CELEBRITIES

Γιώργος Καπουτζίδης: Τα posts που δεν ήθελε να κάνει για τις Σέρρες και τον Πάνο Νάτση

Instagram.com/ykapoutzidis

Οι Σέρρες, η σειρά που ετοίμασε ο Γιώργος Καπουτζίδης για την ψηφιακή πλατφόρμα ΑΝΤ1+, κάνει την Τετάρτη 22 Μαρτίου πρεμιέρα στη συμβατική τηλεόραση του ΑΝΤ1. Στη σειρά πρωταγωνιστεί ο Πάνος Νάτσης, ο ηθοποιός που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή μετά από τροχαίο δυστύχημα στις 29 Ιανουαρίου 2022. Ο Πάνος Νάτσης και ο Γιώργος Καπουτζίδης δέθηκαν μέσα από τη συνεργασία τους πρώτα στο θέατρο και στην παράσταση Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του, κι έπειτα στη σειρά Σέρρες, μια για πάντα.

Αυτός είναι και ο λόγος που οδήγησε στο «εξομολογητικό κείμενο» που κανονικά θα απέφευγε να αναρτήσει στο Instagram, ο Γιώργος Καπουτζίδης. Ο δημιουργός των τηλεοπτικών επιτυχιών Σαββατογεννημένες, Στο Παρα Πέντε και Εθνική Ελλάδος, θέλησε να μιλήσει στους διαδικτυακούς του φίλους και τους τηλεθεατές των σειρών του, όχι μόνο για τον Πάνο Νάτση, αλλά και το δικό του τηλεοπτικό μέλλον.

Το εξομολογητικό του κείμενο χωρίστηκε σε δύο μέρη και ο Γιώργος Καπουτζίδης που μέσα από τις Σέρρες, σατίρισε αυτού του είδους τις αναρτήσεις, βρέθηκε στην «ανάγκη τους», τελικά. Γιατί μία τέτοια τόσο συναισθηματική κι ανθρώπινη σειρά όπως οι Σέρρες που κάνουν πρεμιέρα απόψε στον ΑΝΤ1, το άξιζαν. Όπως το άξιζε και η μοναδική σχέση που έχτισε με τον Πάνο Νάτση.

«Τα εξομολογητικά κείμενα στο Instagram τα αποφεύγω. Στη σειρά μάλιστα τα σατιρίζω αρκετα. Ωστόσο, ένα χρόνο από το φευγιό του Πάνου και από την πρώτη προβολή της σειράς, ίσως ήρθε η ώρα για κάποιες εξηγήσεις, (σε 2 μέρη) που χρωστάω, σε σας τους τηλεθεατές», έγραψε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Σε σας που είδατε ήδη τις Σέρρες, και σε σας που πρόκειται να τις δείτε. Με ρωτήσατε χιλιάδες φορές στο πέρασμα των χρόνων, κάποιες φορές και επίμονα, πότε θα γράψω μια σειρά σαν τις Σαββατογεννημενες, ή ένα καινούριο Παρά Πέντε, αν θα συνεχίσω την Εθνική Ελλαδος, και γενικά ποτε θα γράψω μια σειρα για να γελάσετε.

Έγραψα λοιπόν μια σειρά. Την έγραψα για τα γκέι παιδιά που μεγάλωσαν στην επαρχία, για τους γονείς μας και τα αδέρφια μας, που μπορεί να τους ήρθε λίγο ζορικο στην αρχή, αλλά δεν σταμάτησαν να μας αγαπάνε, ίσως μαλιστα να μας αγάπησαν και περισσότερο από πριν, αντιλαμβανόμενοι ποσο ανάγκη είχαμε την αγάπη τους, την έγραψα για τους straight φίλους μας που δε μας διαχώρισαν ποτέ από την παρέα αντιμετωπίζοντας μας ως κάτι διαφορετικό, αλλά και για όσους από εσάς, στο πέρασμα των χρόνων, εξελιχθήκατε με αξιοθαύμαστο τρόπο και διαγράψατε από τη φρασεολογία σας το σαχλό κλισέ: “δε με νοιάζει τι κάνεις στο κρεβάτι σου” γιατί πολύ απλά κατάλαβατε ότι δεν ήταν ποτέ το κρεβάτι το θέμα.

Καταλάβατε πως δεν μας χωρίζει τίποτα, γιατί οι καρδιές ολων μας, τρανς, στρειτ, γκει, ιντερσεξ, όλων μας, πάλλονται το ίδιο όταν αγαπούν, και ματώνουν το ίδιο στην απώλεια», σημείωσε στη συνέχεια.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε στη συνέχεια για τη απώλεια που σημάδεψε τη σειρά Σέρρες και τη δική του ζωή. «Η σειρά ξεκινάει σεναριακά με μια απώλεια. Και στιγματίστηκε για πάντα από μια απώλεια. Ο Οδυσσέας γράφτηκε από μένα για τον Πάνο. Είμαστε οι δυο μας ένας Οδυσσέας, συμπαίκτες, όπως ακριβως ήμασταν και στο ποδοσφαιράκι που παίζαμε κάθε βράδυ στο καμαρίνι του θεάτρου. Κι όταν ο Πάνος έφυγε, ένα κομμάτι μου πέθανε μαζί του για πάντα. Εύχομαι, ο νεκρός μου εαυτός, να είναι μαζί του, κάπου στο σύμπαν, και να παίζουμε ακόμα ποδοσφαιράκι.

Και με ο,τι απέμεινε από το ζωντανό μου εγώ, κάτω στη γη, θα θυμάμαι πάντα, πόσο ξεχωριστός, πόσο ταλαντούχος, πόσο υπέροχος και σπάνιος άνθρωπος ήταν», ανέφερε για τον Πάνο Νάτση ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο σεναριογράφος μίλησε στη συνέχεια για τα δικά του τηλεοπτικά σχέδια που δεν περιλαμβάνουν ούτε ένα νέο Παρά Πέντε, ούτε τη συνέχεια της Εθνικής Ελλάδος.

«Θέλω να πιστεύω, πως με τη στάση ζωής μου τα τελευταία χρόνια έχετε καταλάβει πια, οτι δεν πρόκειται να ξαναγράψω το νέο Παρα Πέντε, ούτε τη συνέχεια της Εθνικής Ελλαδος, πως δεν είμαι ο εξωστρεφής Χοσε και πως αφησα πίσω μου τα λαμπερά σόου της τηλεόρασης. Είμαι απλώς ενας Οδυσσέας. Που βρήκε την Ιθάκη του σε ένα άλλο νησί, και ατενίζοντας τη θάλασσα, βρήκε και κάτι, ανολοκλήρωτο ίσως, που μοιάζει ωστόσο με ευτυχία.

Γι’ αυτή την ευτυχία μιλάνε άλλωστε οι Σέρρες. Αν έχετε όρεξη λοιπόν για ταξίδι, ετοιμάστε βαλίτσες. Ξεκινάμε για Σέρρες αύριο», συμπλήρωσε στο δεύτερο post του ο Γιώργος Καπουτζίδης, το οποίο δημοσίευσε την Τρίτη 21 Μαρτίου.

«Η σειρά θα προβληθεί μέσα σε δυο εβδομάδες, και διαρκεί συνολικά 5μιση ωρες. Όσες ακριβώς χρειάζομαι για να οδηγήσω από την Αθήνα ως στις Σέρρες να δω τους γονείς μου. Που με βοήθησαν να γίνω ο Οδυσσέας που ήθελα να είμαι. Καλό ταξίδι!», κατέληξε.