CELEBRITIES

Έλληνες και ξένοι διάσημοι που είχαν δύσκολη σχέση με τους γονείς τους

© 2022 Jordan Strauss/Invision/AP IMAGES

«Δεν τον θεωρώ γιο μου πια». «Εγώ την έκανα ό,τι είναι». Αυτές είναι μερικές από τις φράσεις που θα δεις γραμμένες σε αυτό το κείμενο. Φράσεις που έχουν ειπωθεί από γονείς για τα διάσημα παιδιά τους. Οι διάσημοι που είχαν δύσκολη σχέση με τους γονείς τους είναι αρκετοί.

Διάσημοι που είδαν τους γονείς τους να λειτουργούν ως managers τους ή που θεώρησαν ότι τους εκμεταλλεύτηκαν οικονομικά, που δεν ένιωθαν άνετα μαζί τους, ή που η αυστηρότητά τους τούς απομάκρυνε από κοντά τους. Οι διάσημοι που είχαν δύσκολη σχέση με τους γονείς τους δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στον χώρο της διεθνούς showbiz, αλλά και της εγχώριας. Έχουν μιλήσει γι’ αυτό δημόσια και έχουν βοηθήσει να σπάσει ένα ακόμα ταμπού, αυτό που αντιμετωπίζει τις οικογενειακές σχέσεις περισσότερο ως ιερές και λιγότερο ως ανθρώπινες, όπως και είναι.

Διάσημοι που είχαν δύσκολη σχέση με τους γονείς τους

Meghan Markle

διάσημοι που είχαν δύσκολες σχέσεις με τους γονείς τους @2022 Matt Dunham, Pool/AP Imges

Τον Μάιο του 2018, μία εβδομάδα πριν τον γάμο της Meghan Markle με τον πρίγκιπα Harry, έγινε γνωστό ότι ο πατέρας της, Thomas, δεν θα πήγαινε στον γάμο. Νωρίτερα είχε πουλήσει φωτογραφίες του σε tabloids, τα οποία συνεχώς τροφοδοτούσε με ιστορίες για την κόρη του. Έπειτα άλλαξε γνώμη, αλλά τελικά δεν πήγε λόγω μίας επικείμενης επέμβασης στην καρδιά του. Λίγους μήνες μετά κι ενώ οι δύο τους είχαν απομακρυνθεί δήλωσε στη Daily Mail ότι η κόρη του θα ήταν ένα τίποτα χωρίς εκείνον. «Ό,τι είναι η Meghan, εγώ το έκανα», σημείωνε.

Η Meghan Markle μίλησε για τα συναισθήματά που βίωσε με την «προδοσία» του μπαμπά της που συνεργάστηκε με τα tabloids στην περίφημη συνέντευξή της στην Oprah. «Του είπα “Αν μου πεις την αλήθεια, θα σε βοηθήσω”. Και δεν ήταν ικανός να το κάνει αυτό», σημείωσε μεταξύ άλλων η Meghan Markle που εξακολουθεί να κρατά αποστάσεις από τον πατέρα της. Εν αντιθέσει, η σχέση της με τη μητέρα της, Doria, είναι άριστη.

Lindsay Lohan

@2023 Yorgos Karahalis, File/AP Images

Μία ταραγμένη σχέση για πολλά χρόνια είχαν η Lindsay Lohan και ο πατέρας της Michael. Το 2009 υπήρχαν φήμες ότι ήθελε να τη βάλει σε καθεστώς επιμέλειας ανάλογο με αυτό που είχε επιβάλει στην Britney Spears ο δικός της πατέρας. «Ο πατέρας μου είναι τρελός και δεν του αξίζει αυτός ο τίτλος, αφού δεν ήταν ποτέ στη ζωή μου παρά για να απειλεί εμένα και την οικογένειά μου. Θα έπρεπε να είναι εκεί που έπρεπε, αφού κακοποιεί λεκτικά και σωματικά ανθρώπους όλη μου τη ζωή- στη φυλακή», είχε γράψει στο Twitter τότε η Lindsay Lohan.

