CELEBRITIES

10 εντελώς παράξενα πράγματα που έχουν κάνει οι ηθοποιοί για να μπουν στο «πετσί του ρόλου»

O Ashton Kutcher είναι ο ένας από τους 10 ηθοποιούς που θα δεις σε αυτή τη γεμάτη παράξενα πράγματα λίστα. @2022 hris Pizzello/Invision/AP File/AP Images

Από το να ακολουθούν τη διατροφή του ήρωα που υποδύθηκαν ώσπου κατέληξαν στο νοσοκομείο, μέχρι το να περπατάνε με πατερίτσες και να κοιμούνται μέσα σε κουφάρια ζώων, υπάρχουν πολλά παράξενα (ως τρελά) πράγματα που οι ηθοποιοί έκαναν για να μπουν «στο πετσί του ρόλου» που είχαν κληθεί να υποδυθούν ή για χάρη της λεγόμενης Μεθόδου, του συστήματος υποκριτικής που αρχικά ανέπτυξε ο Stanislavki και στη συνέχεια εξέλιξαν στην Αμερική ο Lee Strasberg και η Stella Adler.

H Μέθοδος, ή αγγλιστί Method Acting, απαιτεί από τους ηθοποιούς που την ακολουθούν να βυθιστούν στον ρόλο τους και να βιώσουν την προϊστορία του ήρωα κατά την προετοιμασία τους να τον υποδυθούν, έτσι ώστε όταν πια έρθει η ώρα να τον ερμηνεύσουν να είναι όσο πιο «ο ρόλος τους» γίνεται. Κάπως έτσι, για χάρη της «αληθινής ερμηνείας» προέκυψαν τα 10 παράξενα πράγματα της παρακάτω λίστας, που έχουν κάνει οι ηθοποιοί του Hollywood για να μπουν «στο πετσί του ρόλου» τους.

Παράξενα πράγματα που έχουν κάνει οι ηθοποιοί για να μπουν στο «πετσί του ρόλου»: Jared Leto – Suicide Squad

Πολλές στιγμές του Jared Leto θα μπορούσαν να μπουν σε αυτή τη λίστα, αλλά διάλεξα το Suicide Squad, όπου ο ηθοποιός υποδύθηκε τον Joker. Απαντούσε μόνο στο όνομα Mistah J και χάριζε στους συμπρωταγωνιστές τους δώρα όπως χρησιμοποιημένα προφυλακτικά, sex toys, λεπίδες, πορνό και έναν δονητή.

«Έκανα πολλά πράγματα για να δημιουργήσω μία δυναμική, το στοιχείο της έκπληξης και του αυθορμητισμού, να σπάσω κάθε τοίχο που θα μπορούσε να υπάρξει μεταξύ μας. Ο Joker είναι κάποιος που δεν σέβεται πράγματα όπως τον προσωπικό χώρο και τα όρια», είχε πει ο ίδιος για τη συμπεριφορά του. Δυστυχώς για τους συνεργάτες του, έμεινε αφοσιωμένος μέχρι τέλους σε αυτή τη φιλοσοφία του μη σεβασμού.

Jamie Foxx- Ray

Για να υποδυθεί τον Ray Charles, στην ταινία Ray, ο Jamie Foxx φορούσε κάθε μέρα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων προσθετικά βλέφαρα ώστε τα μάτια του να μένουν ερμητικά κλειστά για 14 ώρες και να μπορεί να βιώσει όσο γίνεται την τυφλότητα του διάσημου συνθέτη και τραγουδιστή.

