CELEBRITIES

Ο Σταύρος Σβήγκος κι άλλοι 4 διάσημοι Έλληνες που αγκάλιασαν τη θηλυκή τους πλευρά

instagram.com/stavros_svigkos/

Ο Carl Gustav Yung, ήταν εκείνος που είχε μιλήσει για τους όρους Anima και Animus, που εκφράζουν τις αρσενικές και θηλυκές ενέργειες που ενυπάρχουν σε όλα τα ανθρώπινα όντα. Για εκείνον, οι θηλυκές ενέργειες έχουν ίση σημασία για τους άντρες και τις γυναίκες και δεν περιορίζονται στο φύλο. Σύμφωνα με τον Yung, για να υπάρξει ανθρώπινη εξέλιξη, είναι απαραίτητο το άτομο να αναπτύξει όλες τις πτυχές της ψυχής του, θηλυκές και αρσενικές, ανεξαρτήτα από το φύλο του. Συμπέρασμα; Ο Σταύρος Σβήγκος και οι υπόλοιποι διάσημοι Έλληνες που θα δεις σε αυτό το θέμα, οι οποίοι έχουν παραδεχτεί ότι έχουν αγκαλιάσει τη θηλυκή τους πλευρά, είναι από εξελικτική σκοπιά, σε πολύ καλό δρόμο.

Ο Σταύρος Σβήγκος μίλησε στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε μία φωτογραφία την οποία είχε τραβήξει η πρώην σύντροφός του και μητέρα του παιδιού του, Ελένη Αϊβαλή. Σύμφωνα με όσα είπε ο Σταύρος Σβήγκος, η φωτογραφία αυτή ήταν που τον έκανε να συμφιλιωθεί με τη γυναικεία του φύση και να αγκαλιάσει, όπως και οι υπόλοιποι διάσημοι Έλληνες που θα δεις παρακάτω, τη θηλυκή του πλευρά.

«Εδώ είναι όταν συμφιλιώθηκα με τη γυναικεία μου φύση, την αποδέχτηκα, είπα “Ναι έχω και αυτή την πλευρά μου μέσα”, όσο αρσενικά και να είμαστε, έχουμε θηλυκή φύση μέσα μας και πρέπει να την αγαπάμε», είπε ο Σταύρος Σβήγκος.

«Αυτή η φωτογραφία είναι από το Ναύπλιο, την έβγαλε η Ελένη η πρώην σύντροφός μου και μητέρα του παιδιού μας. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η φωτογραφία, πάρα πολύ. Παιδιά, δεν χρειάζονται τα ταμπού στη ζωή. Μπορεί να κάνει ο καθένας ότι γουστάρει και να μην ενοχλεί τους άλλους, αν κάποιος ενοχλείται, μάλλον αυτός έχει το πρόβλημα», πρόσθεσε ο ηθοποιός.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής, Φώτης Σεργουλόπουλος σχολίασε το θέμα στη συνέχεια κι έβαλε σε λόγια όλα όσα αισθανόμαστε κι εμείς, ακούγοντας την εξομολόγηση του Σταύρου Σβήγκου. «Αισθάνομαι ότι αυτή η δήλωσή του είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή τη στιγμή που όλες οι γυναίκες στον κόσμο όλο βρίσκονται στο μέτωπο», σημείωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Ένας άνδρας που αγαπάει τις γυναίκες να λέει “ανακαλύπτω τη γυναικεία μου πλευρά, συμφιλιώνομαι με αυτή”, αυτό για μέσα σημαίνει ότι αγαπάω τις γυναίκες, βρίσκομαι κοντά τους και δεν τις έχω απέναντι. Και ξεχνάω το “φοράω παντελόνια”, “είμαι άνδρας παλαιάς κοπής”. Να χαίρεσαι τη γυναικεία σου πλευρά και εύχομαι όλοι να την ανακαλύψουμε κάποια στιγμή», σημείωσε ο παρουσιαστής.

Σε αυτό το πνεύμα, λοιπόν, θυμόμαστε ποιοι ακόμα διάσημοι Έλληνες έχουν μιλήσει για τη θηλυκή πλευρά τους, την οποία αναγνώρισαν, αποδέχτηκαν, συμφιλιώθηκαν με αυτή και την αγκάλιασαν. Και ακόμα καλύτερα, το είπαν.

Διάσημοι Έλληνες που αγκάλιασαν τη θηλυκή τους πλευρά

Κωστής Μαραβέγιας

Αναπολώντας τη μεγάλη επιτυχία του, Ρίτα, σε συνέντευξή του στο Βήμαgazino, είχε παραδεχτεί ο τραγουδοποιός ότι έχει συμφιλιωθεί με τη θηλυκή του πλευρά.

«Η “Ρίτα” ουσιαστικά είναι η νιότη μου. Όλο αυτό που συνέβαινε στο ξεκίνημα μου το βλέπω πλέον με νοσταλγία και με πολύ ανθρώπινη διάθεση. Ήταν ωραία εκείνα τα χρόνια. Έδωσα στη νεανική μου ηλικία αυτό το όνομα, γιατί πιστεύω και στη θηλυκή πλευρά μου, την πιο ευαίσθητη, πιο ευάλωτη και πιο ρομαντική», είχε πει χαρακτηριστικά ο Κωστής Μαραβέγιας.