Η Lindsay Lohan έχει ισχυριστεί ότι ο πατέρας της κακοποιούσε σωματικά τη μητέρα της κι εκείνη ήταν μάρτυρας αυτής της κακοποίησης.

«Μεγάλωσα πολύ γρήγορα λόγω των καταστάσεων στις οποίες υποβλήθηκα εξαιτίας του πατέρα μου. Η μαμά μου προσπάθησε να με προστατεύσει από αυτό όσο γινόταν, αλλά εγώ επέλεγα να μπαίνω στη μέση όλη μου τη ζωή», είχε πει το 2010 στην εφημερίδα The Irish Examiner.

To 2018 οι δυο τους έμοιαζαν να έχουν αποκαταστήσει τη σχέση τους. «Νομίζω ότι στη ζωή οι γονείς έχουν τα δικά τους και τα παιδιά καμιά φορά βρίσκονται στη μέση. Πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να αφήσεις τους γονείς τους να κάνουν ό,τι κάνουν και να βρουν την άκρη τους μόνοι τους. Τώρα έχουμε όλοι μία καλή σχέση κι είναι ωραίο αυτό», έλεγε η ηθοποιός στην εκπομπή The Wendy Williams Show.

 

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Στην εκπομπή Πάμε Δανάη μίλησε πρόσφατα ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης για τη δύσκολη σχέση του με τον πατέρα του. Ο ίδιος είχε πει και παλιότερα ότι η απουσία του πατέρα του από τη ζωή του, δεν ένιωσε να τον έχει πληγώσει βαθιά, καθώς η μητέρα του αναπλήρωνε το κενό.

«Ευτύχησα να μην καταλάβω πως μεγάλωσα σε μία μονογονεϊκή οικογένεια και να μην έχω τα τραύματα που συνήθως αφήνουν αυτές οι ιστορίες. Είχα μία μητέρα η οποία ήταν βράχος, πατέρας και μάνα μαζί, με μεγάλωσε με πολύ κόπο, χωρίς ποτέ να με κρατήσει στα φουστάνια της. Στην πέμπτη γυμνάσιου με άφησε να κάνω κοπάνα/εκδρομή, στην έκτη γυμνάσιου μού νοίκιασε σπίτι για να μένω τα σαββατοκύριακα», είπε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

«Με τον πάτερα μου είχα κόψει σχέσεις. Όταν βρισκόμουν μαζί του, πιεζόμουν πολύ συναισθηματικά και από 11 ετών έπαψα να τον βλέπω. Η μητέρα μου είχε σταματήσει πολύ πιο πριν να έχει επαφές μαζί του. Εγώ τον ξαναείδα λίγα χρόνια πριν πεθάνει που πλέον ήταν διαφορετικός. Με στρέσαρε να βλέπω τον πάτερα μου, γιατί έβγαζε όλο το πρόβλημα με τη μάνα μου και εγώ δεν ήθελα να το υφίσταμαι αυτό το πράγμα», διευκρίνισε ο ηθοποιός.

Britney Spears

διάσημοι που είχαν δύσκολες σχέσεις με τους γονείς τους @2022 Jordan Strauss/Invision/AP, File/AP Images

H ιστορία της ταραγμένης σχέσης της Britney Spears με τον πατέρα της, έγινε γνωστή λεπτομερώς όταν η τραγουδίστρια της pop κατέθεσε στο δικαστήριο για να ζητήσει το τέλος του καθεστούς κηδεμονίας της.

Η σχέση της με τη μητέρα της και την αδερφή της, Jamie Lynn δεν ήταν και πολύ καλύτερη βέβαια.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Britney Spears είχε αναρτήσει ένα ηχητικό αρχείο διάρκειας 22 λεπτών στο οποίο είχε ισχυριστεί ότι οι γονείς της «έστησαν» την κηδεμονία της.

