CELEBRITIES

Ο Χρήστος Φερεντίνος απαντά στο «Γιατί τώρα;» υπενθυμίζοντας σε όλους την καταγγελία της Σοφίας Παυλίδου

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Έχεις ακούσει πολλές φορές γι αυτό που λένε timing. Στις σχέσεις, στις δουλειές, σε κάθε τι μεγάλο που συμβαίνει στη ζωή σου κάποιες φορές το timing είναι το μαγικό κλειδί που βοηθάει τα πάντα. Άλλες φορές είναι το μέγιστο εμπόδιο. Στην περίπτωση του κινήματος #MeToo, στις ΗΠΑ το κατάλληλο timing για την ενδυνάμωσή του ήταν το 2017. Στην ελληνική κοινωνία, η στιγμή φαίνεται να έχει έρθει μόλις τώρα. Το θετικό είναι ότι αυτό σημαίνει πώς σαν κοινωνία έχουμε κάνει βήματα μπροστά, καθώς πλέον όλοι είναι περισσότερο έτοιμοι να ακούσουν αλλά και να πάρουν θέση. Το αρνητικό είναι ότι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας χρόνια πριν, σε μία κοινωνία ανέτοιμη για το επόμενο βήμα της, πέρασαν στα «ψιλά». Μια τέτοια υπόθεση θέλησε να υπενθυμίσει ο Χρήστος Φερεντίνος στο σχόλιο στήριξής του στην Τζένη Μπότση για την καταγγελία της προς γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Η Τζένη Μπότση, η Αγγελική Λάμπρη και η Λουκία Μιχαλά συνυπέγραψαν μία ανακοίνωση στην οποία δηλώνουν «θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα» από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη. Την πρόθεσή της να ενώσει τη φωνή της με τη δική τους εξέφρασε και η ηθοποιός Χριστίνα Σαμπανίκου. Στο post της Τζένης Μπότση στο Instagram, το οποίο φιλοξενεί την ανακοίνωσή της, πολλοί συνάδελφοί της έχουν σπεύσει να δηλώσουν την στήριξή τους. Ανάμεσα στους διάσημους Έλληνες που σχολίασαν το post ήταν και ο Χρήστος Φερεντίνος. Ο παρουσιαστής θέλησε να μοιραστεί κι ένα παράπονο, διόλου άδικο δεδομένων των σημερινών συνθηκών και περιστάσεων. Ένα παράπονο που αφορούσε την έλλειψη στήριξης, που είχε διαπιστώσει όταν η πρώην σύζυγός του, Σοφία Παυλίδου, είχε προβεί σε μία καταγγελία σωματικής κακοποίησης, κατά του συναδέλφου της, Μάνου Παπαγιάννη.

«Σε όσους και όσες λένε για τις καταγγελίες των θυμάτων απο οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση «μα γιατί τώρα και όχι τότε;» θυμιζω την περίπτωση της Σοφίας Παυλίδου που κατήγγειλε την ίδια στιγμή την επίθεση που δέχτηκε στον εργασιακό της χώρο απο συνάδελφο της. Υπήρχε ιατρική γνωμάτευση υπήρχαν μάρτυρες,υπήρχαν όλα και όμως οι περισσότεροι φοβήθηκαν η απέφυγαν να στηρίξουν τη Σοφία», έγραψε ο Χρήστος Φερεντίνος. Αλήθεια συμπυκνωμένη σε λίγες γραμμές.

Χρήστος Φερεντίνος Instagram.com/jennybotsi

H Σοφία Παυλίδου δηλώνει τη στήριξή της

Χρήστος Φερεντίνος Instagram.com/jennybotsi

Η Σοφία Παυλίδου ακριβώς από κάτω δήλωσε στις συναδέλφους της «Είμαι μαζί σας». Και στα σχόλια που ακολούθησαν το δικό της, η στήριξη του κοινού εκδηλώθηκε ώσπου κατέληξε σε μία δημόσια διαφωνία ενός χρήστη του Instagram με την Βάσια Παναγοπούλου, θιασάρχη του θεάτρου Χυτήριο στο οποίο είχε σημειωθεί το περιστατικό μεταξύ της Σοφίας Παυλίδου και του Μάνου Παπαγιάννη. Για την ιστορία ο Μάνος Παπαγιάννης απομακρύνθηκε από την παράσταση «Πετάει Πετάει» η οποία λίγες ημέρες μετά κατέβηκε από το θέατρο ενώ η υπόθεση πήρε τη νομική οδό.

Κι επανέρχομαι στο θέμα του timing. Τώρα είναι η ώρα, όπου καμία καταγγελία δεν περνάει «απαρατήρητη». Κι η αλήθεια είναι ότι η καταγγελία της Σοφίας Παυλίδου μας είχε απασχολήσει ουκ ολίγον. Αλλά ο χείμαρρος εκείνης της καταγγελίας έμοιασε να μην βρίσκει να παρασύρει στο διάβα του, άλλα φερτά υλικά. Πλέον το momentum είναι τέτοιο που τίποτα δεν περνάει στα «ψιλά», όπως είχε περάσει η καταγγελία της Ευδοκίας Ρουμελιώτη για τη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη πριν χρόνια. Τώρα η κοινωνία έχει τα αυτιά της ανοιχτά και την καρδιά της έτοιμη να δουλέψει για την κάθαρση.