CELEBRITIES

Φαίη Σκορδά για κορονοϊό: «Έβαλα αμέσως μάσκα, γάντια και μια σακούλα σκουπιδιών. Τα παιδιά μου τρομοκρατήθηκαν»

https://www.instagram.com/fayskorda/

H Φαίη Σκορδά, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, είχε αποκαλύψει στις 14 Μάρτη ότι είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό. Όπως είχε τονίσει, τι κι αν ήταν ασυμπτωματική, αμέσως απομονώθηκε από τα παιδιά της, ώστε να μην μεταδώσει τον COVID-19. Και τελικά τα κατάφερε, μιας και τα παιδιά της, Γιάννης και Δημήτρης δεν νόσησαν.

Η Φαίη Σκορδά, όλο αυτό το διάστημα, όπως ήταν φυσικό, απείχε και από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, μέχρι να συμπληρωθεί το προβλεπόμενο διάστημα των 14 ημερών και μέχρι να λάβει στα χέρια της τα αρνητικά αποτελέσματα για τον κορονοϊό.

Σήμερα, λοιπόν, η Φαίη Σκορδά επέστρεψε στο πλατό της εκπομπής της «Το Πρωινό» και παρέα με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, την Αφροδίτη Γραμμέλη και τον Άρη Καβατζίκη (μέσω skype), καλημέρισαν και πάλι το κοινό τους μετά από τόσες μέρες απουσίας.

Όσα είπε η Φαίη Σκορδά για την περιπέτειά της:

«Εδώ είμαστε. Kαλημέρα. Εδώ στο πόστο μας μετά από αρκετές ημέρες. Γιατί αυτό ήταν το σωστό, γιατί αυτές ήταν οι οδηγίες. Έτσι έπρεπε. Να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τα γλυκά μηνύματα που μου στείλατε, για τα περαστικά σας. Είμαστε εδώ βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, μετά από 14 μέρες, οι οποίες έχουν περάσει και παραπάνω. Μου είπαν πως μπορώ από τη στιγμή που είχε βγει το τεστ αρνητικό να επανέλθω στην καθημερινότητά μου και από τη στιγμή που τα περισσότερα τηλεοπτικά προγράμματα είναι στον αέρα, είμαστε κι εμείς εδώ στο πόστο μας. Θα προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε την εκπομπή μέσα σε αυτή τη νέα καθημερινότητα, με πολλά χρηστικά θέματα και ανθρώπινα».

«Στο Instagram δεν έχω πει πολλά, ούτε έχω ανεβάσει πολλές φωτογραφίες, γιατί αισθανόμουν πως υπήρχαν πολλές ερωτήσεις, αλλά ήταν για εμένα πολύ μικροπρεπές να κάθομαι να απαντάω, ενώ όλη αυτή η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή. Μέσα από την εκπομπή όμως που θα έχουμε πολλούς ειδικούς θα σας δίνω απαντήσεις».

«Όλα καλά τώρα. Εγώ αισιοδοξία θέλω να μεταφέρω. Δεν είχα συμπτώματα όλες αυτές τις μέρες. Αλλά σαφώς ανθρώπινα υπάρχει ένας φόβος. Πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία. Μιλούσα συνέχεια με γιατρούς και ειδικούς, οι οποίοι μου έλεγαν ότι η ψυχραιμία είναι πολύ σημαντική. Δεν το περίμενα. Από τη στιγμή που δεν είχα συμπτώματα το έκανα προληπτικά το τεστ, γιατί ερχόμουν σε επαφή με πολύ κόσμο, όπως όλοι μας σε αυτή τη δουλειά. Πριν μερικές εβδομάδες ζούσαμε σε κανονικούς ρυθμούς, αν και τότε πάλι έπαιρνα προφυλάξεις και μέτρα. Ακόμη και τότε έκανα όλες τις παραγγελίες κατ’ οίκον. Όταν με ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα εκείνη την ώρα χτύπησε το κουδούνι. Και μου έφεραν κάποια κρέατα σπίτι. Και φώναζα μην μπείτε μέσα, αφήστε τα απ’ έξω και φύγετε».

«Το μόνο που με φόβισε και μιλάω τελείως ανθρώπινα, γιατί δεν είμαι ειδικός, ήταν για τα παιδιά. Δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο. Αμέσως έβαλα μάσκα, γάντια και μια σακούλα σκουπιδιών. Δεν ξέρω γιατί. Σαν προστασία. Ξαφνικά με είδαν έτσι ντυμένη μέσα στο σπίτι τα παιδιά και φοβήθηκαν, τρομοκρατήθηκαν. Αλλά είναι το πρώτο. Μετά βεβαίως ενημερώνεσαι και υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ που ακολουθείς», είπε χαρακτηριστικά η Φαίη Σκορδά.