CELEBRITIES

Αλέξης Γεωργούλης: «Ο μισθός του Ευρωβουλευτή δεν είναι 20.000 ευρώ αλλά 25.000»

instagram.com/alexis_georgoulis

Έντονη κριτική δέχεται το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Γεωργούλης για το γεγονός ότι παρόλο που είναι Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε την παρουσίαση του τηλεπαιχνιδιού “Joker” στο κανάλι Open. Ο Αλέξης Γεωργούλης που είχε δεχθεί παρόμοιες κριτικές πέρσι για τη συμμετοχή του στην κριτική επιτροπή του φιλανθρωπικού show μεταμορφώσεων, “Your Face Sounds Familiar”, αναφέρθηκε στην επιλογή του να μην σταματήσει να εργάζεται στην τηλεόραση παράλληλα με το αξίωμα που διατηρεί.

Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε στη διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του Μάκη Θεοδόση, «Μικροσκόπιο». Μεταξύ άλλων είπε ότι η βασική του ιδιότητα είναι αυτή του ηθοποιού και εξαιτίας αυτής του της ιδιότητας η αγάπη του κόσμου τον έφερε στη θέση του Ευρωβουλευτή.

«Είμαι ηθοποιός που νιώθω υποχρέωση να υπερασπιστώ όπως μπορώ τα δικαιώματα μιας κοινωνίας. Είναι αυτό που μού είχε πει κάποια στιγμή η μητέρα μου, ότι βγήκα στις Ευρωεκλογές επειδή ο κόσμος με αγαπάει. Και ότι πρέπει να ανταποδώσω την αγάπη που πήρα», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Γεωργούλης.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του να συνεχίζει παράλληλα να εργάζεται όχι μόνο στο ως ηθοποιός αλλά και να αναλάβει τον ρόλο του παρουσιαστή στην τηλεόραση, ο Αλέξης Γεωργούλης σημείωσε: «Αυτό είναι ουσιαστικά η αλλοίωση της ταυτότητάς μου, αν πω ότι τώρα που ο κόσμος με ψήφισε σαν Ευρωβουλευτή, θα πρέπει να ξεχάσω την υπόλοιπή μου ζωή. Δεν πηγαίνει πίσω το έργο μου ως Ευρωβουλευτής επειδή δουλεύω σαν ηθοποιός».

Ο ηθοποιός σημείωσε ότι όλο το ζήτημα αφορά στον ελεύθερο χρόνο του. «Αν κάποιος με κατηγορεί γιατί κάνω και αυτό είναι σαν να κατηγορεί κάποιον Ευρωβουλευτή επειδή έχει παιδιά που του απασχολούν χρόνο. Εγώ δεν έχω παιδιά, έχω ελεύθερο χρόνο, μπορώ να τον ξοδεύω όπου μου αρέσει».

Ο Αλέξης Γεωργούλης διευκρινίζει το ύψος του μισθού του

Στη συνέχεια διέψευσε τα δημοσιεύματα που θέλουν τον μισθό των Ευρωβουλευτών να φτάνει το ύψος των 20000 ευρώ. «Η πολιτική δεν είναι stars/ Δεν παίρνει περισσότερα λεφτά όποιος αναγνωρίζεται περισσότερο. Όλοι οι Ευρωβουλευτές παίρνουν τον ίδιο μισθό ανεξαρτήτως τη δουλειά που κάνουν. Αυτός ο μισθός δεν είναι 20.000 ευρώ. Αυτό ήταν στην προηγούμενη θητεία. Τώρα ο αριθμός αυτός είναι 25.000 ευρώ. Τα 25.000 αφορούν τα έξοδα του γραφείου που αν δεν γίνουν πρέπει να δοθούν πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Γεωργούλης.

Το ζήτημα σχολιάστηκε στο Πρωινό και οι τόνοι ανέβηκαν, τόσο για το ύφος του Αλέξη Γεωργούλη κατά την απάντηση για τον μισθό του, όσο και για το ύψος του μισθού που φτάνει το ετήσιο εισόδημα λίγων ανθρώπων στην Ελλάδα. Ωστόσο, όπως ανέφεραν στον «αέρα» της εκπομπής, από τον μισθό αυτό προκύπτουν και οι αμοιβές των συνεργατών του στο γραφείο του. Άλλο ζήτημα που προκάλεσε ένταση στη συζήτηση ήταν οι μετακινήσεις του Αλέξη Γεωργούλη και κατά πόσο αυτές επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους πολίτες, αλλά και η διαφορά μεταξύ της υποκριτικής και της παρουσίασης.