πριν την αποχώρησή του με τη σύζυγό του, από τις θέσεις τους ως εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας Harry δήλωσε «απογοητευμένος».