Ο πατέρας της, Jamie, ήταν ο κηδεμόνας της σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια των 13 ετών της κηδεμονίας της, σύμφωνα με την οποία εκείνος ήταν υπεύθυνος για όλες τις αποφάσεις της, οικονομικές, επαγγελματικές και προσωπικές.

Η Britney Spears εξήγησε ότι η αρχή της κηδεμονίας της ήταν ένα διάστημα μεγάλης σύγχυσης για εκείνη και ισχυρίστηκε ότι η κηδεμονία ήταν μία «προμελετημένη» κατάσταση.

«Μία γυναίκα είπε την ιδέα στον μπαμπά μου και η μαμά μου τον βοήθησε να το σχεδιάσει και να το κάνει πραγματικότητα», σημείωνε στο αρχείο, ενώ θυμόταν ότι τη νύχτα που ξεκίνησαν όλα, «ξαφνικά υπήρχαν 200 παπαράτσι έξω από το σπίτι μου και με τραβούσαν από τα παράθυρα του ασθενοφόρου όπου με κρατούσαν σε ένα φορείο».

«Βασικά ήταν όλα στημένα. Δεν υπήρχαν ναρκωτικά στον οργανισμό μου. Δεν υπήρχε αλκοόλ. Τίποτα. Ήταν σκέτη κακοποίηση. Κι ακόμα δεν έχω πει ούτε τα μισά», εξήγησε η Britney Spears στο ηχητικό μήνυμά της.

Μέμος Μπεγνής

διάσημοι που είχαν δύσκολες σχέσεις με τους γονείς τους Papadakis Press

Στο κυπριακό περιοδικό Down Town είχε μιλήσει ο Μέμος Μπεγνής για τη σχέση του με τον πατέρα του μετά το διαζύγιο των γονιών του, για την οποία τόνισε ότι δεν είναι καθόλου καλή.

«Δεν θέλω να μπω σε αυτό το θέμα και να μιλήσω ανοιχτά για τον πατέρα μου, απλά δεν έχω επαφή με αυτόν τον άνθρωπο. Και ούτε θέλω να έχω. Φυσικά δεν θέλω το κακό του, ούτε κρατάω μένος ή κακία. Θέλω να είναι καλά αυτός ο άνθρωπος, αλλά ως εκεί», είχε πει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Macaulay Culkin

@2022 Jordan Strauss/Invision/AP Images

Ο Macaulay Culkin ήταν ένα παιδί-θαύμα του κινηματογράφου. Ο πατέρας του, Kit, ήταν ο manager του και ήταν γνωστός σε όλο το Hollywood ως ένας επιθετικός άνθρωπος που ασκούσε bullying, όπως αναφέρει το Buzzfeed.

Όταν ο ηθοποιός ήταν 16 ετών, οι γονείς του πήραν διαζύγιο και ξεκίνησαν μία δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια των 7 παιδιών του και την περιουσία του Macaulay Culkin.

«Είχα εκατομμύρια κι εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα και η μαμά μου δεν μπορούσε να πληρώσει το νοίκι, γιατί ξόδευε όλα της τα χρήματα στους δικηγόρους. Θα μας έκαναν έξωση. Ο μόνος τρόπος να έχω πρόσβαση σε αυτά τα χρήματα ήταν να βγάλω το όνομα του πατέρα μου από τους δικαιούχους, αλλά δεν ήθελα να κάνω ακόμα πιο άσχημα τα πράγματα, οπότε έβγαλα τα ονόματα και των δύο», είχε πει ο Macaulay Culkin στο New York Magazine.

O Kit δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο την τελευταία μέρα της δίκης και ο Macaulay δεν έχει επικοινωνήσει ξανά μαζί του έκτοτε. Το 2016 ο Kit είπε στην Daily Mail: «Δεν τον θεωρώ πλέον γιο μου».

