CELEBRITIES

H Angelina Jolie κοροϊδεύει ανελέητα τον «αγρότη» Brad Pitt για το οινοποιείο στη Γαλλία

Matt Sayles, File/AP Images

Μπορεί ο Brad Pitt να δήλωνε αγρότης στο Wine Spectator και να ισχυρίζεται ότι «έχτισε» την επιχείρηση του οινοποιείου Chateau Miraval που απέκτησε με τον πρώην σύζυγό του στη Γαλλία, αλλά η Angelina Jolie έχει εντελώς διαφορετική γνώμη. Η πρώην σύζυγος του Brad Pitt κατέθεσε δικαστικά έγγραφα στα οποία περιγράφει με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια τον Brad Pitt και τη σχέση του με το οινοποιείο.

Η Angelina Jolie σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή αμερικανικών Μέσων, κοροϊδεύει ανελέητα τον Brad Pitt για τον ισχυρισμό του ότι έχτισε την επιχείρηση Chateau Miraval και περιγράφει ότι το περισσότερο που έκανε ήταν να «επισκεφθεί τους αμπελώνες για να θαυμάσει τη δουλειά των Γάλλων εργατών που στην πραγματικότητα έστησαν την επιχείριση». Επιπλέον περιγράφει τον ηθοποιό ως έναν εστέτ του Hollywood.

Ο Brad Pitt έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια στα Μέσα ως ευγενής αγρότης, ο οποίος περισσότερο ενδιαφέρεται για την εξέλιξη του Chateau Miraval και λιγότερο για τη showbiz της οποίας μέρος αποτελεί από τα 90s.

«Είμαι αγρότης τώρα», είχε πει στο Wine Spectator το 2014, δύο χρόνια πριν τον χωρισμό του με την Angelina Jolie που έχει καταλήξει σε διόλου κινηματογραφικό Πόλεμο των Ρόουζ μέσα στα χρόνια. «Αγαπώ να μαθαίνω για τη γη και ποιο χωράφι είναι πιο κατάλληλο για κάθε είδος σταφυλιού, το δράμα του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου: Μαζεύουμε σήμερα; Που είναι τα επίπεδα της ζάχαρης; Πώς είναι η οξύτητα; Θα βρέξει; Είναι εκπαίδευση για μένα», πρόσθετε ο Brad Pitt.

Ο ίδιος τόνιζε ότι τους μήνες μετά τον θερισμό «Αγαπώ να καθαρίζω το δάσος και να περπατώ στην γη μου».

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες οι δικηγόροι της Angelina Jolie, κατέθεσαν τη δική τους καταγγελία ως απάντηση στην ατέλειωτη δικαστική μάχη των stars για το οινοποιείο που αγόρασαν μαζί το 2011.

Τα έγγραφα της νέας καταγγελίας έρχονται ως απάντηση στους ισχυρισμούς του Brad Pitt ότι η απόφαση της Angelina Jolie να πουλήσει το μερίδιό της στην επιχείρηση απειλεί να καταστρέψει το project στο οποίο ο Brad Pitt είχε επενδύσει τόσο μεγάλο κομμάτι του εαυτού του. Η Angelina Jolie θεωρεί την ιδεά πως ο Brad Pitt έχτισε την επιχείρηση και είχε αφιερωθεί σε αυτή «γελοία».

«Ο Brad Pitt είναι ηθοποιός όχι οινοποιός. Αντικείμενό του είναι οι ψευδαισθήσεις, όχι το χώμα και τα σταφύλια», αναφέρουν μεταξύ άλλων τα δικαστικά έγγραφα.

«Κατά τη διάρκεια των χρόνων κατά τα οποία υποτίθεται ότι “έχτισε” την επιχείριση, γύρισε και εμφανίστηκε σε ντουζίνες ταινίες, για να μην αναφέρουμε τις αναρρίθμητες περιοδείες για την προώθησή του, τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο για τις πρεμιέρες ταινιών και τα Hollywood parties στα οποία πήγαινε», αναφέρει η πλευρά της Angelina Jolie.

«Αν και χωρίς αμφιβολία επισκέφθηκε τον αμπελώνα για να θαυμάσει τη δουλειά Γάλλων εργατών, που στην πραγματικότητα έστησαν την επιχείρηση και την έκαναν επιτυχημένη, ο Pitt δεν είναι οινοποιός», συνέχισε με σκληρότητα η αναφορά στον Brad Pitt στα δικαστικά έγγραφα που κατέθεσαν οι δικηγόροι της Angelina Jolie.

Όπως θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Γάλλοι “Oh mon dieu!” και λίγα λέμε. Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο Brad Pitt κατασπατάλησε κέρδη της επιχείρισης σε επιπόλαιες κινήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανακαίνισης ενός στούντιο ηχογράφησης. «Ο Brad Pitt αντέδρασε σαν οξύθυμο παιδί» όταν η Angelina Jolie πούλησε το μερίδιο της στην επιχείριση, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Επιπλέον, η Angelina Jolie ισχυρίζεται ότι η επιχείρηση του Brad Pitt χρωστά 350 εκατομμύρια δολάρια στην δική της εταιρεία. Εκείνος την έχει κατηγορήσει ότι πουλώντας τις μετοχές της στην εταιρεία, έσπασε τη μεταξύ τους συμφωνία που είχε γίνει όσο ήταν παντρεμένοι, για να τον πληγώσει μετά την κατάρρευση του γάμου τους.