CELEBRITIES

Η Δέσποινα Βανδή φτιάχνει μοσχομυριστά τσουρέκια. Η «μυστική» συνταγή

Instagram/desp1navandi

Τη Μεγάλη Εβδομάδα σύμφωνα με τις παραδόσεις, οι περισσότερες βάφουν κόκκινα αυγά και ετοιμάζουν κουλουράκια και τσουρέκια. Το ίδιο κάνει και η Δέσποινα Βανδή, η οποία έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στα τσουρέκια.

Για την ακρίβεια, η Δέσποινα Βανδή έχει τη δική της «μυστική» συνταγή, η οποία έχει γίνει διάσημη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λόγω του εκπληκτικού αποτελέσματος που έχει. Πέρυσι είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στο TikTok με την κόρη και μερικές φίλες της να βρίσκονται στην κουζίνα και να διασκεδάζουν, καθώς ζυμώνουν τα αφράτα τσουρέκια.

Στο βίντεο η Μελίνα Νικολαΐδη και οι φίλες της, δεν φαίνεται να γνώριζαν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σε γέλια. Τελικά τα καταφέρνουν και η Δέσποινα Βανδή ανέλαβε να ζυμώσει και να πλέξει το τσουρέκι.

Αυτή τη φορά δημοσίευσε η Δέσποινα Βανδή μία φωτογραφία σε στόρι στο Instagram και ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται να ξεφουρνίζει τα τσουρέκια της. Σε αυτό έγραψε: «Αχ αυτή η μυρωδιά! Μοσχομύρισε η γειτονιά!». Τη «μυστική» συνταγή είχε αποκαλύψει το 2017 η τραγουδίστρια στο Instagram.

instagram/desp1navandi

Η συνταγή της Δέσποινας Βανδή για τσουρέκια

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 180 γρ. μαγιά
  • 2 1/2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ. χλιαρό νερό
  • 300γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 750 ζάχαρη
  • 600 γρ. γάλα
  • 1 φακελάκι μαχλέπι
  • 1 φακελάκι κακουλε
  • 5-6 κομματάκια μαστίχας
  • 1/2 κγ αλάτι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

«Ετοιμάζουμε το προζύμι. Νερό μαγιά και 1/2 κιλό αλεύρι! Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά. Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει, εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω.

Λιώνω του βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω. Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό. Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη. Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση. Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι, το ξύσμα, το μαχλέπι, το κακουλέ και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη.

Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι. Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γάλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το. Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε! Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε! Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια! Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται. Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος. Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα! Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο. Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω, τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25′ -έχετε προθερμάνει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς», είχε γράψει τότε η Δέσποινα Βανδή.