CELEBRITIES

9 ηθοποιοί που έπαιξαν τους «κακούς» κι έκλεψαν την παράσταση

ⓒ 2023 Jordan Strauss/Associated Press/Invision

Μερικές φορές αυτό που αναδεικνύει μία ταινία και την κάνει από πολύ καλή, επική, είναι το ταλέντο του ηθοποιού που θα παίξει τον «κακό». Ηθοποιοί, γυναίκες και άνδρες, έχουν παίξει villains που μισήσαμε, φοβηθήκαμε, δεν θέλαμε να συναντήσουμε ποτέ στη ζωή μας, αλλά ταυτόχρονα μας έκαναν να τους αγαπήσουμε για τις ερμηνείες τους. Αυτοί είναι μερικοί μόνο θρυλικοί ηθοποιοί που έκλεψαν την παράσταση παίζοντας τους κακούς.

Οι ηθοποιοί που θα βρεις σε αυτή τη λίστα πήραν ένα σενάριο στα χέρια τους και κλήθηκαν να δώσουν σάρκα και οστά όχι στους αγαπητούς πρωταγωνιστές μίας ταινίας αλλά σε εκείνους που θα έβαζαν τον πρωταγωνιστή σε μπελάδες. Οι ερμηνείες τους ήταν τόσο καλές, που σχεδόν ξεχάσαμε τους καλούς της υπόθεσης. Αυτοί οι ηθοποιοί έκλεψαν την παράσταση παίζοντας τους «κακούς» και τους χειροκροτάμε ακόμα για τις ερμηνείες τους. Θα τους δεις παρακάτω μαζί με αγαπημένες ταινίες που ίσως θέλεις να ξαναδείς.

Ηθοποιοί που που έπαιξαν τους «κακούς» κι έκλεψαν την παράσταση: Jack Nicholson

Δύο είναι οι ρόλοι των κακών στους οποίους ειλικρινά έκλεψε την παράσταση ο Jack Nicholson. Η πραγματική εκκεντρικότητά του και η ζωντάνια του, μοιάζουν να γίνονται πάντα η βάση των «κακών» που υποδύεται, τους οποίους ενσαρκώνει με μοναδικό τρόπο.

Πρώτο παράδειγμα ο ρόλος του Joker. Ο Jack Nicholson δεν ήταν ο πρώτος Joker που εμφανίστηκε στην οθόνη, αλλά ήταν ο πρώτος που πραγματικά έκανε δικό του τον ρόλο του. Ο Jack Nicholson υποδύθηκε τον sociopath «κακό» του σύμπαντος του Batman, στην ομώνυμη ταινία του 1989 και κατάφερε να γίνει ο πρώτος που τον όρισε, παρόλο που αργότερα τόσο ο Joaquin Phoenix όσο και ο Heath Ledger βραβεύτηκαν με Όσκαρ για τις ερμηνείες τους στον ίδιο χαρακτήρα.

Ωστόσο, ο «κακός» με τον οποίο τρομοκράτησε το κοινό, δεν ήταν άλλος από τον Jack Torrance στην ταινία Η Λάμψη του 1980. Η αργή βύθιση του ήρωά του στον κόσμο της τρέλας που έφτιαξε το βιβλίο του Stephen King και η αμίμητη σκηνοθεσία του Stanley Kubrick ήταν ένα master – class στο πώς παίζει κανείς έναν villain στις ταινίες.

Leonardo DiCaprio

Δεν είχες συνηθίσει να τον βλέπεις να παίζει τον κακό μέχρι την ταινία του 2012, Django Unchained. Ο Leonardo DiCaprio καθήλωσε το κοινό παίζοντας τον ρατσιστή και βίαιο ιδιοκτήτη σκλάβων, Calvin Candie, στην ταινία του Quentin Tarantino.

Το αγγελικό πρόσωπο του Jack του Τιτανικού και του Romeo στην ταινία Romeo + Juliet, εξαφανίστηκε όταν ο Leonardo DiCaprio «μεταμορφώθηκε» στο σαδιστικό τέρας που άκουγε στο όνομα Calvin Candie. Έπαιξε τον ρόλο του τόσο καλά, που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί την ταινία χωρίς εκείνον. Η αφοσίωσή του στον ρόλο του ήταν τόσο μεγάλη που στο παραπάνω clip τον βλέπεις να κόβει το χέρι του στην πραγματικότητα και να μη βγαίνει δευτερόλεπτο «εκτός» σεναρίου.

Ηθοποιοί που έπαιξαν τους «κακούς» κι έκλεψαν την παράσταση: Sharon Stone

Η Catherine Trammel του Βασικού Ενστίκτου είναι ένας ρόλος που θα ακολουθεί πάντα τη Sharon Stone. Ακόμα κι αν μετά από χρόνια η Sharon Stone μίλησε γι’ αυτή την ταινία και την εξαπάτηση που υπέστη στη σκηνή με το iconic σταυροπόδι της με όχι και τόσο ζεστά λόγια, ο ρόλος της ως της «κακής» στην ταινία την καθιέρωσε και μας χάρισε μία σύγχρονη femme fatale που λατρεύει να χειραγωγεί τους ανθρώπους.

