CELEBRITIES

Ανθή Σαλαγκούδη: «Στην ΕΡΤ έζησα στιγμές παραλογισμού. Μου έκαναν bullying και καψόνια»

Papadakis Press

Η Ανθή Σαλαγκούδη μίλησε στο περιοδικό OK! και τον δημοσιογράφο Πάνο Τσουκαρά για την περίοδο της ΕΡΤ. Πέρασε δύσκολα για αυτό και τώρα που τα χρόνια πέρασαν μπορεί να γυρίζει πίσω και να μιλά για όσα έζησε.

Η Ανθή Σαλαγκούδη παραδέχθηκε πως «έζησε στιγμές παραλογισμού» και αποδίδει όλη αυτή την αρνητική συμπεριφορά στο γεγονός ότι είναι κόρη του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης, Γιώργου Σαλαγκούδη.

«Στην ΕΡΤ έζησα στιγμές παραλογισμού. Πράγματι, δεν μου μιλούσαν οι συνάδελφοι ή αν μου μιλούσαν μού έκαναν bullying και καψόνια. Ήταν μια συντεταγμένη κίνηση εναντίον μου, χωρίς να κάνω κάτι για να προκαλέσω.

Γίνονταν επειδή κουβαλούσα αυτό το όνομα, για το οποίο μάλιστα με στοχοποιούσαν. Υπήρχαν πολιτικά παιχνίδια από πίσω. Θέλω να διευκρινίσω όμως πως ο πατέρας μου είχε αποσυρθεί πολλά χρόνια πριν μπω εγώ στην ΕΡΤ. Δεν ήταν εν ενεργεία.

Ανθή Σαλαγκούδη: «Πριν ακόμα βγω στον αέρα, έλεγαν: ‘’Αυτή δεν μπορεί να μιλήσει’’»

Το δυστυχές σε όλη αυτή την ιστορία είναι πως αν ο πατέρας μου πραγματικά είχε τη δύναμη και την εξουσία που πίστευαν πολλοί, δεν θα μου έκαναν τίποτα από όσα μου έκαναν.

Στην πραγματικότητα, είχαν το περιθώριο για να μου συμπεριφέρονται τόσο άσχημα. Εγώ δεν είχα πουθενά να απευθυνθώ, δεν είχα πλάτες για να με στηρίξουν. Από την πλευρά μου ήμουν πολύ ήσυχη και κοίταζα απλά να κάνω τη δουλειά μου», ανέφερε αρχικά η Ανθή Σαλαγκούδη.

«Εκείνη την περίοδο είχα χάσει τον ύπνο μου. Το εννοώ. Δεν κοιμόμουν σχεδόν καθόλου. Για να καταλάβεις, από τα δοκιμαστικά που έκανα ακόμη, ενώ έχω σπουδές και μεταπτυχιακό πάνω στη δημοσιογραφία και είχα δουλέψει ήδη δέκα χρόνια ως ρεπόρτερ στη Θεσσαλονίκη, μου τα είχαν ακυρώσει όλα.

Πριν ακόμα βγω στον αέρα, έλεγαν: ‘’Αυτή δεν μπορεί να μιλήσει’’. Υπήρχαν δημοσιεύματα που κυκλοφορούσαν μέσα από τους συνδικαλιστές στην ΕΡΤ με τα οποία μου έκαναν πόλεμο», συμπλήρωσε η Ανθή Σαλαγκούδη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ανθή Σαλαγκούδη αναφέρεται στην εμπειρία που αποκόμισε από την παραμονή της στην ΕΡΤ.

«Μου έκαναν απίστευτο πόλεμο στην ΕΡΤ»

Καλεσμένη στο Καλύτερα Αργά της Αθηναΐδας Νέγκα η Ανθή Σαλαγκούδη είχε δηλώσει σχετικά: «Νομίζω ότι πιο πολύ με είχε “φάει” το όνομα. Για ‘μένα ήταν πιο δύσκολο γιατί το έφερα εγώ η ίδια βαρέως και νομίζω ότι από μένα ξεκινούσε. Ναι, σίγουρα μου έκαναν απίστευτο πόλεμο στην ΕΡΤ και είναι κάτι που θέλω να ξεχάσω.

Θα ξεκινήσω από την αρχή που έκανα δοκιμαστικά και μου άλλαζαν τη σκαλέτα την τελευταία στιγμή. Καλούσαν επάνω όλους στο κοντρόλ, από τον άνθρωπο που καθάριζε την ΕΡΤ μέχρι και τον πιο υψηλά ιστάμενο το 2012, μου άλλαζαν θέσεις και έβαζαν μέσα καλεσμένους να μου μιλάνε άσχημα για να δουν τις αντιδράσεις μου.

Ήταν λίγο σαν το φανταρικό. Ήταν καψόνια. Δεν ήταν ένα καψόνι, ήταν πολλά. Επίσης, μου άλλαξαν εκπομπές και ήταν πάρα πολύ δύσκολο χωρίς να έχω κάπου να απευθυνθώ γιατί δεν υπήρχε τότε διοίκηση.

Οπότε εκεί ήταν όλοι οι συνδικαλιστές στοχοποιώντας με για κάποιο λόγο για ένα πολιτικό παιχνίδι που βρέθηκα στη μέση και ποτέ δεν κατάλαβα».

Ο Κώστας Τσουρός επιβεβαιώνει

Ο Κώστας Τσουρός, που την ίδια περίοδο εργαζόταν επίσης στην ΕΡ, είχε επιβεβαιώσει την εχθρική αντιμετώπιση. «Τη θυμάμαι αυτή την περίοδο. Ήμουν στην ΕΡΤ όταν ήρθε η Ανθή Σαλαγκούδη να κάνει εκπομπή. Όντως ήταν έτσι τα πράγματα, όπως τα λέει η Ανθή. Υπήρχε ένα πολύ δυσμενές κλίμα τότε στην ΕΡΤ για την Ανθή.

Θεωρώ επειδή ο πατέρας της ήταν υπουργός τότε και θεωρήθηκε ότι ήρθε ξαφνικά να παρουσιάσει μια εκπομπή ως βύσμα, λες και ήταν το πρώτο βύσμα.

Σημασία δεν έχει πώς μπαίνεις, όλοι κάπως μπαίνουμε σε μια δουλειά. Θυμάμαι χαρακτηριστικά στους διαδρόμους της ΕΡΤ περνούσε η Ανθή και όλοι γύριζαν το κεφάλι από την άλλη και δεν της μίλαγε κανείς. Εγώ ήμουν από τους λίγους που μιλούσαν στην Ανθή».