Όπως είπε ο ηθοποιός στους New York Times, βίωσε κρίσεις πανικού τις πρώτες δύο εβδομάδες των γυρισμάτων πριν συνηθίσει αυτό το «άβολο, κλειστοφοβικό συναίσθημα». Μάλιστα συχνά τα μέλη του συνεργείου και οι συμπρωταγωνιστές του ξεχνούσαν ότι δεν έβλεπε και τον άφηναν καταλάθος «μόνο μου σε ένα τραπέζι μετά το τέλος του διαλείμματος υποθέτοντας ότι μπορούσα να γυρίσω μόνος μου στο set». Μα ποιος σου φταίει βρε Jamie Foxx μου;

Παράξενα πράγματα που έχουν κάνει οι ηθοποιοί για να μπουν στο «πετσί του ρόλου»: Ashton Kutcher – Jobs

O Steve Jobs που υποδύθηκε ο Ashton Kutcher στην ταινία Jobs ήταν γνωστός για τη διατροφή του που αποτελούνταν κυρίως από φρούτα. Ο Ashton Kutcher προσπάθησε να την ακολουθήσει πιστά κι η σύζυγός του, Mila Kunis, έκανε το πιο ειλικρινές σχόλιο γι’ αυτήν την προσπάθειά του.

«Ήταν τόσο χαζό. Έτρωγε μόνο σταφύλια σε ένα σημείο. Καταλήξαμε δύο φορές στο νοσοκομείο. Έπαθε παγκρεατίτιδα. Ήταν πραγματικά χαζό», είχε πει σε συνέντευξή της.

Leonardo DiCaprio – The Revenant

Ο Leonardo DiCaprio κοιμόταν μέσα σε κουφάρια ζώων κατά τα γυρίσματα της ταινίας The Revenant, ενώ κρύωνε πάντα τόσο πολύ που ήταν μονίμως στα όρια της υποθερμίας. Επιπλέον, αν και χορτοφάγος, επέμενε γι’ αυτή την ταινία να τρέφεται με ωμό κρέας βίσονα για να ζει όπως και ο χαρακτήρας που υποδυόταν, ο Hugh Glass.

Tom Hanks – Cast Away

Τη ζωή του κόντεψε να χάσει ο Tom Hanks στην προετοιμασία του για την ταινία Cast Away, καθώς όχι μόνο έχασε πάρα πολλά κιλά, αλλά αρνιόταν να πλυθεί. Το τελευταίο είχε ως αποτέλεσμα μία μόλυνση σε μία πληγή του να κοντέψει να τον στείλει στον άλλο κόσμο.

«Η ταινία Cast Away με έστειλε στο νοσοκομείο. Έμεινα μέσα για 3 μέρες με κάτι που, πιστέψτε το ή όχι, σχεδόν με σκότωσε. Έπαθα μόλυνση από μία πληγή και “έτρωγε” το πόδι μου. Δεν το ήξερα, νόμιζα απλά ότι είχα μία πληγή. Πήγα στον γιατρό και του έριξε μία ματιά και μου είπε “πρέπει να σε βάλω στο νοσοκομείο γιατί πρέπει να βγάλουμε αυτή τη μόλυνση από μέσα σου πριν σου δηλητριάσει το αίμα και πεθάνεις», είχε πει μετά από όλα αυτά ο Tom Hanks.

Παράξενα πράγματα που έχουν κάνει οι ηθοποιοί για να μπουν στο «πετσί του ρόλου»: Gary Oldman – Darkest Hour

Ο Winston Churchill ήταν διάσημος για την αγάπη του στα πούρα. Ο Gary Oldman έπαθε νικοτινίαση προσπαθώντας να καπνίσει πολλά από αυτά, καθώς τον υποδυόταν στην ταινία Darkest Hour.

«Έπαθα σοβαρή δηλητηρίαση από τη νικοτίνη. Είχα ένα πούρο που είναι καπνισμένο κατά τα 3/4 και το άναβα και μετά σε δύο λήψεις θα τέλειωνε και ο υπεύθυνος για τα prop θα μου έφερνε ένα νέο πούρο. Το κάναμε αυτό για 10 ή 12 λήψεις σε κάθε σκηνή», είχε πει στο The Hollywood Reporter ο ηθοποιός.

Halle Berry – Jungle Fever

Το όριο που τράβηξε η Halle Berry στην πρώτη της ταινία με τίτλο Jungle Fever ήταν ότι δεν θα δοκίμαζε crack. Ωστόσο, για να υποδυθεί στην εθισμένη στο crack ηρωίδα της όσο πιο πειστικά γινόταν αποφάσισε κάτι άλλο. Έκοψε το μπάνιο.

«Δεν κάπνισα crack. Τράβηξα την κόκκινη γραμμή εκεί, αλλά ήταν 23 χρόνια πριν, ήμουν καινούργια και εκείνη την εποχή αυτό που πραγματικά μπορούσα να κάνω είναι να προσπαθήσω να είμαι η ηρωίδα μου, οπότε δεν έκανα ντουζ για όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, περίπου για 8 εβδομάδες. Ήταν δύσκολο. Κάποια μέρη του σώματος πλένονταν, ας πούμε απλά αυτό», είχε αποκαλύψει η Halle Berry

Jamie Dornan – The Fall

Για να υποδυθεί έναν serial killer στην σειρά The Fall, ο Jamie Dornan μπήκε στη διαδικασία να παρακολουθήσει μία γυναίκα που συνάντησε στο τρένο. Όπως λέει δεν είναι υπερήφανος για τον εαυτό του. Και πολύ καλά κάνει, θα προσθέσουμε.

«Ακολούθησα μία γυναίκα που κατέβηκε από το τρένο για να δω τι συναισθήματα προκαλεί το να ακολουθείς κάποιον κατ’ αυτόν τον τρόπο. Την ακολούθησα κανά δύο τετράγωνα και μετά είπα “Μα τι κάνεις;”. Ένιωθα κάπως ενθουσιασμένος με έναν πραγματικά πρόστυχο τρόπο. Δεν είμαι υπερήφανος για τον εαυτό μου. Αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι έμαθα κάτι από αυτό, επειδή προφανώς δεν είχα κάνει ποτέ τίποτα τέτοιο. Ήταν ενδιαφέρον και προκλητικό να μπαίνω στη διαδικασία των ερωτημέτων “Γιατί την ακολουθείς;” και “Τι προσπαθείς να ανακαλύψεις;”», είχε πει σε συνέντευξή του. Το λιγότερο creepy, το περισσότερο εγκληματικό για την ανυποψίαστη γυναίκα που βρέθηκε στο διάβα ενός ηθοποιού του Method Acting.

Chloe Sevigny – The Brown Bunny

Η Chloe Sevigny στα γυρίσματα του The Brown Bunny έκανε πραγματικό στοματικό έρωτα στον τότε σύντροφό της και συμπρωταγωνιστή της Vincent Gallo για μία σκηνή της ταινίας. Όταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε, η Chloe Sevigny το εξήγησε λέγοντας: «Νομίζω ότι ήταν ένας τρόπος να ανακτήσω τον εαυτό μου, που μοιάζει παράξενο, αλλά μετά τη διασημότητα κι όλα αυτά ήθελα απλά να πω “Όχι δεν είμαι αυτό, είναι κάτι άλλο κι αυτό πρεσβεύω. Ή απλά ήθελα να ξεπεράσω τα όρια».

Ό,τι κατάλαβες, κατάλαβα.

Robert Pattinson – The Lighthouse

Αν και όπως η προηγούμενη ηθοποιός σε αυτή τη λίστα, έτσι και ο Robert Pattinson έχει επίσης μία πραγματική σεξουαλική πράξη καταγεγραμμένη on camera (έχει αυνανιστεί μέχρι τέλους στην ταινία Little Ashes υποδυόμενος τον Salvador Dali), εδώ θα σου μιλήσω για τα παράξενα πράγματα που έκανε για την ταινία The Lighthouse.

Σε αυτήν προσπαθούσε να κάνει εμετό, να γλείφει λάσπες, να ουρεί πάνω του, να βάζει πέτρες μέσα στα παππούτσια του και να μεθά στα γυρίσματα. Όταν αργότερα μιλούσε για τον ρόλο του, αποκάλυψε μία μεγάλη αλήθεια για τη Μέθοδο.

«Πάντα λέω το εξής για τους ανθρώπους που ακολουθούν το method acting, ότι πάντα το κάνουν όταν παίζουν έναν μ@@@@@. Ποτέ δεν βλέπεις κάποιον να είναι ευχάριστος κι ευγενικός με όλους, για να μπει πραγματικά βαθιά στον ρόλο του», σημείωνε. Και πόσο δίκιο έχει.