CELEBRITIES

Έλενα Ακρίτα: Η απάντηση στα σχόλια για την εμφάνισή της που πρέπει να αποστηθίσεις

Papadakis Press Δημήτρης Πελέκης

Για κάθε «προκαλείς», για κάθε «δεν είναι αυτό για την ηλικία σου», για κάθε «πού πας έτσι κυρά μου», για κάθε αυτόκλητο αστυνόμο της μόδας εκεί έξω, η Έλενα Ακρίτα έχει την απάντηση. Η δημοσιογράφος, συγγραφέας και βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., πέρασε το περασμένο σαββατοκύριακο στις Σπέτσες, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που εκπροσωπεί στην Βουλή. Η άφιξη της στο νησί του Αργοσαρωνικού σχολιάστηκε και τα σχόλια δεν ήταν μόνο πολιτικά…

Η Έλενα Ακρίτα σχολιάστηκε για τις ενδυματολογικές της επιλογές, όπως η ίδια εντόπισε στα social media. Μοιράστηκε, λοιπόν, ένα κακεντρεχές σχόλιο στο προφίλ της στο Facebook, μαζί με την απάντησή της.

Ο χρήστης των social media, του οποίου το όνομα δεν απέκρυψε η Έλενα Ακρίτα, τη χαρακτήρισε «σπάνια διασταύρωση Ζέβρας – Σκύλου Δαλματίας», σε post του σχολιάζοντας το print on print σύνολό της. Η Έλενα Ακρίτα, αποφάσισε να απαντήσει με τις μόνες λέξεις που χρειαζόταν το θέμα.

Η ανάρτησή της ξεκίνησε με έναν μίνι διάλογο με τον εαυτό της, του οποίου η κατάληξη είναι η απάντηση που δίνει η Έλενα Ακρίτα σε τέτοιου είδους σχόλια.

«- Ποιος το έγραψε αυτό το ξερατό;
– Ένας σεξιστής.
– Τότε δεν έχει καμία σημασία», ανέφερε.

Η Έλενα Ακρίτα συμπλήρωσε την τοποθέτησή της με κάτι που πρέπει να αποστηθίσεις για να απαντάς σε κάθε ανάλογο σχόλιο που μπορεί να δεχτείς στον δρόμο, απλά και μόνο επειδή είσαι γυναίκα και φοράς αυτά που θες κι όχι αυτά που ικανοποιούν το βλέμμα όλων των υπόλοιπων, που αυτοχαρακτηρίζονται μάλλον «αυθεντίες» της μόδας.

«Παρεμπιπτόντως ας πει κάποιος σε αυτόν και στους – ίδιου φυράματος – σχολιαστές του, ότι εμείς οι γυναίκες θα φοράμε ό,τι μα ό,τι θέλουμε. Γιατί μπορούμε, γιατί γουστάρουμε, γιατί μάς κάνει κέφι», έγραψε η Έλενα Ακρίτα. Κι είναι αρκετό.

Όχι ότι χρειάζονταν έρευνες για να το καταλάβεις, αλλά αυτές έχουν δείξει ότι οι γυναίκες υπόκεινται πολύ συχνότερα από τους άντρες σε έναν εξονυχιστικό έλεγχο από τα μάτια των media και του κοινού για το πώς είναι, πώς δείχνουν και τι φοράνε. Τα ρούχα των γυναικών πολιτικών δε, είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Σκέψου για παράδειγμα τις ορκωμοσίες των πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Πόσο συχνά σχολιάζονται οι άντρες πολιτικοί για όσα φοράνε και πόσο οι γυναίκες;

Οι γυναίκες πολιτικοί βλέπουν την αξία τους και τις ικανότητές τους να παραβλέπονται ή να συγχέονται με τις ενδυματολογικές τους επιλογές. Κι απέναντι σε κάθε τέτοια περίπτωση, η απάντηση της Έλενας Ακρίτα είναι η μόνη κατάλληλη.