CELEBRITIES

Γιορτή της Mητέρας: Διάσημες γυναίκες που απέκτησαν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας

Η Sarah Jessica Parker. Invision/AP Charles Sykes

Τη σημερινή ημέρα της μητέρας δεν ξεχνάμε τις γυναίκες που μπορεί να μην βιώσαν οι ίδιες την εγκυμοσύνη τους, αλλά κατάφεραν να γίνουν μητέρες με τη μέθοδο της παρένθετης μητρότητας. Αν και δεν υπάρχουν πολλές έρευνες και στατιστικά στοιχεία ακόμα για την παρένθετη μητρότητα, εκτιμάται ότι στην Βρετανία τουλάχιστον ο αριθμός των παιδιών που γεννιούνται μέσω παρένθετης μητέρας έχει τριπλασιαστεί στο διάστημα 2011 – 2018. Παράλληλα στον κόσμο του Hollywood όπου τα ταμπού δείχνουν να κάμπτονται ευκολότερα πολλές είναι οι διάσημες γυναίκες που έχουν μιλήσει για την δικό τους βίωμα, όταν αποφάσισαν να αποκτήσουν παιδί με βοήθεια από μία παρένθετη μητέρα. Εσύ τις θυμάσαι;

Kim Kardashian

To 2019 η Kim Kardashian κατέφυγε σε μία παρένθετη μητέρα για να αποκτήσει ένα ακόμα παιδί, το τέταρτό της με τον Kanye West. Η Kim Kardashian ακολούθησε το παράδειγμα άλλων γυναικών που απέκτησαν παιδί με αυτό τον τρόπο. Και είναι σίγουρα ενθαρρυντικό που όλο και περισσότερες γυναίκες μιλούν ανοιχτά γι’ αυτή τη διαδικασία, μεταφέρουν την εμπειρία τους και δίνουν θάρρος σε όποια γυναίκα εκεί έξω θέλει να το τολμήσει.

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Kim Kardashian απέκτησε παιδί μέσω παρένθετης. Η κόρη της, Chicago West, ήρθε στη ζωή τον Ιανουάριο του 2018 και η reality tv star έχει πει σε συνέντευξή της: «Ο έλεγχος είναι δύσκολος στην αρχή. Αν αφεθείς, είναι η καλύτερη εμπειρία. Θα πρότεινα την απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας στον οποιονδήποτε». Ο Psalm ήρθε στον κόσμο τον Μάιο του 2019 με την ίδια μέθοδο.

Nicole Kidman

διάσημες Invision/AP / Evan Agostini

 

«Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει επαρκώς την απίστευτη ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για όλους όσοι μας στήριξαν σε αυτή τη διαδικασία. Kαι ιδιαίτερα τη γυναίκα που κυοφόρησε για εμάς» ανέφερε σε ανακοίνωση της μαζί με τον σύζυγό της Keith Urban η Nicole Kindman.

H ηθοποιός κατέφυγε σε παρένθετη μητέρα για να υποδεχτεί στον κόσμο την κόρη της, Faith, τον Δεκέμβριο του 2010.

Sarah Jessica Parker

Photo by Charles Sykes/Invision/AP

Από τις πρώτες γυναίκες που ανακοίνωσαν ότι θα γίνουν μητέρες μέσω παρένθετης, ήταν η Sarah Jessica Parker. Πρωτοπόρα σε όλα η ηθοποιός απέκτησε το 2009 τις δίδυμες Tabitha και Marion με αυτόν τον τρόπο.

Tyra Banks

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Τον Ιανουάριο του 2016 ήρθε στον κόσμο το «αγοράκι θαύμα» York Banks Asia, ο γιος της Tyra Banks. «Έχεις τα δάχτυλά μου και τα μεγάλα μάτια μου και το στόμα και το σαγόνι του μπαμπά του, Erik. Κι όπως λέμε ευχαριστώ στη γυναίκα – άγγελο που κυοφόρησε το αγόρι θαύμα μας για εμάς, προσευχόμαστε για όλους όσοι αγωνίζονται να φτάσουν σε αυτό το χαρμόσυνο σημείο. York Banks Asia καλώς ήρθες στον κόσμο» έγραψε στο Instagram το μοντέλο και παρουσιάστρια.

Lucy Liu

Photo by Scott Roth/Invision/AP

Τον Αύγουστο του 2015 ο διάσημος «Άγγελος του Τσάρλι» αποκάλυψε στο Instagram ότι ένας νέος άνδρας είχε μπει στη ζωή της, ο γιος της Rockwell Lloyd Liu. Ο μικρός γεννήθηκε μέσω παρένθετης μητέρας όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος Τύπου της ηθοποιού στο US Weekly.

Ellen Pompeo

Photo by Chris Pizzello/Invision/AP

Το δεύτερο παιδί της μετά την κόρη της, Stella, απέκτησε μέσω παρένθετης μητέρας η Μέρεντιθ Γκρέι του Grey’s Anatomy, κατά κόσμον Ellen Pompeo. Η ίδια είπε στην εκπομπή του Jimmy Kimmel το 2008, λίγο μετά την απόκτηση της κόρης της Sienna May Ivery τα πάντα για την εμπειρία της.

«Είμαι για πάντα ευγνώμων και νιώθω πολύ ευλογημένη από αυτήν- που θα παραμείνει ανώνυμη. Ήμουν εκεί όταν την γονιμοποίησαν και κρατούσαμε η μία το χέρι της άλλης. Κοίταξα το μικροσκόπιο και είδα το έμβρυο. Είδα το μωρό που μετά έβαλαν σε ένα πράγμα και μέσα της. Και κρατιόμαστε από το χέρι και προσευχόμαστε και μιλούσαμε στον Θεό και τον ρωτούσαμε αν είναι η μοίρα της να γεννηθεί. Και είπα ότι θα προσπαθήσει να μας βοηθήσει και τώρα έχουμε αυτό το υπέροχο κοριτσάκι» περιέγραψε.

Η ίδια απέκτησε λίγα χρόνια μετά κι έναν γιο τον Eli χωρίς να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο ήρθε στον κόσμο.

Angela Bassett

παρένθετη μητέρα Invision/AP / Richard Shotwell

Η ηθοποιός του American Horror Story προσπαθούσε επί 7 χρόνια να αποκτήσει παιδί ακολουθώντας τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Έμαθε για την ύπαρξη της παρένθετης μητρότητας από μία φίλη της και τελικά απέκτησε δίδυμα αγόρια με αυτή τη μέθοδο. «Καθόμασταν εκεί, κρατούσαμε ο ένας τον άλλο συνειδητοποιώντας ότι αυτή ήταν η στιγμή για την οποία προσπαθούσαμε και προσευχόμασταν»,είχε πει στην Oprah Winfrey για τη γέννηση των γιων της.

Elizabeth Banks

παρένθετη μητέρα Invision/AP / Evan Agostini

Η ηθοποιός δεν ήταν δυνατό να κυοφορήσει λόγω προβλημάτων γονιμότητας. Η ίδια και ο σύζυγός της, Max Handelman, χρειάστηκαν τη βοήθεια μιας παρένθετης μητέρας για να αποκτήσουν τα παιδιά τους Felix και Magnus. «Σίγουρα πιστεύω ότι ακόμα με κατακρίνουν γι’ αυτό και ότι οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τις επιλογές μου, αλλά δεν νιώθω ότι χρωστάω σε κανέναν καμία εξήγηση», έχει πει στο περιοδικό Porter. Και συμφωνούμε με την κάθε της λέξη.