CELEBRITIES

Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν ξυπνάω και λέω “Αχ Παναγία μου πάλι gay ξύπνησα»

Instagram.com/ykapoutzidis

Για τη δραματικότητα που πρέπει να αφαιρεθεί από τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ομοφυλοφυλία μίλησε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Πάμε Δανάη, την Τρίτη 7 Μαρτίου, ο Γιώργος Καπουτζίδης. Με το γνωστό του χιούμορ και την ειλικρινή του διάθεση, ο σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας αναφέρθηκε μιλώντας στον δημοσιογράφο Άρη Καβατζίκη, στην παράσταση 42497 που υπογράφει, στη συνέχεια της σειράς Σέρρες που γράφει αυτό το διάστημα, στον έρωτα και στον δημόσιο λόγο και σχολιασμό.

«Έγραψα το 42497, που παίζεται στο θέατρο Ήβη, γιατί έφτασα σε ένα σημείο που εκφράζομαι πιο ελευθέρα, είμαι συνεπής στα πιστεύω μου και σε όσα θέλω να πω. Στο 42497 οι άνθρωποι ζουν 100-200 μέτρα κάτω από τη γη, σε έναν παγωμένο κόσμο, άλλα η καλοσύνη και η ενσυναίσθηση μπορεί να ανθήσει κι εκεί. Από την παράσταση 42497 φεύγεις με μία γλυκιά μελαγχολία, άλλα ευτυχής για τα πράγματα τα οποία έχεις στη ζωή σου», είπε για τη θεατρική παράσταση που παρουσιάζει φέτος ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Γράφω τη συνεχεία της σειράς Σέρρες και παρόλο που δεν έχουμε κοντά μας τον Πάνο Νάτση, τον χαρακτήρα θα τον υποδυθεί ένας άλλος ηθοποιός», αποκάλυψε στη συνέχεια ο σεναριογράφος.

«Ο Πάνος Νάτσης πράγματι έλεγε σε όλους μας “ξεκόλλα” λες και θα τέλειωνε η στεναχώρια σου, άλλα άμα το καλοσκεφτείς τελειώνει πράγματι με το “ξεκόλλα”.

Ο Πάνος Νάτσης ήταν ένας πολύ ωραίος άνθρωπος που τον αγαπήσαμε όλοι πάρα πολύ και μιλώντας γι΄αυτόν τον κρατάμε στην καθημερινότητα μας, ζει», συμπλήρωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης για τον ηθοποιό που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο Πάνος Νάτσης ήταν ο πρωταγωνιστής της σειράς Σέρρες, της πρώτης σειράς στην ελληνική τηλεόραση που τοποθέτησε έναν ομοφυλόφιλο χαρακτήρα στο επίκεντρο, τον Οδυσσέα.

«Το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε τη δραματικότητα από την ομοφυλοφιλία ως κατάσταση. Δεν είναι κάτι δραματικό, είναι κάτι φυσιολογικό και είναι οκ. Δεν ξυπνάω κάθε πρωί και λέω “αχ Παναγία μου πάλι gay ξύπνησα”.

Σαφώς πρέπει να καταγράφεται και η δραματικότητα, γιατί οι gay άνθρωποι στο πέρασμα του χρόνου έζησαν και ζουν μεγάλη καταπίεση, άλλα θέλω να υπάρχει και η χαρά», εξήγησε ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφερόμενος και στη συμμετοχή του στη σειρά Τα νούμερα της ΕΡΤ, αλλά και στον τρόπο που προσεγγίζει το θέμα της ομοφυλοφιλίας όχι μόνο στη μυθοπλασία αλλά και στον δημόσιο λόγο του.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε και στον έρωτα και στον ρόλο που αυτός παίζει στη ζωή του. «Είναι πολύ πιθανό να μείνω γεροντοπαλίκαρο, ένας άνθρωπος που θα έρθει στη ζωή μου πρέπει να αγαπήσει την Αίγινα και να τον αγαπήσουν και οι γάτες μου», σημείωσε με χιούμορ.

«Ο έρωτας είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο, όταν έρχεται στη ζωή μας τα παραμερίζουμε όλα και τον ζούμε, επομένως όταν έρθει δεν θα είμαι τσιγκούνης. Δεν έχω εξαντλήσει το κομμάτι της αγάπης και του έρωτα, έχω πολύ μεγάλο ταλέντο σε αυτό, είναι ωραίες οι σχέσεις που φτιάχνω, περνάω όμορφα. Δεν με προσεγγίζουν εύκολα οι άνθρωποι ερωτικά, φαίνεται ότι είμαι λίγο δύσκολος και απρόσιτος, ίσως απομακρυσμένος, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου», παραδέχτηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Σε ό,τι αφορά την πατρότητα, ο σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας, τόνισε ότι δεν σκέφτεται αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να γίνει γονιός. «Ένας άνθρωπος που γίνεται γονιός, πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτή είναι η πρώτη του προτεραιότητα. Αν νιώσω ότι είμαι σε μία φάση που μπορεί ένα παιδί να γίνει η πρώτη μου προτεραιότητά και να αφήσω πίσω το εγώ μου, τότε θα πω ναι σε ένα παιδί. Στη ζωή μου δεν έχω καταφέρει και δεν καταφέρνω πολλές φορές να εκφράσω το συναίσθημα μου, είναι συναίσθημα κλειδωμένο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε και στον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν τα media και στους τίτλους που αναφέρουν ότι γίνεται «έξαλλος» ανά πάσα στιγμή σε σχέση με τις δημόσιες τοποθετήσεις του.

«Ο Τύπος και τα media φέρονται άσχημα στον κόσμο κάθε μέρα, ο τίτλος “έξαλλος ο Γιώργος Καπουτζίδης” είναι προσβλητικός, έξαλλος σημαίνει ότι έχασε το νου του. Έχω πληγωθεί από τα media και έχω πάρει τηλεφωνά, άλλα αυτά είναι πράγματα που τα έχω αφήσει πίσω μου, θα στενοχωρηθείς, θα θυμώσεις, άλλα και θα το ξεχάσεις», σημείωσε.

Τέλος αναφέρθηκε στον Βασίλη Μπισμπίκη και τη Δέσποινα Βανδή και τον δημόσιο σχολιασμό του έρωτά τους. «Όχι, δεν έχουμε δικαίωμα να ασχολούμαστε με τους άλλους, όταν ένας άνθρωπος ερωτεύεται εκφράζει τον έρωτα του, είναι φυσιολογικό και συνέβαινε πάντοτε.

Αυτό που πρέπει να συζητήσουμε, με αφορμή τον Βασίλη Μπισμπίκη και τη Δέσποινα Βανδή, είναι ότι κάποτε δεν σχολίαζαν δημόσια 5 εκ. Έλληνες δυο ανθρώπους που φιλιούνται. Μας συμβαίνει ότι έχουμε πλέον θεωρήσει ότι ο δημόσιος σχολιασμός είναι κάτι καταπληκτικό, υπέροχο και θεμιτό Εγώ αυτό δεν το πιστεύω», τόνισε ο Γιώργος Καπουτζίδης.