Αντώνης Καφετζόπουλος

Δημοσιογράφος της εκπομπής Happy Day, του Alpha, είχε ρωτήσει τον Αντώνη Καφετζόπουλο αν ως άντρας ένιωσε ποτέ ότι πρέπει να έχει «παραπάνω λόγο στις γυναίκες». Ο Αντώνης Καφετζόπουλος είχε δώσει μία απροσδόκητη, για το 2016 τουλάχιστον, απάντηση.

«Δεν είμαι η τυπική περίπτωση του άντρα, έχω πολύ ανεπτυγμένη τη θηλυκή μου πλευρά. Το να βάζεις τον εαυτό σου να σκέφτεται όπως μια γυναίκα, είναι πολύ χρήσιμο. Αυτό προσπαθώ να κάνω. Νομίζω ότι το έχω καταφέρει γιατί μου έχει γίνει συνήθεια πια. Δεν το σκέφτομαι, γίνεται μόνο του», είχε πει ο ηθοποιός.

Στέλιος Μάινας

Στην εκπομπή Αυτός και ο άλλος, της ΕΡΤ είχε μιλήσει για την ανάγκη όλοι οι άντρες να συμφιλιωθούν με τη θηλυκή τους πλευρά. Όλα όσα είπε ο ηθοποιός, είναι μία ωδή στη θηλυκότητα. Αφορμή ήταν μία ερώτηση για τον γάμο του με την Κάτια Σπερελάκη, που μετρά τρεις και πλέον δεκαετίες. Ο Στέλιος Μάινας δεν κλήθηκε να αποκαλύψει το μυστικό του μακροχρόνιου γάμου του. Κλήθηκε να σχολιάσει αν το γεγονός ότι μεγάλωσε μόνο με τη μητέρα του για πολλά χρόνια, καθώς ο πατέρας του ήταν ναυτικός, τον βοήθησε να γίνει γνώστης της γυναικείας ψυχολογίας.

«Αυτό είναι γεγονός. Επειδή μεγάλωσα με τη μαμά μου για πολλά χρόνια είμαι γνώστης της γυναικείας ψυχολογίας» σημείωσε γελώντας ο Στέλιος Μάινας. Στη συνέχεια, ο Θοδωρής Βαμβακάρης σημείωσε ότι αυτό ίσως είναι το κλειδί στις σχέσεις, να γνωρίζεις πώς σκέφτεται ο άλλος. Ο Στέλιος Μάινας είχε μια μοναδική προσέγγιση σε αυτό και την ανάπτυξε δεόντως.

«Όλοι έχουμε μια θηλυκή πλευρά. Αν δεν συμφιλιωθείς με τη θηλυκή σου πλευρά και δεν καταλάβεις τι ακριβώς είναι, τότε δεν προχωράς. Εγώ αγαπάω ακριβώς και τη δική μου θηλυκή πλευρά, αλλά και την πλευρά των γυναικών που βλέπω ότι είναι πιο ολοκληρωμένες ως ανθρώπινα πλάσματα σε σύγκριση με εμάς, πιο συγκροτημένες και κυρίως, πιο ανοιχτές. Είμαστε πιο κλειστοί, πιο ντουβάρια εμείς οι άνδρες και πρέπει να καλλιεργήσουμε τη θηλυκή μας πλευρά»», έλεγε τότε ο Στέλιος Μάινας.

Θανάσης Ευθυμιάδης

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης όχι απλά έχει έρθει σε ισορροπία με τη θηλυκή του πλευρά, αλλά δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μπορείς κι εσύ να ισορροπήσεις με την αρσενική πλευρά σου. Μέσα από μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και με αφορμή τα 55α του γενέθλια ο ηθοποιός και παρουσιαστής της εκπομπής Ρίζες του Mega, έδειξε μία απλή πρακτική η οποία σύμφωνα με όσα είπε «βοηθά να ισορροπήσουν τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, οι δύο πλευράς, οι δύο ποιότητές μας, η αρσενική και η θηλυκή», όπως έγραψε ο ίδιος.

«Όλοι μας, άνδρες και γυναίκες, έχουμε μέσα μας και τις δύο πλευρές. Μας μεγαλώνουν όμως (τις περισσότερες φορές) – οικογένεια, σχολείο, κοινωνικά πρότυπα, πατριαρχία- ευνουχίζοντας την μία από τις δύο ποιότητες μας. “Οι άντρες είναι Έτσι”. “Οι γυναίκες είναι Έτσι”. Με το “Έτσι” τους όμως, χάνουμε την ισορροπία μέσα μας και έξω μας, σε αυτά που δίνουμε και σε αυτά που παίρνουμε στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις μας, στη χαρά και στη λύπη μας.

Με απλά βήματα ας συνειδητοποιήσουμε λοιπόν στην καθημερινότητά μας, ότι έχουμε δύο πλευρές και σιγά-σιγά ας γνωρίσουμε την πλευρά που για πολλά χρόνια είχαμε σε αχρηστία», είχε γράψει ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

Κι αν πιστεύεις ότι κάποιος άντρας γύρω σου πρέπει να διαβάσει αυτό το κείμενο και να δοκιμάσει την πρακτική του Θανάση Ευθυμιάδη, πράξε τα δέοντα.