CELEBRITIES

Ο Kanye West μπήκε στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους και πάλι γκρινιάζει

AP Photo Michael Wyke

Είναι μερικοί άνθρωποι που όσο κομψά και να προσπαθήσουμε να το θέσουμε, είναι απλά γκρινιάρηδες. Όση ευχαρίστηση κι αν αντλούν από τα επιτεύγματά τους, δεν είναι τίποτα γι’ αυτούς μπροστά στην απόλαυση της γκρίνιας για το πόσο προσπάθησαν γι’ αυτά ή πόσο δεν τους αναγνωρίζεται αυτή η προσπάθεια. Αν αυτή η κατηγορία ανθρώπων χρειαζόταν ποτέ εκπρόσωπο Τύπου, ο Kanye West θα μπορούσε να αναλάβει τη δουλειά.

Για να εξηγούμαι. Δεν είναι ότι τον έχω κάποιο άχτι τον άνθρωπο, είναι που ο Kanye West έδωσε το κατάλληλο παράδειγμα για να μιλήσω για την γκρίνια του. Για καιρό ο Kanye West τα είχε βάλει με το περιοδικό Forbes γιατί δεν τον συμπεριλάμβανε στη λίστα των δισεκατομμυριούχων που αναρτά κάθε χρόνο. Σε αυτήν που τα τελευταία δύο χρόνια φιγουράρει και το όνομα της αδερφής της συζύγου του, Kim Kardashian, Kylie Jenner.

Το Forbes ξαναμέτρησε και φέτος τα κουκιά και βγήκαν. Ο Kanye West μπήκε στη λίστα από την περασμένη εβδομάδα και έτσι ο ράπερ είναι κι επίσημα δισεκατομμυριούχος έχοντας περιουσία που αγγίζει τα 1,3 δις δολλάρια. Ο Kanye West είναι ο δεύτερος ράπερ που μπαίνει σε αυτή τη λίστα μετά τον Jay- Z. Η διαφορά μεταξύ τους είναι πως ο Kanye West οφείλει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιουσίας στα sneakers Yeezy που κυκλοφορούν από το 2015. Ο Jay- Z έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του από τη μουσική βιομηχανία.

Ο Kanye West είναι δισεκατομμυριούχος και θέλει να το μάθει όλος ο ντουνιάς

Σύμφωνα με το περιοδικό ο Kanye West τους πίεζε να επιβεβαιώσουν το στάτους του ως δισεκατομμυριούχου από τον περασμένο Άυγουστο, οπότε και εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού. Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν το Forbes έβγαλε στον αέρα τη φετινή λίστα του και το όνομα του Kanye West δεν ήταν πουθενά. «Ξέρετε τι κάνερε, παίζετε μαζί μου και δεν θα κάτσω στα αυγά μου να το ανεχτώ στο όνομα του Ιησού», φέρεται να έγραψε ο Kanye στο περιοδικό.

Έδωσε λοιπόν εντολή στις ομάδες που διαχειρίζονται τα οικονομικά του να στείλουν τις απαραίτητες αποδείξεις στο Forbes. Τα μέτρησαν οι άνθρωποι και αφού μελέτησαν την περίπλοκη δομή με τα οποία τα Yeezy της Adidas αυξάνουν την περιουσία του, κατέληξαν ότι έχει κάποιο δίκιο. Το μερίδιο του Κάνιε Γουέστ από τις πωλήσεις των Yeezy πέρσι ήταν 140 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, ο ράπερ φαίνεται πως έχει 17 εκατομμύρια σε μετρητά, 35 εκατομμύρια σε μετοχές και ακίνητη περιουσία ύψους 102 εκατομμυρίων δολαρίων. Του χάρισαν λοιπόν το πολυπόθητο στάτους του. Και αναρωτιέμαι σε αυτό το σημείο. Αν είσαι δισεκατομμυριούχος σε νοιάζει τόσο να το δείξεις; Γιατί απλά δεν απολαμβάνεις την περιουσία σου;

Πώς αντέδρασε ο Kanye West; Εκφράζοντας ξανά τη δυσαρέσκειά του. Γιατί κατά τον ίδιο η περιουσία του ανέρχεται στα 3 δις δολάρια. «Δεν είναι ένα δισεκατομμύριο. Είναι 3,3 δισεκατομμύρια μιας και στο Forbes δεν ξέρει κανείς να μετράει», είπε ο Kanye West σε ένα ακόμα μήνυμα προς το περιοδικό.

Η θεωρία του Forbes και ο «κανόνας Trump»

Το Forbes από πλευράς του ισχυρίζεται ότι μιας και ο Kanye West είναι ένθερμος υποστηρικτής του Donald Trump υποθέτει πως έχει διδαχτεί από αυτόν. Σύμφωνα με το περιοδικό ο Donald Trump επίσης δηλώνει ότι έχει μεγαλύτερη περιουσία από αυτή που υπολογίζει το Forbes.

«Για χρόνια το Forbes εφαρμόζει έναν ανεπίσημο “κανόνα Trump”. Πάρε οποιοδήποτε περιουσία ισχυρίζεται ότι έχει κάποιος, διαίρεσαι τη διά του τρία και ξεκίνα να δουλεύεις με αυτό το αποτέλεσμα. Όπως ο δάσκαλος έτσι και ο μαθητής. Καλωσόρισες στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων Kanye. Μπορεί να μην σου αρέσει το νούμερό μας αλλά έχεις την υψηλότερη παρέα σε αυτό», καταλήγει το δημοσίευμα του Forbes.