CELEBRITIES

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Η τρυφερή φωτογραφία και τα συγκινητικά λόγια προς τη Μαριάννα Λάτση

Papadakis Press/Γιώργος Παπαδάκης

Όλοι έχουμε μικρούς ή/και μεγάλους ήρωες στην καθημερινότητά μας. Ανθρώπους που δεν έχουν υπερφυσικές δυνάμεις, αλλά έχουν την ανεξήγητη δύναμη και τον ιδιαίτερο τρόπο να γαληνεύουν την ψυχή μας με απλές κινήσεις. Και στην περίπτωση της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση, η μαμά της, Μαριάννα Λάτση, ενσαρκώνει τον ρόλο της δικής της ηρωίδας, που τυχαίνει να έχει τα γενέθλιά της.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μπορεί να έχει μεγαλώσει και να δημιουργεί σταδιακά τη δική της οικογένεια, όμως πάντα θα γυρνάει στο ασφαλές καταφύγιό της, που είναι η αγαπημένη της μαμά. Προς τιμήν αυτού του ανθρώπου, λοιπόν, που έκλεισε τα 68 του χρόνια, η ίδια θέλησε να τιμήσει την ύπαρξή της με μία μακροσκελή ανάρτηση διάχυτης αγάπης, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση σε γιορτινό κλίμα για τα γενέθλια της μαμάς της, Μαριάννας Λάτση

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, λοιπόν, δημοσίευσε μία τρυφερή φωτογραφία αγκαλιά με τη Μαριάννα Λάτση και η περιγραφή που την συνοδεύει θυμίζει ποίημα, επηρεασμένο από το κίνημα ρομαντισμού που κυριαρχούσε στην ευρωπαϊκή λογοτεχνία τον 18ο και τον 19ο αιώνα. Μια ανάγνωση θα σε πείσει.

«Σαν μικρό παιδάκι, ήμουν τόσο τυφλή από τον έρωτα που αισθανόμουν για τον μπαμπά μου, που δεν έδινα μεγάλη βάση στη γυναίκα που με κράτησε 9 μήνες στην κοιλιά της (με τεράστιες δυσκολίες). Μεγαλώνοντας όμως, άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι είχα δίπλα μου μια ηρωίδα. Μια γυναίκα τόσο δυνατή που μπαινόβγαινε πάνω από 10 χρόνια στα νοσοκομεία, φροντίζοντας πρώτα τον πατέρα της τον οποίο λάτρευε με όλο της το είναι. Και λίγα χρόνια μετά, τον έρωτα της ζωής της που πάλεψε 6 ολόκληρα χρόνια με τον καρκίνο» αναφέρει στην αρχή η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

«Μια γυναίκα που έμεινε μόνη της με δύο μικρά παιδιά και δεν λύγισε ούτε στιγμή μπροστά τους»

“Μια γυναίκα που έμεινε μόνη της με δύο μικρά παιδιά και δεν λύγισε ούτε στιγμή μπροστά τους. Μια μαμά, που αγκάλιασε και ενθάρρυνε την μοναδικότητα και των τριών μας. Μας πέρασε αξίες όπως η ταπεινότητα, ο σεβασμός στους συνανθρώπους μας, η διακριτική προσφορά σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση σε ό,τι επιλέγουμε να κάνουμε. Μια μαμά, που με το παράδειγμά της, μας άνοιξε τον δρόμο σε φιλίες με ανθρώπους που δεν είχαν τα ίδια βιώματα με εμάς και συντρόφους που ήταν απλοί άνθρωποι, βγάζοντάς μας από την φούσκα στην οποία ζουν οι περισσότεροι αυτής της οικονομικής κατάστασης.

Είναι η γυναίκα που στήριξε το πάθος μου για τα ζώα από την πρώτη στιγμή. Παρόλο που δεν την συμμεριζόταν. Η ίδια γυναίκα, που γίνεται έξαλλη όταν αφήνουν τις γαρίδες μπροστά μου στην ταβέρνα που τρώμε γiατί φοβάται μην στενοχωρηθώ. Παρόλο που η ίδια λέει ότι δεν θα έκοβε ποτέ το κρέας. Είναι αυτή που μου υπενθύμιζε πάντα να μην συμβιβαστώ με κάτι λιγότερο από τον απόλυτο έρωτα, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σημασία η οικονομική κατάσταση του ανθρώπου με τον οποίο θα επέλεγα να κάνω οικογένεια. Αρκεί να με θαυμάζει και να τον θαυμάζω» πρόσθεσε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση. Εσύ, συνέχισε να διαβάζεις την ωδή.

«Είναι ο άνθρωπος ο οποίος με κάνει να αισθάνομαι περιφανή που είμαι γυναίκα»

«Είναι ο άνθρωπος που δεν με πίεσε ποτέ να κάνω κάτι που είναι αντίθετο στα τα προσωπικά μου πιστεύω. Δεν με ρώτησε ποτέ εάν θα παντρευτώ, ή πότε θα «της» κάνω ένα εγγόνι. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος με κάνει να αισθάνομαι περιφανή που είμαι γυναίκα. Ο άνθρωπος που μου έμαθε ότι είμαστε οι πρωταγωνίστριες της ζωής. Παρόλο που πολλές φορές δίνουμε την εντύπωση ότι βρισκόμαστε στο παρασκήνιο. Μανούλα μου, κάθε μέρα με εκπλήσσεις με την αυθεντικότητά σου, την δύναμή σου και την πανέμορφη καρδιά σου. Χρόνια Πολλά” κατέληξε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και όπως καταλαβαίνεις η συγκίνηση είναι μεγάλη.