CELEBRITIES

9 διασημότητες του Hollywood που έχουν διδάξει στο πανεπιστήμιο

O καθηγητής Matthew McConaughey. Invision/AP/File Chris Pizzello

Διάσημοι αστέρες του Hollywood ή καθηγητές πανεπιστημίου; Ένα δίλημμα ανάλογο με το «Κιθαρίστας ή ντράμερ» μπορεί να βρει εφαρμογή στα παρακάτω διάσημα πρόσωπα του Hollywood. Είναι μερικοί από τους πιο διάσημους ηθοποιούς, τραγουδιστές και παρουσιάστες του πλανήτη που κάποια στιγμή στη ζωή τους απέκτησαν έδρα στο πανεπιστήμιο και μεταλαμπάδευσαν τη γνώση τους στους φοιτητές. Κι αυτό σίγουρα μας κάνει να τους θαυμάζουμε ακόμα περισσότερο.

Είναι διάσημοι ως εκπρόσωποι μερικών από τα πιο λαμπερά και προσοδοφόρα επαγγέλματα στο Hollywood. Αλλά έχουν υπάρξει ταυτόχρονα και καθηγητές σε μερικά αξιοσέβαστα πανεπιστημιακά ιδρύματα και κολέγια. Και θα μπορούσες θεωρητικά αν επέλεγες για τις σπουδές σου κάποιο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ να τους συναντήσεις. Να ήταν άραγε «τσεκούρια» ή γλυκομίλητοι καθηγητές που εμπνέουν; Το σίγουρο είναι πώς κανένας φοιτητής δεν θα έχασε το μάθημα τους. Πόσες ευκαιρίες θα είχαν άλλωστε αλλιώς να τους συναντήσουν από κοντά;

Tyra Banks – Πανεπιστήμιο Stanford

Πανεπιστήμιο Invision/AP / Jordan Strauss

Η Tyra Banks εμφανίστηκε τον Μάιο του 2017 ενώπιον σίγουρα σαστισμένων φοιτητών στην Σχολή Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Stanford. Το μάθημα που δίδαξε είχε τον τίτλο «Project Εσύ: Χτίζοντας και επεκτείνοντας το προσωπικό σου Brand». Όπως είχε πει στην “The Wall Street Journal” ήταν μια αυστηρή καθηγήτρια. Θα έκανε παρατήρηση σε όσους δεν πρόσεχαν ενώ απαγόρευε τα κινητά με μόνο μία εξαίρεση: Αν ήθελαν να κάνουν tweet κάτι που τους έλεγε εκείνη την ώρα, επιτρεπόταν να το κάνουν.

Matthew McConaughey – Πανεπιστήμιο του Texas

Invision/AP / Evan Agostini

«All right, all right. Το μάθημα του καθηγητή Matthew McConaughey αρχίζει αμέσως». Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός έγινε και επίσημα μέλος του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου του Texas όπου σπούδασε και ο ίδιος από τον Αύγουστο του 2019. Το μάθημα του λέγεται «Από το σενάριο στην οθόνη» και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα σπουδών του Κολλεγίου Moody της Επικοινωνίας. O McConaughey ξεκίνησε να διδάσκει το μάθημα αυτό μαζί με τον σκηνοθέτη Scott Rice ως καθηγητής – επισκέπτης από το 2015.

Oprah Winfrey – Πανεπιστήμιο του Northwestern

Πανεπιστήμιο Invision/AP/File / Greg Allen

Το 1999 η Oprah Winfrey δίδαξε ένα μάθημα στην Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Kellog, του Πανεπιστημίου Northwestern. Μοιράστηκε την έδρα και το μάθημα με τον σύντροφό της Stedman Graham. To μάθημα της είχε τίτλο «Δυναμικές της Ηγεσίας».

Kanye West – Τεχνικό Κολέγιο του Λος Άντζελες

Πανεπιστήμιο Invision/AP / Charles Sykes

Δεν ξέρω για εσένα αλλά εγώ δεν το περίμενα αυτό. Κι όμως ο Kanye West δεν διδάσκει μόνο με τους στίχους των τραγουδιών του, αλλά δίδαξε και με τις διαλέξεις του μαθήματα μόδας σε τεχνικό κολέγιο του Los Angeles. Η καριέρα του ως καθηγητή ήταν αποτέλεσμα της καταδίκης του να προσφέρει 250 ώρες κοινωφελούς εργασίας, αφού είχε επιτεθεί σε έναν φωτογράφο. Πάντα αντιδραστικό αυτό το παιδί.

James Franco – Ο «πολυθεσίτης»

Invision/AP / Richard Shotwell

Δεν είναι απλά πολυτάλαντος είναι και συλλέκτης γνώσεων και εδρών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Ο James Franco έχει διδάξει σκηνοθεσία και σενάριο στα Πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, της Νοτίου Καλιφόρνια και της Καλιφόρνια.

Spike Lee – Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Πανεπιστήμιο Invision/AP / Arthur Mola

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης διδάσκει εδώ και πολλά χρόνια σκηνοθεσία στα Πανεπιστήμια. Ξεκίνησε την καριέρα του από το Harvard το 1991 και έγινε μέλος του προσωπικού της Νέας Υόρκης το 1993. Εκεί δίδαξε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Σχολής Καλών Τεχνών Tisch της οποίας έγινε και καλλιτεχνικός διευθυντής το 2002. Πλέον έχει μόνιμη έδρα στο Πανεπιστήμιο.

Alec Baldwin – Ο καθηγητής των θερινών τμημάτων

Πανεπιστήμιο Invision/AP/File / Evan Agostini

Ο ηθοποιός είναι Ειδικευμένος καθηγητής Θεάτρου και το έχει αποδείξει διδάσκοντας από το 2003 ως το 2008 στο πανεπιστήμιο του Long Island, στο Κολλέγιο του Southampton και στο Ross School. Ο Alec Baldwin αναλάμβανε πάντα θερινά τμήματα.

Kal Penn – UCLA

Πανεπιστήμιο Invision/AP / Richard Shotwell

Ο ηθοποιός έχει διδάξει τόσο στο UCLA όσο και στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania. Τα μαθήματα που είχε αναλάβει να διδάξει είχαν τους εξής τίτλους: «Απεικόνιση των Ασιατικής καταγωγής Αμερικανών στα Media» και «Σύγχρονες Αμερικανικές Εφηβικές Ταινίες». Όπως έχει πει ο ίδιος δεν ήταν αυτό που λέμε «χαλαρός καθηγητής», αφού 50 παιδιά σταμάτησαν να παρακολουθούν το μάθημα από την πρώτη εβδομάδα λόγω της αυστηρότητάς του.

Και μία καθηγήτρια εκτός των συνόρων των ΗΠΑ.

Angelina Jolie – London School of Economics

Invision/AP / Joel Ryan

Η ηθοποιός, σκηνοθέτης και ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ στα θέματα προσφύγων, διδάσκει τα τελευταία χρόνια μαθήματα στο London School of Economics στην Αγγλία. Η Angelina Jolie είναι επισκέπτρια καθηγήτρια του Κέντρου Πολιτικών Επιστημών για τις γυναίκες, την ειρήνη και την ασφάλεια, της σχολής και διδάσκει μεταπτυχιασκούς φοιτητές. Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα η Angelina Jolie αποδέχτηκε τη θέση της καθηγήτριας αμισθί.