Γρηγόρης Βαλτινός

Στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ είχε μιλήσει ο Γρηγόρης Βαλτινός για την απουσία του πατρικού προτύπου από τη ζωή του. Ο ίδιος είχε αναφερθεί και στην κακή του σχέση με τον πατριό του, αλλά και στην ωραία σχέση του με τη μητέρα του.

«Η μητέρα μου με μεγάλωσε μόνη της και με μεγάλωσε ωραία. Με μεγάλωσε χωρίς την παρουσία του πατέρα. Είχαν χωρίσει όταν ήμουν μικρός, ήμουν μόλις ενός έτους. Χωρίσανε παρότι ήταν σπάνιο εκείνη την εποχή. Ήταν αυτόνομη, δούλευε. Μετά από λίγο, έκανε μια άλλη σχέση. Μεγάλωσα με τον πατριό μου. Η μητέρα μου με στήριζε και με έκρυβε από τον πατριό μου, δεν του είπαμε καν ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Έδωσα στη Νομική στην οποία φρόντισα να μην περάσω, γιατί θα με ανάγκαζαν να σπουδάσω Νομική.

Όταν τέλειωσα το σχολείο έδωσα στο Εθνικό και στον Κουν. Στον πατριό μου λέγαμε ότι πήγα σε κάποια σχολή Τέχνης και με κοίταγε με απορία. Με ρώταγε τι θα κάνω και του έλεγα ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Η μάνα μου ένιωθε πολύ περήφανη που συνέβαλε σε αυτό το πράγμα. Η σχέση μου με τον πατριό μου ήταν από κακή έως αδιάφορη. Ήμουν ένα παιδί συνεσταλμένο, τρομαγμένο ίσως επειδή δεν είχαν την άνεση του να έχω ένα αντρικό πρότυπο που να μπορώ να του μιλήσω. Με μεγάλη δυσκολία τον φώναζα μπαμπά κι αυτό σπάνια, αλλά δε μου το ζήτησε και ποτέ», είπε ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Όσο για τον πατέρα του, εκείνον όπως είπε ο ηθοποιός, τον συγχώρεσε. «Τον συγχώρεσα απόλυτα γιατί η προηγούμενη γενιά από μας πέρασε πολλά, ήταν τρομαγμένα ζωάκια. Εμείς που υποτίθεται ότι είμαστε πιο ώριμοι, οφείλουμε να συγχωρέσουμε. Έτσι πιστεύω. Η ιστορία αυτή μου έκανε καλό γιατί εντόπισα κάποια πράγματα στη ζωή και είπα δεν θα τα κάνω», είχε πει χαρακτηριστικά.

Brooke Shields

διάσημοι που είχαν δύσκολες σχέσεις με τους γονείς τους @2022 Evan Agostini/Invision/AP Images

Ο άνθρωπος πίσω από την ηθοποιό που μάγευε το κοινό από την εφηβική της ηλικία ήταν η Teri Shields, η μητέρα και manager της. Δύο χρόνια αφού πέθανε η Teri, η Brooke Shields κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία There Was a Little Girl: The Real Story of My Mother and Me, όπου μίλησε για την δύσκολη σχέση τους. Μία σχέση αλληλεξάρτησης που ήταν μαζί για την ηθοποιό ευλογία και βάσανο.

Όσο και να την αγαπούσε και σύμφωνα με τη Brooke Shields η μητέρα της την αγαπούσε υπερβολικά, ταυτόχρονα την υποτιμούσε και την έκανε να νιώθει ανασφαλής. Ο αλκοολισμός της δεν έκανε τα πράγματα ευκολότερα.

Η Teri από τη μία ήταν υπερπροστατευτική με την κόρη της, αλλά από την άλλη εξαφανιζόταν στα bars. Στα 13 της η Brooke Shields είχε οργανώσει μία παρέμβαση για να την κάνει να κόψει το αλκοόλ, αλλά η νηφαλιότητα της μητέρας της δεν κράτησε πολύ.

