CELEBRITIES

Η Gwyneth Paltrow θα δικαστεί για ατύχημα στο σκι

ⓒ 2023 Evan Agostini/AP Images

Η Gwyneth Paltrow είναι βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, επιτυχημένη επιχειρηματίας αν και κατά καιρούς με αμφιλεγόμενα προϊόντα κι αν δεν είχε συμβεί και το ατύχημα της στο σκι το 2016 ίσως να τη λέγαμε και δεινή σκιέρ. Αλλά μάλλον έχει χάσει μία για πάντα το δικαίωμα να αποκαλείται με αυτή την τελευταία ιδιότητα.

Βλέπεις, η Gwyneth Paltrow πρόκειται να δικαστεί την Πέμπτη, 23 Μαρτίου για μία μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον της από ένα συνταξιούχο οπτικό, που ισχυρίζεται ότι η ηθοποιός και lifestyle influencer έπεσε με βία πάνω του το 2016, ενώ έκανε σκι στη Utah.

Ο Terry Sanderson όπως ονομάζεται ο 76χρονος σήμερα μηνυτής της Gwyneth Paltrow, είπε πως εκείνη κατέβαινε τις πλαγιές του χιονοδρομικού κέντρου (ενός από τα πιο πολυτελή των ΗΠΑ) τόσο απρόσεκτα που συγκρούστηκε μαζί του και τον άφησε πεσμένο, ενώ εκείνη και η συνοδεία της συνέχιζαν την κατάβαση στο Deer Valley Resort, που είναι φημισμένο για τους λαμπερούς επισκέπτες του.

«Η Gwyneth Paltrow έκανε σκι εντελώς ανεξέλεγκτα», αναφέρουν στη μήνυση οι δικηγόροι του συνταξιούχου. «Τον έριξε κάτω βίαια, τον άφησε αναίσθητο και με τραύμα στον εγκέφαλο, 4 σπασμένα πλευρά και άλλες σοβαρές βλάβες. Η Gwyneth Paltrow σηκώθηκε, γύρισε την πλάτη της και απομακρύνθηκε κάνοντας σκι, αφήνοντας τον Sanderson ακινητοποιημένο, ξαπλωμένο στο χιόνι και σοβαρά τραυματισμένο», προσθέτουν.

Η υπόθεση κρατά από το 2016. Από τότε ήταν που ο Sanderson ζητά από την Gwyneth Paltrow χρηματική αποζημίωση, υποστηρίζοντας ότι το ατύχημα ήταν αποτέλεσμα αμέλειάς της και τον άφησε με σωματικά τραύματα και ψυχική οδύνη. Η αρχική του αξίωση μέσω μήνυσης ήταν η Paltrow να του πληρώσει 3,1 εκατομμύρια δολάρια, αλλά απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Κάπως έτσι ο Sanderson έφτασε να διεκδικεί τώρα 300 χιλιάδες δολάρια.

Σε ό,τι αφορά τα ατυχήματα στο σκι, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το Associated Press, ο σκιέρ που είναι πιο κάτω από τον άλλο έχει προτεραιότητα, οπότε το κεντρικό ερώτημα της υπόθεσης είναι ποιος από τους δύο ήταν πιο χαμηλά στην πίστα αρχαρίων όπου βρίσκονταν και οι δύο όταν συνέβη η σύγκρουση. Τόσο η ηθοποιός, όσο και ο συνταξιούχος ισχυρίζονται ότι εκείνοι ήταν πιο κάτω στην πίστα.

O Sanderson έχει επίσης κατηγορήσει για συγκάλυψη το Deer Valley Resort, και τους εργαζόμενους σε αυτό, καθώς όπως λέει δεν παρείχαν επαρκείς πληροφορίες στην καταγραφή του συμβάντος και δεν ακολούθησαν τις πολιτικές ασφαλείας του θερέτρου.

Η Gwyneth Paltrow από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι ο 76χρονος ήταν υπεύθυνος για τη σύγκρουση, ότι υπερβάλει για τα τραύματά του και ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη φήμη και την περιουσία της. Σύμφωνα με το AP, αρνείται ότι εκείνη συγκρούστηκε μαζί του, αλλά επιμένει ότι εκείνος έπεσε πάνω της και εκείνη δέχτηκε «ένα έντονο χτύπημα σε όλο της το σώμα».

Στην αντιμήνυσή της ισχυρίζεται ότι άτομα από την παρέα της έσπευσαν να διαπιστώσουν την κατάσταση του Sanderson ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι ήταν μια χαρά. Επιπλέον αμφισβητεί το κίνητρό του και όσα ισχυρίζεται για τα τραύματά του, επισημαίνοντας ότι πριν το ατύχημα είχε ήδη 15 καταγεγραμμένα προβλήματα υγείας.

«Απαίτησε από την κα Paltrow να του πληρώσει εκατομμύρια. Αν δεν πλήρωνε θα αντιμετώπιζε αρνητική δημοσιότητα ως αποτέλεσμα των ισχυρισμών του», έγραψαν οι δικηγόροι της σε έγγραφα που είχαν καταθέσει στο δικαστήριο το 2019. Η δίκη που πρόκειται να διεξαχθεί στην πόλη Park City της Utah, θα κρατήσει περισσότερο από μία εβδομάδα.