CELEBRITIES

Η Ευαγγελία Μουμούρη «λύγισε» για την Τζένη Μπότση. «Το περιμέναμε πάρα πολλά χρόνια αυτό»

Instagram.com/evangeliamoumouri

Δεν ξέρω πώς νιώθεις εσύ για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. Ούτε εγώ ξέρω πώς νιώθω ακριβώς. Δεν ανήκω στον χώρο του αθλητισμού ή του θεάτρου που συγκλονίζονται από καταγγελίες γυναικών που διαδέχονται η μία την άλλη. Ανήκω όμως στο ευρύτερο σύνολο των γυναικών που έχουν αναγκαστεί να μεγαλώνουν μέσα σε έναν κόσμο όπου πολλές συμπεριφορές ανδρών θεωρούνταν αυτονόητες και μερικές φορές αναμενόμενες και δεν θα έπρεπε. Ανήκω στο κοινωνικό σύνολο που έρχεται να αποδεχτεί ότι πρέπει να μεταβεί σε μία εποχή νέα, όπου η ανεκτικότητα δεν θα μπερδεύεται με την ανοχή και που η συναίνεση δεν θα είναι μία λέξη άνευ σημασίας. Και όσα νιώθω νομίζω ότι ταυτίστηκαν σε έναν βαθμό με όσα είπε η Ευαγγελία Μουμούρη στην εκπομπή “Pop Up” για την καλή της φίλη Τζένη Μπότση, και την δική της καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021.

Η Τζένη Μπότση, η Αγγελική Λάμπρη και η Λουκία Μιχαλά ανακοίνωσαν σήμερα μέσω Instagram, ότι υπήρξαν θύματα «πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη». «Θεωρούμε υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας και σε όλους τους νέους ανθρώπους να στηρίξουμε τη δημοσίευση τέτοιων περιστατικών ώστε να μειωθούν μέχρι και να εξαλειφθούν», έγραψαν οι τρεις ηθοποιοί. Η Ευαγγελία Μουμούρη μίλησε για την κίνησή τους στην εκπομπή “Pop Up“.

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη, δεν ξέρω αν μπορώ να μιλήσω. Εκμεταλλεύομαι τον χρόνο σας να πω ότι είμαι πάρα πολύ υπερήφανη για τη φίλη μου που κατάφερε να ελευθερωθεί μετά από τόσα χρόνια. Κατάφερε να βρει την κατάλληλη στιγμή γι’ αυτήν να μπορέσει να αναπνεύσει. Το περιμέναμε πάρα πολλά χρόνια αυτό. Δεν συμβαίνουν μόνο αυτά στο χώρο μας. Ο χώρος μας είναι ένας πολύ ωραίος χώρος, οικογενειακός, το θέατρο είναι μια πάρα πολύ δύσκολη δουλειά. Δεν είναι εύκολο να μείνεις στο θέατρο. Εμείς μπήκαμε νεαρά κορίτσια και μάθαμε τη ζωή εκεί. Μάθαμε να αγαπάμε, να ερωτευόμαστε, να ζούμε, να βρίσκουμε χαρακτήρες, μεγαλώσαμε μέσα εκεί. Υπάρχει ένα φως και μία αγκαλιά στο θέατρο», είπε αρχικά η Ευαγγελία Μουμούρη.

«Αυτά που συνέβαιναν τα συζητούσαμε και κρατούσαμε ο ένας το χέρι του άλλου. Φυσικά μου το είχε εξομολογηθεί η Τζένη. Και δεν είναι μόνο αυτά τα τρία κορίτσια. Αυτά τα τρία κορίτσια πήρανε τη δύναμη να το πουν αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρετε πόσο σημαντικό είναι για εμένα, να βλέπω τις 2 φωτογραφίες εκεί, τα 2 πρόσωπα. Γιατί τον τελευταίο καιρό έλεγαν συνάδελφοι μου έλεγαν λεπτομέρειες για πράξεις, αλλά δεν ονομάτιζαν κι αυτό δυστυχώς μείωνε λίγο την καταγγελία τους.