Γράφοντας για τη μητέρα της, η Brooke Shields παραδέχτηκε ότι ένιωσε περισσότερο θλίψη και όχι κάθαρση, αλλά τουλάχιστον έβγαλε τη δική της εκδοχή της αληθινής τους ιστορίας από μέσα της.

Αγγελική Ηλιάδη

διάσημοι που είχαν δύσκολες σχέσεις με τους γονείς τους Papadakis Press

Για 8 χρόνια η Αγγελική Ηλιάδη δεν μιλούσε με τους γονείς της. Η ίδια είχε εξομολογηθεί στο People το πώς ξαναμίλησε τελικά με τους γονείς της.

«Μπορεί να συμβαίνουν διάφορα, αλλά με ένα μαγικό τρόπο, όταν αποφασίζεις να κλείσεις κάποια πράγματα, είναι σαν να μην έχει γίνει τίποτα. Νιώθω ευλογημένη τώρα πια που έχω δίπλα μου τους γονείς μου και τον αδελφό μου, γιατί η οικογένεια είναι οικογένεια, οι δικοί σου, το αίμα σου, και τη θέση αυτή δεν μπορεί να την πάρει κανένας στη ζωή σου», είχε πει η τραγουδιστρια.

 

Jennifer Aniston

διάσημοι που είχαν δύσκολες σχέσεις με τους γονείς τους @2022 Jordan Strauss/Invision/AP, File/AP Images

«Υπάρχουν ακόμα πράγματα που μου φαίνονται δύσκολα, αλλά είμαι ενήλικας. Δεν μπορώ πλέον να κατηγορώ τους γονείς μου», σημείωνε σε συνέντευξή της η Jennifer Aniston που είχε μια δύσκολη σχέση και με τη μητέρα της, Nancy Dow. Σταμάτησε να της μιλά για 15 χρόνια, από τότε που η μητέρα της εξέδωσε τα απομνημονεύματά της, όταν η κόρη της έγινε star.

Η Jennifer Aniston δεν είχε καλέσει την μητέρα της στον γάμο της με τον Brad Pitt το 2000, αλλά μέχρι το 2016 που εκείνη έφυγε από τη ζωή, είχαν αναθερμάνει τη σχέση τους.

Ο πατέρας της Jennifer Aniston, John, εγκατέλειψε τη Nancy Dow, τον Νοέμβριο του 1979 όταν η Jennifer ήταν 10 ετών. Είχαν μείνει 11 χρόνια παντρεμένοι. Η ηθοποιός είχε μιλήσει δημόσια για το τραύμα αυτό και είχε εξομολογηθεί ότι ο πατέρας της άφησε τη μητέρα της για κάποια άλλη γυναίκα.

«Είχα πάει σε ένα πάρτι γενεθλίων και όταν επέστρεψα η μητέρα μου μου είπε “Ο πατέρας σου δεν θα είναι εδώ γύρω για λίγο καιρό”. Δεν είπε ότι έφυγε για τα καλά. Δεν ξέρω αν το έχω απωθήσει όλο, αλλά το μόνο που θυμάμαι είναι να κάθομαι, να κλαίω και να μην καταλαβαίνω γιατί έφυγε. Δεν θυμάμαι τι άλλο έκανα αργότερα ή την επόμενη ημέρα. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο εκτός από το ότι ήταν παράξενο που ξαφνικά ο μπαμπάς μου δεν ήταν εκεί. Και παρέμεινε μακριά για καιρό, περίπου για έναν χρόνο», είχε πει η Jennifer Aniston. Μετά την επιστροφή του, η Jennifer Aniston τον έβλεπε τα σαββατοκύριακα.

Οι δυο τους είχαν αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις τους όταν ο πατέρας της Jennifer Aniston έφυγε από τη ζωή πριν από λίγο καιρό.