CELEBRITIES

H Chiara Ferragni μεταμορφώθηκε σε Sharon Stone στο Βασικό Ένστικτο κι είναι ίδιες

Instagram.com/chiaraferragni

Οι διάσημοι μεταμφιέζονται συχνά σε άλλους διάσημους για το Halloween. Είναι σπάνιο, ωστόσο, να πετυχαίνουν τέτοια επίπεδα ομοιότητας, όπως αυτά που πέτυχε η Chiara Ferragni με την επιλογή της να μεταμορφωθεί σε Sharon Stone ή καλύτερα σε Catherine Trammel, την ηρωίδα δηλαδή που υποδύθηκε η ηθοποιός στην ταινία του 1992, Βασικό Ένστικτο του Paul Verhoeven.

Η Chiara Ferragni, μοιράστηκε μία σειρά από φωτογραφίες της ίδιας και της Sharon Stone από την ταινία, για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις. Και αυτές τη δικαιώνουν. Το Halloween του 2023 ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο για εκείνη. Η Chiara Ferragni διάλεξε τη σκηνη της ανάκρισης της Catherine Trammel για να αναβιώσει, αυτή που έμεινε ιστορική για το σταυροπόδι της Sharon Stone και αυτή που πλήγωσε την ηθοποιό και κλόνισε την εμπιστοσύνη της προς τον σκηνοθέτη της ταινίας.

“Catherine, Basic Instinct, Halloween 2023”, έγραψε η Chiara Ferragni στη δημοσίευση της στο Instagram και τα σχόλια ήταν ενθουσιώδη. Το πρώτο από αυτά ήταν του συζύγου της, Fedez, που εκδήλωσε τον θαυμασμό του με ένα emoji. Ο λόγος τώρα στη Sharon Stone κι όσα είχε να πει για την επίμαχη σκηνή της ταινίας.

Στην αυτοβιογραφία της με τίτλο The Beauty of Living Twice, η Sharon Stone είχε μιλήσει για την «εξαπάτηση» που υπέστη με τη συγκεκριμένη σκηνή που αναβίωσε η Chiara Ferragni για το φετινό Halloween.

«Ένα μέλος της παραγωγής της ταινίας μού είπε να βγάλω το εσώρουχό μου υπό την προσποιητή βεβαίωση ότι τίποτα δεν θα φανεί στην ταινία. Όταν κλήθηκα να δω την τελική κόπια, ήμουν μέσα σε ένα δωμάτιο γεμάτο με ατζέντηδες και δικηγόρους. Οι πιο πολλοί από αυτούς δεν είχαν καμία σχέση με το πρότζεκτ. Στην οθόνη ήμουν εγώ και το επίμαχό μου σημείο», είχε γράψει η Sharon Stone.

Όπως αποκάλυπτε στο βιβλίο της στο τέλος της προβολής, η Stone οργισμένη χτύπησε τον Varhoeven στο πρόσωπο, πήγε στο αμάξι της και τηλεφώνησε στον δικηγόρο της, ο οποίος την ενημέρωσε πως η ταινία δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει χωρίς τη θέλησή της.

«Ενημέρωσα τον Paul (σ.σ. Varhoeven) για τις επιλογές που είχα. Φυσικά εκείνος αρνήθηκε με σθένος ότι είχα την παραμικρή. Ήμουν απλά μια ηθοποιός, μια γυναίκα, τι επιλογές θα μπορούσα να είχα; Έλα όμως που είχα. Το σκέφτηκα ξανά και ξανά και τελικά επέλέξα να δώσω τη συγκατάθεσή μου για την ταινία; Γιατί; γιατί ήταν το σωστό για το φιλμ και επειδή στην τελική, το είχα κάνει ήδη» είχε εξομολογηθεί η Sharon Stone που παρ’ όλα αυτά υπερασπίζεται τελικά την επιλογή της. «Ξέρετε πόσοι έχουν δει αυτή την ταινία όλα αυτά τα χρόνια; Είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία κλεφτή ματιά στη φούστα μου», είχε αναφέρει.

Το 2019 είχε μιλήσει ξανά παραλαμβάνοντας το βραβείο Γυναίκα της χρονιάς από τον θεσμό GQ Men of the Year στο Βερολίνο για τη σκηνή εκείνη που άλλαξε τη ζωή της.

«Κάποια χρόνια πριν πριν μας επιτραπεί να είμαστε αυτοί που είμαστε στις μικρές μας πόλεις, καθόμουν σε ένα στούντιο και ο σκηνοθέτης μου είπε: “Μπορείς να μου δώσεις το εσώρουχό σου γιατί το βλέπουμε στη σκηνή και δεν θα έπρεπε να το φοράς, αλλά δεν θα φαίνεται τίποτα”. Του είπα “Φυσικά”. Δεν ήξερα ότι αυτή η στιγμή θα άλλαζε τη ζωή μου», είχε πει.

«Όλοι θα έχετε μια στιγμή σαν τη δική μου, αυτή που θα αλλάξει τη ζωή σας, είτε το καταλάβετε εκείνη την ώρα, είτε αργότερα. Θα έχετε μία τέτοια στιγμή αν δεν την είχατε ήδη και θα σας ζητήσουν ευθύνες γι’ αυτήν, αν δεν σας έχουν ζητηθεί ήδη και οι άνθρωποι θα σας ρωτήσουν δύσκολες ερωτήσεις, αν δεν το έχουν κάνει ήδη. Η ώρα να αποφασίσετε τι θα κάνετε με το τρυφερό, σημαντικό, όμορφο, παθιασμένο, άγριο, το πιο σημαντικό πράγμα μέσα σας είναι τώρα. Θα σας πω τι έκανα εγώ. Εγώ το σεβάστηκα» είχε πει τότε η Sharon Stone υπενθυμίζοντας στο κοινό των βραβείων ότι έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει δυνατό.

«Στέκομαι εδώ ως γυναίκα της χρονιάς, όχι σαν άτομο αλλά για να είμαι με τις γυναίκες και από τις γυναίκες και να βρίσκομαι εδώ με την τρυφερότητά μου, τη χάρη μου και την αξιοπρέπειά μου. Ήταν δύσκολο να την έχω μόνο και μόνο αφού έκανα αυτό (σ.σ. το σταυροπόδι). Σας ευχαριστώ που με επιλέξατε ως γυναίκα της χρονιάς, γιατί υπήρχε μια εποχή που ήμουν απλά ένα ανέκδοτο», είχε καταλήξει η Sharon Stone.