CELEBRITIES

Ο Αλέξης Γεωργούλης απάντησε για το YSFS και την Ευρωβουλή

Ανοίγεις το mail σου και τι να δεις; Mail από τις Βρυξέλλες, το κτίριο Altiero Spinelli, που πήρε το όνομά του από τον διάσημο Ιταλό πολιτικό. Λες, δεν μπορεί, αναγνωρίστηκε η αξία μου, με θέλουν εκεί να πάω να γίνω σύμβουλος στην Ευρωβουλή. Τι άλλο να με θέλουν; Αλλά μετά βλέπεις το θέμα του mail, παρατηρείς και τον αποστολέα. «Ανακοίνωση σχετικά με την συμμετοχή στο Your Face Sounds Familiar», το θέμα. Πίσω από τις λέξεις κρύβεται σίγουρα ο Αλέξης Γεωργούλης.

Με την υπογραφή του Ευρωβουλευτή και μέλους της επιτροπής πολιτισμού και παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ήρθαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις για τη συμμετοχή του Αλέξη Γεωργούλη στο φιλανθρωπικό show μεταμφιέσεων του ΑΝΤ1. Γιατί χρειάζονταν διευκρινίσεις θα σκέφτεσαι, και θα σου απαντήσω. Επειδή από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι ο Αλέξης Γεωργούλης θα βρίσκεται και φέτος στην κριτική επιτροπή της εκπομπής, υπήρξαν αντιδράσεις.

Οι αντιδράσεις αφορούσαν τον δεύτερο μισθό που θα λαμβάνει ο Αλέξης Γεωργούλης για τo YFSF, παράλληλα με τον μισθό του Ευρωβουλευτή. Τα σχόλια για τον «διπλοθεσίτη», Αλέξη Γεωργούλη έδιναν κι έπαιρναν κι εκείνος είπε να απαντήσει καταλλήλως.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Γεωργούλη

«Στα πολλά δημοσιεύματα και στα σχόλια για την συμμετοχή μου στην κριτική επιτροπή του Υour Face Sound Familiar (YFSF), υποχρεώνομαι εκ της θέσης μου να τοποθετηθώ.

Δεν υπάρχει θέμα καταρχήν ασυμβίβαστου από τον Kανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Για παράδειγμα, 530 από τους 751 Ευρωβουλευτές της παρούσης θητείας ασκούν παράλληλες δραστηριότητες. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα είναι και συνάδελφοι μου, δηλαδή ηθοποιοί.

Να υπενθυμίσω ότι ως ηθοποιός μπήκα στην Ευρωβουλή, ηθοποιός είναι το επάγγελμα μου, από το οποίο βιοπορίζομαι τόσα χρόνια και δεν ζω κατ’ επάγγελμα από το Δημόσιο. Άλλωστε είχα δηλώσει και προεκλογικά ότι δεν θα εγκαταλείψω το επάγγελμα μου. Στην Ευρωβουλή μπήκα με το όνειρο και την επιθυμία να προσφέρω μέσα από τη δική μου σχέση με την τέχνη και τον πολιτισμό· όσοι με ψήφισαν ήξεραν ποιος είμαι και τι δουλειά έκανα.

Γι’ αυτό με ψήφισαν. Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η εντολή του ελληνικού λαού. Ούτε ασφαλώς αμείβομαι διαφορετικά από όλους τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές και δεν εννοώ μόνο τους 530 που προανέφερα».

«Θα κρατήσω την υπόσχεσή μου παρά τον κανιβαλισμό»

Και συνεχίζει ο Αλέξης Γεωργούλης: «Nα υπενθυμίσω, κριτές του συγκεκριμένου αξιόλογου σόου -δοκιμασμένο και στο κοινό αλλά και στα πρότυπα παραγωγής- υπήρξαν και άλλοι πολλοί και αξιόλογοι του χώρου μου. Οι απαιτήσεις της συγκεκριμένης παραγωγής είναι τέσσερις με έξι ώρες την εβδομάδα. Λιγότερο από όσο θα χρειαστώ για να αποδελτιώσω και να απαντήσω στα δημοσιεύματα του τελευταίου 24ώρου.

Στο προσοδοφόρο, για μερικούς, πεδίο του αθέμιτου μιντιακού ανταγωνισμού που με μαθηματική ακρίβεια καταλήγει στον κανιβαλισμό μου έχει επιβληθεί μεγάλο μερίδιο. Σας διαβεβαιώνω και τώρα αλλά και μετά το πέρας του κανιβαλισμού θα κρατήσω την υπόσχεση που
έδωσα στον εαυτό μου και σε εσάς: Να μην μεταλλαχθώ φορώντας προσωπεία πολιτικής σοβαροφάνειας σαν αυτά που φορούν αυτοί που ευθύνονται για την οικονομική και ηθική χρεοκοπία της χώρας μας».

Τα παραπάνω υπογράφει ο Αλέξης Γεωργούλης ως Ευρωβουλευτής – Ηθοποιός.

Τον Μάιο του 2019, ο Αλέξης Γεωργούλης έλαβε 117.000 «σταυρούς» και μετακόμισε στις Βρυξέλλες. Επιστρέφει στην Ελλάδα συχνά και τώρα με τον YFSF, σίγουρα θα βρίσκεται εδώ κάθε εβδομάδα.

Όλες οι λεπτομέρειες για το Your Face Sounds Familiar

Στο Πρωινό του ΑΝΤ1 ανακοινώθηκε η σύσταση της κριτικής επιτροπής και οι ταλαντούχοι διαγωνιζόμενοι του νέου κύκλου του YFSF.

Οι παίκτες:
Λάμπης Λιβιεράτος
Γιώργος Χρανιώτης
Στέφανος Μουαγκιέ
Νικόλας Ραπτάκης
Ηλίας Μπογδάνος
Ευριδίκη
Μαρία Ανδρούτσου
Δανάη Λουκάκη
Τάνια Μπρεάζου
Κατερίνα Κουκουράκη

Η κριτική επιτροπή:
Αλέξης Γεωργούλης
Γιώργος Μαζωνάκης
Δημήτρης Σταρόβας
Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου παίρνει τη θέση της Μιμής Ντενίση, η οποία είναι και η μοναδική από την κριτική επιτροπή που αντικαθίσταται. Το πρώτο γύρισμα του YFSF θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και η προβολή του επεισοδίου θα γίνει την πρώτη Κυριακή του μήνα. Στην παρουσίαση φυσικά θα βρίσκεται και πάλι η Μαρία Μπεκατώρου.