CELEBRITIES

Ο Matthew McConaughey παίζει οικογενειακώς bingo μαζί με ένα ολόκληρο γηροκομείο. Καρδιά μα(λαμα)κόναχι

Invision/AP Jack Plunkett

Ότι ο Matthew McConaughey είναι πολύ καλός ηθοποιός το ξέρεις κι εσύ και η Ακαδημία που τον βράβευσε με Όσκαρ το 2014 για το Dallas Byers Club. Ότι είναι ένας γοητευτικός άνδρας, είναι αυταπόδεικτο. Ότι ζει μια υπέροχη οικογενειακή ζωή ως επί το πλείστον μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με την Camila Alves και τα τρία τους παιδιά, είναι εξίσου γνωστό. Όπως και το ότι αγαπά τη μαμά του, Kay. Το ότι έχει καρδιά μάλαμα όμως, μέχρι τώρα απλά το υποψιαζόμασταν.

Ο Matthew McConaughey ξέρει ότι όταν έχεις αγάπη στη ζωή σου καλό είναι να τη μοιράζεσαι. Κάπως έτσι αυτή γυρνά πολλαπλάσια κοντά σου. Πήρε, λοιπόν, την αγάπη του και τη μετέτρεψε σε μία καλή πράξη για τους ηλικιωμένους συμπολίτες του που ζουν στο γηροκομείο “The Enclave at Round Rock Senior Living”. Διοργάνωσε μαζί με το γηροκομείο μια βραδιά online bingo για τους κατοίκους του.

Μια μικρή παρένθεση εδώ για να σου πω ότι το bingo είναι ένα τυχερό παιχνίδι. Κάθε παίκτης έχει μπροστά του μια κάρτα με τετραγωνάκια και αριθμούς. Κάποιος κάνει την κλήρωση (ο Matthew στην προκειμένη) και φωνάζει τα νούμερα που τράβηξε. Όποιος τα έχει στην ίδια σειρά φωνάζει “Bingo” και είναι ο νικητής. Στο παιχνίδι του Matthew McConaughey υπήρξαν δύο τυχεροί.

Είμαστε όλοι σε καραντίνα, όλοι μένουμε σπίτι και κάποιοι από εμάς έχουμε κοντά μας αγαπημένα μας πρόσωπα. Όπως ο Matthew McConaughey που ζει μαζί με την Camila Alves, τα παιδιά τους Levi, Vida και Livingston στο Austin του Τέξας. Μαζί τους μένει αυτό το διάστημα της κοινωνικής απομάκρυνσης και η μητέρα του. Όλοι μαζί θέλησαν, λοιπόν, να περάσουν μία από τις ημέρες τους κοντά στην ευπαθή ομάδα των ηλικιωμένων του γηροκομείου.

Matthew McConaughey O Matthew McConaughey, με τη σύζυγό του Camila Alves, και τα παιδιά τους το 2014. / Invision/AP / Richard Shotwell
O Matthew McConaughey, με τη σύζυγό του Camila Alves, και τα παιδιά τους το 2014.

Όλους μαζί τους βλέπεις άλλωστε στο video, που αναρτήθηκε στη σελίδα του γηροκομείου στο Facebook. Σε αυτό το σημείο απλά θέλω να σχολιάσω ότι ο Matthew είχε μια μικρή φιλική συμμετοχή στα παιδιά που απέκτησε με την Camila Alves. Είναι όλα μικρογραφίες της.

Το «ευχαριστώ» του γηροκομείου στον Matthew McConaughey

Οι ηλικιωμένοι είναι εκείνη η ομάδα που χρήζει περισσότερο της προστασίας από τον κορονοϊό. Η λιγοστή κοινωνική τους ζωή έχει εκλείψει και το bingo που οι Αμερικανοί ηλικιωμένοι λατρεύουν, είναι μία συνήθεια που προς το παρόν έχει περάσει στο παρελθόν. Στις βραδιές bingo είχαν την ευκαιρία να συναντιούνται και να συναναστρέφονται ο ένας τον άλλο. Και κατάφεραν έστω και για λίγο, να το κάνουν ξανά online με τη βοήθεια του ηθοποιού και της οικογένειάς του. Και ήταν πολύ ευγνώμονες γι’ αυτό.

Θυμάσαι που σου είπα νωρίτερα ότι η αγάπη, όταν τη μοιράζεσαι, επιστρέφει πολλαπλάσια κοντά σου; Ο Matthew McConaughey πριν από λίγο καιρό είχε στείλει ένα μήνυμα για τον κορονοϊό μέσω Twitter. Σε αυτό παρότρυνε τους followers του να «προσέξουμε τον εαυτό μας και ο ένας τον άλλο». Μίλησε για την ανάγκη ενότητας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και ενθάρρυνε τον κόσμο να «μετατρέψει το κόκκινο φως σε πράσινο», βρίσκοντας μέσα του την ελπίδα.

Στο τέλος του παιχνιδιού bingo που διοργάνωσε, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του γηροκομείου είχαν μια έκπληξη για εκείνον. Μία εργαζόμενη έδωσε το σύνθημα λέγοντας: «Ήθελα να πω, εκ μέρους όλων μας, ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε το κόκκινο φως, πράσινο», είπε. Και όλοι οι ηλικιωμένοι στα μικρά online παράθυρά τους σήκωσαν τα «πράσινα» μηνύματά τους στον Matthew McConaughey λέγοντας ευχαριστώ.

Ατάκες από ταινίες του εμφανίστηκαν, μηνύματα που έγραφαν «σ’ αγαπώ» κι ένα πολύ χαρακτηριστικό του ηθοποιού “Alright, alright, alright”. Δεν είναι τίποτα, κάποια σκουπιδάκια στα μάτια μας μόνο. Η αγάπη πολλαπλασιάζεται, επιστρέφεται και μας πλημμυρίζει.