CELEBRITIES

Αντίνοος Αλμπάνης: Το φιλί στον Θεοχάρη Ιωαννίδη και το χειροκρότημα στο Twitter

Γιώργος Κουκούλης/Papadakis Press

Τα πράγματα αλλάζουν όχι μόνο στην τηλεόραση, αλλά και γύρω μας. Οι άνθρωποι λένε πλέον ελεύθερα τη γνώμη τους, ανοιχτά, δεν νοιάζονται για το τι θα πει ο κόσμος, ξεχωρίζουν εκείνους με τους οποίους θέλουν να τα έχουν καλά και οι άλλοι δεν τους αφορούν. Ζούμε την εποχή που ο στίχος Σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε, μοιάζει επιτέλους να βρίσκει την εφαρμογή του. Και μην νομίζεις ότι νιώθει κανείς πως κάνει επανάσταση. Απλά όλο και περισσότεροι είναι ο αυθεντικός εαυτός τους με τις δικές τους ιδέες, όπως ακριβώς ήταν και ο Αντίνοος Αλμπάνης στην εμφάνισή του στην εκπομπή Night Out του Mega.

Αφορμή για μία κίνηση που άλλοτε τα συντηρητικά στρώματα της κοινωνίας θα αντιμετώπιζαν όπως η Ελένη Λουκά την παράσταση Jesus Christ Superstar, ήταν η συζήτηση που είχε ο Αντίνοος Αλμπάνης με τον παρουσιαστή, Θεοχάρη Ιωαννίδη, για όλα όσα λέει ελεύθερα και ανοιχτά ο πρώτος. Από τις απόψεις του για τους άντρες και την ανάγκη τους να έρθουν σε επαφή με τη θηλυκή τους πλευρά, το #MeToo, ως την προσωπική του περιπέτεια υγείας, ο Αντίνοος Αλμπάνης δεν αυτολογοκρίνεται. Μίλησε γι’ αυτό κι επισφράγισε όσα είπε με ένα φιλί στον παρουσιαστή.

«Δεν λέω κάτι που είναι εξτρεμιστικό, λέω αυτό που μου φαίνεται φυσιολογικό κι ανθρώπινο. Δεν έχω ατζέντα κι ούτε είμαι στη δουλειά για να ικανοποιώ τις σκέψεις, τις ανάγκες και τις επιθυμίες των άλλων. Είμαι εδώ για να επαληθεύω μόνο την προσωπική μου ανάγκη να υπάρχω σε αυτήν τη δουλειά, κάνοντας με ένα συγκεκριμένο τρόπο που ξέρω. Βλέπεις το Maestro; Είδες αυτήν τη φανταστική ερωτική σκηνή με τα δύο αγόρια; Πειράζει; Τον σκηνοθέτη; Γιατί έχεις καλύτερο φως», είπε ο Αντίνοος Αλμπάνης και κατευθύνθηκε προς τον Θεοχάρη Ιωαννίδη.

«Δεν θα ήταν ωραίο αύριο να γεμίσουν τα social media με φιλιά;», είπε και τον φίλησε. Ο Θεοχάρης Ιωαννίδης χαμογελαστός σχολίασε: «Φιλάς ωραία». Η απόκριση του Αντίνοου Αλμπάνη ήταν απροσδόκητη όσο και το φιλί του. «Μου το έχει πει ο Στάνκογλου στο “Τανγκό των Χριστουγέννων”. Εκεί φιλιόμασταν. Ελάτε παιδιά είναι ωραία τα φιλιά», είπε ο ηθοποιός.

Το Twitter υποκλίθηκε στον Αντίνοο Αλμπάνη για τα «φυσιολογικά κι ανθρώπινα» που λέει και για το φιλί που έδωσε στον Θεοχάρη Ιωαννίδη, σπάζοντας ένα φράγμα, καθώς η μυθοπλασία είναι πάντα μυθοπλασία, ενώ μία συνέντευξη είναι μία αληθινή συνθήκη ανάμεσα σε δύο προσωπικότητες που απενοχοποίησαν στα μάτια μας κάτι που ποτέ δεν έπρεπε να φέρει καμία ενοχή: τα φιλιά.

Η μόνη μου ένσταση, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται αυτό, είναι το κομμάτι της συναίνεσης. Θέλω να πιστεύω ότι ο Αντίνοος Αλμπάνης και ο Θεοχάρης Ιωαννίδης ακόμα και αν φάνηκε αυθόρμητο όλο αυτό στην μαγνητοσκοπημένη εκπομπή Night Out, κάπως θα είχαν συνεννοηθεί γι’ αυτό το φιλί, ώστε να μην έρθει κανείς σε άβολη θέση. Εξέφρασα την ένστασή μου και προχωρώ στα επόμενα σημαντικά που είπε ο Αντίνοος Αλμπάνης.

Με αφορμή μία φράση του για τους άντρες που πρέπει να συμφιλιωθούν με τη θηλυκή τους πλευρά ο Αντίνοος Αλμπάνης εξήγησε περαιτέρω τη σκέψη του εκείνη. «Εννοούσα ότι οι άντρες έχουμε εκπαιδευθεί να κρύβουμε τις ευαισθησίες μας. Κάποιος μας έχει πει ότι δεν πρέπει να κλαίμε, ότι πρέπει να είμαστε πολύ σκληροί, πάρα πολύ δυνατοί, πρέπει να αντέχουμε τα πάντα, πρέπει να στεκόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο απέναντι στους συντρόφους μας και την κοινωνία μας. Ένας σκασμός με πρέπει που δεν αντικατοπτρίζουν αυτό που είναι η ψυχή μας», είπε αρχικά ο Αντίνοος Αλμπάνης.

«Οι γυναίκες έχουν αυτή τη μαγεία να μην έχουν ενοχές με αυτά τα συναισθήματα, να μην χρειάζεται να τα κρύβουν, ίσα ίσα να τα προβάλλουν και να τα χρησιμοποιούν υπέρ τους. Το να μιμηθούμε λίγο τη γυναικεία ψυχοσύνθεση μόνο καλό θα μας κάνει. Γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι, είμαστε πολύ τρωτοί. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με την ψυχή μας. Οι γυναίκες είναι ότι πιο αξιοθαύμαστο έχει βγάλει η φύση. Οφείλουμε να τις θαυμάζουμε και να στεκόμαστε απέναντί τους με δέος, όχι μόνο για το γεγονός ότι μπορούν να δίνουν το υπέροχο δώρο της ζωής, αλλά γιατί είναι πάρα πολύ δυνατές», είπε ο Αντίνοος Αλμπάνης.

Ο ηθοποιός εκτός από τον ρόλο του Μιχάλη στο Maestro όπου τον απολαύσαμε τηλεοπτικά, επιστρέφει στο θέατρο Αυλαία, μέσα από την παράσταση Κάποιος να με προσέχει σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου.