ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ

Όσκαρ 2023: Όλες οι vintage δημιουργίες που φόρεσαν οι celebrities στο χαλί

@2023 Jordan Strauss/ΑP Images

Είναι αρκετά σημαντικό να βλέπουμε vintage δημιουργίες στο κόκκινο χαλί. Είτε αυτό είναι στο χαλί των Όσκαρ 2023 ή οποιαδήποτε άλλης διοργάνωσης. Ο λόγος; Η προβολή.

Το σημαντικότερο, δηλαδή, κατά τη γνώμη μου, είναι αυτό. Η μόδα στο χαλί του θεσμού, αποτελεί πάντα ένα μεγάλο κομμάτι της διοργάνωσης και είναι για πολλούς ένα βασικός λόγος να παρακολουθήσουν την τελετή. Το τι θα φορέσουν οι σταρ σε αυτό, λοιπόν, ασκεί επιρροή στα εκατομμύρια ανθρώπων που παρακολουθούν την τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Το να περάσουν το μήνυμα της βιωσιμότητας στη μόδας, λοιπόν, σε ένα ευρύτερο κοινό, είναι ένα επίκαιρο topic και μια συνήθεια που πρέπει να αποκτήσουν περισσότεροι celebrities. Τα Όσκαρ 2023, θέλησαν να τονίσουν τη σημαντικότητα του sustainability στη μόδα (και όχι μόνο), παροτρύνοντας τους celebrities να επιλέξουν πιο «πράσινα» σύνολα.

Το sustainability στο χαλί των Όσκαρ 2023

Φέτος, οι διοργανωτές, σε συνεργασία με άλλες εταιρίες, πέρασαν αυτό το σημαντικό μήνυμα στους καλεσμένους της τελετής, αλλά και των υπόλοιπων celebrities που παρευρέθηκαν στα σχετικά πάρτι, που πραγματοποιήθηκαν αυτό το διάστημα στο Χόλιγουντ. Μέσα από μια ενέργεια, σε συνεργασία με το RCGD Global, μια συμβουλευτική εταιρεία που ειδικεύεται στο sustainability, θελησαν να ενημερώσουν τους καλεσμένους των Όσκαρ 2023 για τη βιωσιμότητα και να τους παροτρύνουν να επιλέξουν vintage δημιουργίες ή ρούχα φτιαγμένα από βιώσιμα υλικά. Ο στόχος αυτής της ενέργειας; Όπως σου έγραψα και παραπάνω, να ενημερώσουν ακόμα περισσότερο κόσμο μέσα από την τεράστια πλατφόρμα των Όσκαρ. Και να αφήσουν έτσι ένα θετικό αντίκτυπο στο πώς προβάλλεται η sustainable μόδα στο χαλί -και όχι μόνο.

Αν και η πλειοψηφία των celebrities στο χαλί των Όσκαρ 2023 δεν φόρεσε vintage ή sustainable δημιουργίες, υπήρχαν αρκετές παρουσίες που μέσω των εμφανίσεών τους, υποστήριξαν αυτή την ενέργεια. Υπήρχαν κάποιες γυναίκες όμως, που επέλεξαν vintage φορέματα από παλαιότερες συλλογές οίκων μόδας, γιορτάζοντας έτσι, την ανακύκλωση στη μόδα.

Από τη βασίλισσα του sustainability, Cate Blanchett μέχρι και την Kendall Jenner στο χαλί του Vanity Fair Oscar Party, παρακάτω όλες οι celebrities που φόρεσαν vintage ρούχα στα Όσκαρ 2023.

@2023 Jordan Strauss/ΑP Images

Η βασίλισσα του sustainability στο red carpet, για την εμφάνισή της στα Όσκαρ 2023, φόρεσε ένα σύνολο από vintage ρούχα από παλαιότερες συλλογές του οίκου Louis Vuitton.

@2023 Jordan Strauss/ΑP Images

Το εμπνευσμένο από νυφικό φόρεμα της Rooney Mara, ήταν από τη Fall 2008 συλλογή του οίκου Alexander McQueen.

@2023 Jordan Strauss/ΑP Images

Το διαχρονικό ασπρόμαυρο σύνολο της Vanessa Hudgens είναι vintage δημιουργία Chanel.

@2023 Jordan Strauss/ΑP Images

Το ρομαντικό φόρεμα της Winnie Harlow είναι από τη Spring 2005 couture συλλογή του οίκου Giorgio Armani.

@2023 Evan Agostini/ΑP Images

Η Kerry Washington για την εμφάνισή της στο Vanity Fair Oscar Party, φόρεσε ένα πανέμορφο nude, vintage φόρεμα Donna Karan.

Karwai Tang/WireImage/Getty Images/Ideal Images

To εκπληκτικό scalloped dress της Kendall Jenner είναι vintage δημιουργία Jean Paul Gaultier.

Jon Kopaloff/Getty Images for Vanity Fair/Ιdeal Images

Το minimal chic μαύρο φόρεμα της Camille Rowe είναι από παλιά συλλογή του οίκου Chloe.

Amy Sussman/Getty Images/Ιdeal Images

Και η Eve Jobs (κόρη του Steve Jobs) επέλεξε vintage φόρεμα του οίκου Donna Karan.