Robert De Niro

Σε κάθε ταινία που παίζει, ειδικά όταν υποδύεται έναν «κακό» ο Robert De Niro παραδίδει ερμηνείες για χειροκρότημα. Ένας από τους πιο τρομακτικούς ρόλους του όμως είναι ο Max Cady της ταινίας του 1991 Cape Fear.

Στην ταινία, ο De Niro υποδύεται έναν καταδικασμένο βιαστή που θέλει να πάρει εκδίκηση από τον δικηγόρο του, Nick Nolte ο οποίος αηδιασμένος από τα εγκλήματα του Max Cady τα θαλασσώνει στην υπεράσπισή του.

Οι χωρίς λόγια ματιές γεμάτες ένταση του De Niro θέτουν τον τόνο στο επιβλητικό Cape Fear. Κι αν κάποιος μπορεί να καταφέρει να σε φοβίσει με το βλέμμα αυτός είναι σίγουρα ο Robert De Niro.

 

Ηθοποιοί που έπαιξαν τους «κακούς» κι έκλεψαν την παράσταση: Denzel Washington

Σπανίως ο Denzel Washington θα παίξει τον ρόλο του «κακού», αλλά όταν το έκανε στην ταινία Training Day το 2002, κέρδισε Όσκαρ. Ο Denzel Washington παίζει τον διεφθαρμένο αστυνομικό, Alnzo Harris και το κάνει με δυναμισμό και χωρίς συναίσθημα, όπως θα έπρεπε να είναι κάθε villain.

Ο αστυνομικός που υποδύθηκε λατρεύει τις δολοπλοκίες και τις κάνει χωρίς να νοιάζεται για κανέναν, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα. Εκμεταλλεύεται τους οικονομικά ασθενέστερους και παγιδεύει ανθρώπους απλά για να βγει εκείνος αλώβητος. Το τρομακτικό είναι πώς ο χαρακτήρας του ήταν βασισμένος σε γενικές γραμμές σε έναν αληθινό, διεφθαρμένο αστυνομικό του LA.

 

Ηθοποιοί που έπαιξαν τους «κακούς» κι έκλεψαν την παράσταση: Anthony Hopkins

Μπορεί να τον βλέπεις να χορεύει συρτάκι και να ανοίγει η καρδιά σου, αλλά σίγουρα δεν έχεις ξεχάσει την ερμηνεία του ως Hannibal Lecter στη Σιωπή των Αμνών το 1991.

Ο Hannibal Lecter είναι ο απόλυτα αναπολογητικός villain του κινηματογράφου, αυτός ο οποίος έγραψε ιστορία σαν ένας από τους πιο απεχθείς κακούς. Και το καλύτερο είναι ότι δεν καταλαβαίναμε την επικινδυνότητα του μέχρι που είπε ότι απολαμβάνει το ανθρώπινο κρέας με ένα ποτήρι Chianti.

Helena Bonham Carter

Μπορεί ο σταρ «κακός» της ταινίας να ήταν ο Voldemort, αλλά η ερμηνεία της Helena Bohnam Carter ως Bellatrix Lestrange έκλεβε την παράσταση σε κάθε της σκηνή.

Η Bellatrix Lestrange είχε εμμονή με τον Voldemort και με την «καθαρότητα του αίματος» των μάγων. Ήταν εκκεντρική και κοινωνιοπαθής και το μόνο που την ένοιαζε ήταν να βοηθήσει τον μεγάλο της αρχηγό στο έργο του.

Το σπουδαίο είναι ότι ακόμα κι αν ο χρόνος της στις ταινίες της σειράς Harry Potter ήταν περιορισμένος, η παρουσία της μας έχει μείνει αξέχαστη.

Rachel McAdams

Ας μιλήσουμε λίγο και για τους «κακούς» των εφηβικών ταινιών. Εκείνη που σίγουρα έκλεψε την παράσταση ως «κακή» σε μία τέτοια ταινία είναι η Rachel McAdams που ενσάρκωσε τη Regina George στην ταινία Mean Girls.

Ο ρόλος της ήταν ο λόγος που πολλοί έφηβοι έτρεμαν τη στιγμή που θα πάνε Λύκειο, για να μη συναντήσουν κάποια σαν τη Regina George μπροστά τους. Κι αυτό σημαίνει κάτι πολύ καλό για την ερμηνεία της. Μας έπεισε ότι υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι τόσο εριστικοί, κακότροποι και εγωπαθείς.

Ralph Fiennes

Επιστρέφουμε για το τέλος στο σύμπαν του Harry Potter, γιατί ο Voldemort του Ralph Fiennes έγινε η προσωποποίηση του κακού -όχι μόνο χάρη στα προσθετικά στο πρόσωπό του και το make up team της ταινίας- αλλά και χάρη στην αύρα που έφερε στον ήρωα.

Ο Ralph Fiennes κατάφερε να συμπεριλάβει στην ερμηνεία του όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν κάποιον σε μία ταινία villain, όπως το να δολοφονεί όποιον του στέκεται εμπόδιο, να σχεδιάζει την εκδίκηση του για χρόνια και χρειάστηκε να ζει στις σκιές για πολύ πολύ καιρό. Ο Ralph Fiennes ενσάρκωσε τον μεγάλο κακό του Harry Potter τόσο καλά που δεν θα μπορούσες να σκεφτείς κάποιον άλλο στη θέση του.