CELEBRITIES

H βασίλισσα Ελισάβετ επανεμφανίστηκε με τον πιο «λάθος» πρίγκιπα στο πλευρό της

@2022 Richard Pohle/Pool via AP Images

Στο Άσμα Ασμάτων ο Σολομώντας μιλούσε για τη δύναμη της αγάπης που κινεί βράχους, βουνά και γαληνεύει θάλασσες. Κάπως έτσι σκέφτηκα κι εγώ για την αγάπη βλέποντας τη βασίλισσα Ελισάβετ να περπατά με το μπαστούνι της για να παρευρεθεί στο μνημόσυνο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, που πέθανε στις 9 Απριλίου του 2021. Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση που πραγματοποίησε η βασίλισσα Ελισάβετ εδώ και 5 μήνες.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, μετά τον Οκτώβριο του 2021 που είχε περάσει μία νύχτα στο νοσοκομείο για αδιευκρίνιστη αιτία, είχε λάβει από τους γιατρούς της την εντολή να ξεκουράζεται. Ακύρωνε τη μία δημόσια εμφάνισή της μετά την άλλη και κανείς δεν την είχε δει, με αποτέλεσμα να φουντώνουν οι φήμες που ήθελαν την υγεία της φανερά κλονισμένη.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση για τη βασίλισσα Ελισάβετ μετά από 5 μήνες

Η δημόσια εμφάνισή της στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου, ίσως σημαίνει κάτι άλλο, τουλάχιστον αν είσαι ρομαντική ψυχή. Μπορεί η βασίλισσα Ελισάβετ να μην σηκωνόταν από το κρεβάτι της για τίποτα άλλο, παρά για να εκφράσει την αγάπη της για τον συνοδοιπόρο της για 7 και πλέον δεκαετίες.

βασίλισσα Ελισάβετ H βασίλισσα Ελισάβετ κατά την άφιξή της στο Αββαείο του Westminster. / @2022 Frank Augstein/ AP Images
H βασίλισσα Ελισάβετ κατά την άφιξή της στο Αββαείο του Westminster.
H βασίλισσα Ελισάβετ παρακολουθεί το μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου. / @2022 Dominic Lipinski/Pool Photo via AP Images
H βασίλισσα Ελισάβετ παρακολουθεί το μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος άφησε την τελευταία του πνοή, δύο μήνες πριν από τα 100στα γενέθλιά του, στο κάστρο του Windsor την περασμένη χρονιά. Μόνο 30 άνθρωποι μπόρεσαν να παραστούν στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, λόγω των περιορισμών που έθετε η πανδημία εκείνη την περίοδο. Η βασίλισσα Ελισάβετ καθόταν μόνη καθώς το φέρετρο με τον σύζυγό της, ξεκινούσε την κατάβασή του στο βασιλικό μαυσωλείο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο ίδιο κάστρο.

Μία εκδήλωση γεμάτη «γαλαζοαίματους»

Η περίσταση ήταν πολύ διαφορετική φέτος, καθώς εκτός από την βασίλισσα παρευρέθηκαν στο μνημόσυνο ο διάδοχος της Ελισάβετ, πρίγκιπας Κάρολος με την σύζυγό του, Καμίλα, ο πρίγκιπας William, η Kate Midletton και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά τους κι άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

βασίλισσα Ελισάβετ Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα. / @2022 Matt Dunham/ AP Images
Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα.
Ο πρίγκιπας William, η Kate Middleton και τα παιδιά τους, πρίγκιπας George και πριγκίπισσα Charlotte. / @2022 Matt Dunham/ AP Images
Ο πρίγκιπας William, η Kate Middleton και τα παιδιά τους, πρίγκιπας George και πριγκίπισσα Charlotte.

Επιπλέον στην εκδήλωση βρέθηκαν ως καλεσμένοι ξένοι βασιλείς και βασίλισσες, φίλοι του πρίγκιπα Φίλιππου, πολιτικοί όπως ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, Boris Johnson, στρατιωτικοί και περισσότεροι απο 500 εκπρόσωποι φιλανθρωπικών οργανισμών με τους οποίους συνεργαζόταν ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύμφωνα με το CNN.

Η ηχηρή απουσία του πρίγκιπα Harry

Μία ήταν η ηχηρή απουσία, αυτή του πρίγκιπα Harry που δεν παρέστη στο μνημόσυνο του παππού του. Ο πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του, Meghan Markle παρέμειναν στις ΗΠΑ με τα δύο τους παιδιά μετά από μία πολύ δημόσια διαφωνία του Harry με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με την ασφάλειά τους όσο θα βρίσκονταν σε βρετανικό έδαφος. Αλήθεια είναι πάντως, ότι θα προτιμούσαμε χίλιες φορές, να συνόδευε εκείνος τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Αββαείο του Westminster στο Λονδίνο παρά ο πρίγκιπας που τη συνόδευσε.

βασίλισσα Ελισάβετ H βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Andrew κατά την είσοδό τους στο μνημόσυνο για τον πρίγκιπα Φίλιππο. / @2022 Richard Pohle/Pool via AP Images
H βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Andrew κατά την είσοδό τους στο μνημόσυνο για τον πρίγκιπα Φίλιππο.

βασίλισσα Ελισάβετ @2022 Richard Pohle/Pool via AP Images
βασίλισσα Ελισάβετ @2022 Richard Pohle/Pool via AP Images

H επανεμφάνιση του πρίγκιπα Andrew με τη βασίλισσα Ελισάβετ ήταν μία ξεκάθαρη κίνηση υποστήριξης εκ μέρους της

Στο πλευρό της μητέρας του ήταν ο πρίγκιπας Andrew. Αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση και για εκείνον, μετά την καταβολή μίας άγνωστης για το κοινό αποζημίωσης για να συμβιβαστεί με την Virginia Giuffre που είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του για βιασμό όσο ήταν έφηβη. Ο πρίγκιπας Andrew αρνήθηκε τις κατηγορίες κι η βασιλική οικογένεια είχε φροντίσει να τον κρατά στο παρασκήνιο μέχρι να λήξει η υπόθεση.

Τώρα ως φαίνεται τον επαναφέρει στην πρώτη γραμμή, αφού εκείνος συνόδευσε την βασίλισσα Ελισάβετ στο μνημόσυνο. Η απόφαση της βασίλισσας είναι μία ξεκάθαρη κίνηση υποστήριξης προς τον Andrew, μία που για να είμαστε ειλικρινείςθα ευχόμασταν να μην είχε πάρει. Πάντως, όταν ήρθε η ώρα να πάρουν τις θέσεις τους μέσα στο Αββαείο, η βασίλισσα κάθησε στο πλευρό του διαδόχου της κι ο πριγκιπας Andrew από την άλλη πλευρά. Αυτό βέβαια ίσως είναι μία κίνηση που αφορά το πρωτόκολλο και λιγότερο την πρόθεση ή μη της Ελισάβετ να «αποκαταστήσει» τον Andrew.

βασίλισσα Ελισάβετ Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Andrew χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής. / @2022 Dominic Lipinski/Pool Photo via AP Images
Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Andrew χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής.