CELEBRITIES

Η Έλενα Ακρίτα έκανε το πιο εύστοχο σχόλιο για το Poor Things, τον Λάνθιμο και τις αποψάρες μας

Papadakis Press Μιχάλης Αρχοντίδης

Η ταινία Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου έχει ξεκινήσει το κινηματογραφικό ταξίδι της παγκοσμίως. Η ταινία που είχε βραβευτεί με Χρυσό Λέοντα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, ξεκίνησε τη φετινή Awards Season κερδίζοντας τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία Κωμωδία ή Μιούζικαλ. Ενώ, λοιπόν, η ταινία τιμάται με τον πιο προφανή τρόπο στο εξωτερικό, στο εσωτερικό ξεσπούν debates στα social media, άνθρωποι γράφουν τις απόψεις τους σε μακροσκελείς αναρτήσεις για να δηλώσουν αν το είδαν, αν δεν το είδαν, αν τους άρεσε ή όχι. Η Έλενα Ακρίτα μέσα σε 15 λέξεις σχολίασε με τον καλύτερο τρόπο όχι την ταινία, αλλά το «φαινόμενο»: «Είδα Λάνθιμο και αφήστε με, θα τα πω. Μη με κρατάτε, θα μιλήσω».

Η Έλενα Ακρίτα ετοιμάζεται να δει την ταινία Poor Things και καθώς ετοιμάζεται γι’ αυτό είπε να γράψει 15 λέξεις για να σχολιάσει όσους παθιάζονται με τις κριτικές που μοιράζονται στα social media. «Αυτή την εβδομάδα θα δω Poor Things. Με κομμένη ανάσα περιμένει ο Λάνθιμος την αποψάρα μου», έγραψε η Έλενα Ακρίτα στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook.

Με χιούμορ συνέχισε παρακάτω στα σχόλια: «Από το πρωί μου έχει αφήσει 7 αναπάντητες εντάξει και λίγη αξιοπρέπεια Γιώργο», «Θα τον πιάσω ιδιαιτέρως και θα του πω Γιώργο δεν μας τα λες καλά».

Η Έλενα Ακρίτα ξέρει ότι στην πραγματικότητα ο Γιώργος Λάνθιμος δεν κρέμεται από τα δικά μας χείλια και τα δικά μας πληκτρολόγια. Ίσως αν κρέμεται από τα χείλια κάποιου αυτά να είναι του ανθρώπου που κάθε φορά θα ανακοινώνει τα βραβεία για τα οποία είναι υποψήφια η ταινία του, Poor Things.

«Θέλω απλά να μιλήσω στον Bruce Springsteen και να του πω: “Έχουμε ίδια μέρα γενέθλια, 23 Σεπτέμβρη. Ήταν ο ήρωάς μου μεγαλώνοντας”. Ευχαριστώ όλους όσοι δούλεψαν στην ταινία και τους υπέροχους ηθοποιούς, τον Bruce Springsteen που με έκανε να μεγαλώσω με τον τρόπο που μεγάλωσα και την Emma γιατί ξέρετε, είναι η καλύτερη», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λάνθιμος από τη σκηνή των Χρυσών Σφαιρών τα ξημερώματα της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου.

Όπως το περιμέναμε, δηλαδή. Πόσο μεγάλη έκπληξη θα ήταν ο Γιώργος Λάνθιμος να ευχαριστούσε τον Κώστα από τα Κάτω Πετράλωνα για την εποικοδομητική αρνητική κριτική του ή την Δήμητρα από Ζωγράφου για το σεντόνι που έγραψε στο Facebook. Η Έλενα Ακρίτα τα είπε όλα σε 15 λέξεις για το φαινόμενο που μας συμβαίνει κάθε τρεις και λίγο, ανεξάρτητα από την αφορμή που θα δοθεί. Πρέπει να λέμε τις απόψεις μας για τα πάντα, από τη Λένα Κιτσοπούλου στην Επίδαυρο, μέχρι τον Λάνθιμο και το Poor Things, ακόμα και για τον γάμο και τη τεκνοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Μιλάμε χωρίς σταματημό κι ειδικά όταν το θέμα μας είναι Έλληνες καλλιτέχνες που όντως αναγνωρίζονται στο εξωτερικό και το έργο τους, εκεί πια «πέφτουμε με τα μούτρα», όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση,

Ανασαίνουμε άρα πρέπει να έχουμε κι άποψη για όλα. Αν δεν έχουμε άποψη για τον Λάνθιμο, είδαμε δεν είδαμε την ταινία (γιατί ναι υπάρχουν κι αυτοί που εκφράζουν δημόσια τις προκαταβολικές απόψεις τους), αν δεν έχουμε άποψη για τα πάντα, μάλλον δυσκολευόμαστε να έχουμε ταυτότητα, να νιώθουμε την ύπαρξή μας την ίδια. Και φυσικά τη λέμε νομίζοντας ότι θα αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας.

Μας έχω νέα. Τον Γιώργο Λάνθιμο μάλλον περισσότερο τον ένοιαζε να του πει «γεια» ο Bruce Springsteen παρά το αν θα εκθειάσουμε ή θα καταδικάσουμε την ταινία του. Η Έλενα Ακρίτα το ήξερε ήδη. Και προσπάθησε να μας το πει σε 15 λέξεις.