Αυτό που βλέπω ονομαστικά αυτά τα κορίτσια να λένε για αυτόν τον συγκεκριμένο άνθρωπο, δε ξέρετε πόσο σημαντικό είναι για εμάς. Δεν το ξέρετε αυτό. Υπάρχουν και άλλες γυναίκες. Δεν αντιμετωπίζει ο κάθε άνθρωπος με τον ίδιο τρόπο ό,τι του συμβαίνει. Κι αυτό είναι σεβαστό. Χρειάζεται πραγματικά σθένος να βγεις και να πεις αυτό το πράγμα», σημείωσε στη συνέχεια η Ευαγγελία Μουμούρη. Η φωνή της έτρεμε. Η ανακούφιση μπερδευόταν με τις λέξεις της.

Ευαγγελία Μουμούρη Instagram.com/evaggeliamoumouri

H ανάρτηση στήριξης που είχε μοιραστεί η Ευαγγελία Μουμούρη μέσω Instagram.

Η ηθοποιός τόνισε ότι «Το παρακαλούσα να βγουν και να μιλήσουν», όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε για την καταγγελία που έγινε. «Ήθελα να ξυπνήσω και να το δω. Το γνώριζα και θεωρούσα ότι επειδή είναι μια πολύ σοβαρή καταγγελία, δεν ξυπνάνε μια μέρα τρεις γυναίκες να πουν κάτι τέτοιο. Μιλάμε για κάτι πάρα πολύ σοβαρό, αρρωστημένο. Το ότι ένας άνθρωπος κάνει αυτά που κάνει στα κορίτσια έχοντας την εξουσία μέσα στο θέατρο, καταλαβαίνετε ότι είναι μια αρρωστημένη κατάσταση. Αυτός ο άνθρωπος είναι άρρωστος, πως να το πω. Δεν ξέρω και τι λέω αυτή τη στιγμή, είμαι λίγο ταραγμένη.Αυτά τα κορίτσια λοιπόν δεν είναι τρελά να βγουν και να το πουν έτσι. Είναι σοβαρή η καταγγελία τους και είναι σοβαρός ο τρόπος που έγινε, πήγαν σε δικηγόρο κλπ.», σημείωσε στη συνέχεια.

Η Ευαγγελία Μουμούρη μοιράστηκε τα συναισθήματα της για όλα αυτά που έγιναν και το «ευχαριστώ» της προς την φίλη της για το θάρρος της. Ένα θάρρος που μαζί με το θάρρος άλλων γυναικών, ίσως μια μέρα αλλάξει κάτι μικρό σε αυτό τον κόσμο. Τουλάχιστον θα σπάσει τους κανόνες της σιωπής. Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε σίγουρα να αντιληφθούμε όλες αυτή την περίοδο.

«Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό που συνέβη, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Ευχαριστώ πολύ τη φίλη μου και ας γίνει παράδειγμα, να μη γίνονται αυτά τα πράγματα στο θέατρο. Γιατί εμείς ζούμε μέσα σε αυτό, είναι σαν να έχει συμβεί στο σπίτι μας. Ας μη κάνουν αυτά τα πράγματα. Όλοι προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε αυτή τη ζωή, ας πάνε κάπου να μιλήσουν γι’ αυτά που θέλουμε να κάνουμε ή ας το κάνουμε σπίτι μας, μην το κάνουμε στον εργασιακό χώρο», τόνισε η Ευαγγελία Μουμούρη.

«Υπάρχει ένας μαγικός χρόνος, όπου γίνονται τα πράγματα όταν πρέπει. Στην ερώτηση “γιατί τώρα;” δεν υπάρχει απάντηση. Ωριμάζουν τα πράγματα και η κοινωνία. Για να γίνει αυτό τώρα, σημαίνει ότι αυτή είναι η στιγμή», είπε στη συνέχεια η ηθοποιός. Ζούμε σε αυτόν τον χρόνο. Αναπνέουμε σε αυτόν. Αλλάζουμε. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα.