CELEBRITIES

Sharon Stone: «Είμαι άτομο με αναπηρία και γι’ αυτό δεν με προσλαμβάνουν συχνά»

©2023 Evan Agostini/Invision/AP Images

Η Sharon Stone μιλά όλο και πιο ανοιχτά για την περιπέτεια υγείας που άλλαξε τη ζωή της πριν από 20 χρόνια. Αυτό έκανε και στη νέα της συνέντευξη για το αμερικανικό People. Η Sharon Stone κόντεψε να χάσει τη ζωή της (της έδιναν 1% πιθανότητες επιβίωσης) όταν μία αρτηρία αιμορραγούσε στον εγκέφαλό της για 9 ημέρες. Την εποχή εκείνη η 65χρονη σήμερα Sharon Stone ήταν στην κορυφή της καριέρας της. Λίγους μήνες πριν, είχε υιοθετήσει τον γιο της, Roan. Λίγα χρόνια πριν, είχε προταθεί για Όσκαρ. Όλα πήγαιναν καλά, ώσπου έπαψαν να πηγαίνουν καλά.

«Για πολύ καιρό, ήθελα να προσποιούμαι ότι ήμουν μια χαρά», είπε χαρακτηριστικά η Sharon Stone στο περιοδικό. «Χρειάζομαι 8 ώρες αδιάκοπου ύπνου για να λειτουργήσει η φαρμακευτική αγωγή του εγκεφάλου μου, ώστε να μην έχω επιληπτικές κρίσεις», πρόσθεσε εξηγώντας στη συνέχεια πώς η κατάσταση της υγείας της έχει επηρεάσει την καριέρα της.

«Είμαι άτομο με αναπηρία και γι’ αυτό δεν με προσλαμβάνουν συχνά. Με αυτά τα πράγματα έρχομαι αντιμέτωπη τα τελευταία 22 χρόνια», είπε η Sharon Stone που τώρα νιώθει «πιο άνετα να παραδεχτώ δημόσια τι συνέβη πραγματικά σε μένα».

Όπως είπε η ηθοποιός μετά το περιστατικό αυτό, η Sharon Stone πέρασε μία σκοτεινή περίοδο. Ο γάμος της με τον εκδότη Phil Bronstein διαλύθηκε και το Hollywood την απέκλεισε. Τα πρώτα χρόνια τραύλιζε και δεν έβλεπε σωστά, ενώ επιπλέον υπέφερε από απώλεια μνήμης για ένα μεγάλο διάστημα.

«Έχασα τα πάντα. Έχασα τα χρήματά μου. Έχασα την επιμέλεια του παιδιού μου. Έχασα την καριέρα μου. Έχασα όλα εκείνα τα πράγματα που νιώθεις ότι είναι η ταυτότητά σου και η ζωή σου. Ποτέ δεν πήρα πίσω τα περισσότερα από αυτά, αλλά έφτασα σε ένα σημείο που είμαι οκ με αυτό, που αναγνωρίζω ότι είμαι αρκετή», παραδέχτηκε η Sharon Stone.

Η Sharon Stone είχε χάσει την επιμέλεια του 23χρονου σήμερα γιου της, τον οποίο επισκεπτόταν σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες που είχε ορίσει το δικαστήριο. Από τότε έχει υιοθετήσει δύο ακόμα παιδιά, τον 18χρονο σήμερα Laird και τον 17 ετών Quinn.

Η ίδια εξήγησε πώς βρήκε τη δύναμη να μοιραστεί την ιστορία της. «Προέρχομαι από μία πολύ διαλυμένη οικογένεια. Μεγάλωσα πιστεύοντας ότι το να φροντίζω όλους τους άλλους ήταν αυτό που έπρεπε να κάνω. Μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω ότι είχα τη δική μου ζωή και δεν έπρεπε να φτιάξω τη ζωή όλων των άλλων και ότι ήταν εντάξει για μένα να με φροντίσουν και να είμαι αρκετή ως ανάπηρο άτομο», είπε αρχικά η Sharon Stone.

«Νιώθω περήφανη για μένα και για όσα έχω καταφέρει -από το ότι επιβίωσα, μέχρι το ότι βοηθώ άλλους να επιβιώσουν», πρόσθεσε η ηθοποιός που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Νευρολογικού Οργανισμού Barrow, που βοηθά την κλινική στην οποία εργάζεται ο χειρουργός εγκεφάλου Michael Lawton, που είναι ο γιατρός που χειρούργησε την ίδια. Ο Οργανισμός διοργανώνει την ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση Neuro Night στις 27 Οκτωβρίου. Σκοπός του είναι «να σώσει ζωές μέσα από πρωτοποριακές θεραπείες, καινοτόμες έρευνες και εκπαιδεύοντας την επόμενη γενιά των κορυφαίων επιστημόνων της Νευρολογίας».